Bardzo ciekawa ta choina, nie spotkałam jej nigdzie w sprzedaży.
Koniecznie pokazuj ją wiosną
Witaj Dzidko prześliczna ta choina ... Właśnie taka wiotka się wydaje ... Raczej jak drzewo a nie iglak ..a już to zdjęcie w śniegu , te karminowe szyszki ... Oooooch cudne ... Jakbyś miała je wyrzucić to ja też jestem chętna pozdrowionka
Prawdopodobnie w Polsce dorasta do 10 m, ale tak rosłej, to ja swojej nie zobaczę.
Zachęcona waszymi zachwytami podskubię jej trochę szyszek. Za jej doglądanie coś się należy. No, nie
Bożenko, nie potrafię wyjść z podziwu. Pamiętasz ?
Ja to niestety tak nie mam . Potrafię posadzić roślinę, a po jakimś czasie dokładnie w tym samym miejscu usiłuję wetknąć jakąś inną. Rezultat wiadomy - tak w tą poprzednią roślinę dziabnę, że ją zniszczę .
Dzidka pewnie z dosłownego tłumaczenia Tsuga diversifolia , kwestia tłumaczenia lub spojrzenia na temat -np. pokazywałaś zdjęcie - dziewczyny robiły ochy nad różami czy innymi bylinkami a wylukałem Horstmana(chyba) i buczka pendulowateg