Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To właśnie tu

To właśnie tu

Leida 22:32, 13 lut 2013

No to chyba zainwestuję w angielską. A może upchnę dwie?

Bardzo dziękuję za rady.

A oglądałaś te lilaki w Kórniku po drugiej stronie drogi? Przy budynkach uczelnianych - bo ja wiedziałam, ze mają kolekcje ale tam nigdy wcześniej nie byłam bo otworzyli tą część tylko na te dwa dni kiedy było święto lilaków. Warto było wtedy pojechać i to zobaczyć.

W Warszawie przy Łazienkach też mają małą kolekcję lilaków ale przy Kórniku to nie mają szans.
Dzidka 22:34, 13 lut 2013

Gardenarium napisał(a)
Dzidko, czy Ty masz kalinę "Mariesii" ?

Mam "Mariesii", ale jeszcze malutką. Ale nawet na małej widać , że gałęzie odchodzą od pnia prawie pod kątem prostym.

Ostatnio trafiłam na japońskie i nie potrafiłam się zdecydować.
Wobec tego kupiłam po każdej dostępnej.
jotka 22:35, 13 lut 2013

Wobec tego kupiłam po każdej dostępnej.
Salomonowe rozwiązanie
Dzidka 22:39, 13 lut 2013

Gabriela napisał(a)

Zapisałam sobie wreszcie te kaliny w moim pięknym notesie. Chyba posadzę od frontu pomiędzy magnoliami, będzie dobrze?

Ja je widzę na tle iglaków. I to dużo kalin o różnorodnym terminie kwitnienia.
Gabriela 22:49, 13 lut 2013

Na tle moich iglaków? Bo przed nimi są te magnolie, ale tak prostopadle a nie równolegle.
No, to jest pomysł.
Dzidka 22:50, 13 lut 2013

Leida napisał(a)
No to chyba zainwestuję w angielską. A może upchnę dwie?

I tak trzymaj. Zawsze możesz je przyciąć.

Leida napisał(a)
A oglądałaś te lilaki w Kórniku po drugiej stronie drogi? Przy budynkach uczelnianych - bo ja wiedziałam, ze mają kolekcje ale tam nigdy wcześniej nie byłam bo otworzyli tą część tylko na te dwa dni kiedy było święto lilaków. Warto było wtedy pojechać i to zobaczyć.

W Warszawie przy Łazienkach też mają małą kolekcję lilaków ale przy Kórniku to nie mają szans.

Tak, tam oglądałam lilaki. Co prawda nie byłam tam podczas dni otwartych, ale udało mi się jeszcze zobaczyć je w pełnym rozkwicie.

Dojście do tej części też było ciekawie obsadzone.

monteverde 22:52, 13 lut 2013

Super te lilaki a ja w tamtym roku kupiłam kalinę Watanabe i Charles Lamont( nie ma to jak zapiski)
monteverde 22:52, 13 lut 2013

Dubelek to wstawię kwiatka
alinak 22:53, 13 lut 2013

z lilakami mam zaległości ..chyba nie lubią zbytnio gliny . Te zakupione padały po roku , ale dostałam od forumki i te się przyjęły , tylko jeszcze maluśkie . Powtórzyłam sobie spacer po twoim ogrodzie , bo ja tu dużo inspiracji swego czasu znalazłam . wracam i zaś szukam . pozdrawiam
Dzidka 23:06, 13 lut 2013

Przekonałaś mnie, że coś z tymi kupowanymi bywa nie tak. Na szybko przypomniałam sobie, że bardzo krótkowieczna była u mnie szczepiona 'Krasawica Moskwy'.
Natomiast, te odkopane z innego ogródka, dają sobie / też mam glinę/ wspaniale radę.
Dobrze też rosną później kwitnące zwisłokwiatowe /reflexa/.