Michu87
09:24, 14 wrz 2017

Dzięki dziewczyny za poświęcony mi czas. Ogólnie rzecz biorąc jestem trochę w martwym punkcie, bo tak jak mówiłam czekam za ogrodzeniem. Wolę jednak przemyśleć sprawę wcześniej, ponieważ mam nadzieję, że tym sposobem uniknę błędu. No chyba, że już w nim tkwię
Tak jak widzicie, mój dom ma tradycyjną bryłę, a wykończyliśmy go z mężem trochę w nowoczesnym stylu. Także wnętrze domu jest zrealizowane w ten sposób , proste linie, bez zbędnych dekoracji, dominują szarości, biel i czerń z dodatkiem pudrowego różu. Zależało mi na nowoczesnym wnętrzu z dodatkiem charakteru glamour. Uwielbiam lustra, chromowane klosze lamp, latarenek i stonowaną kolorystykę. Jednak bez przepychu. Miało być czysto, przejrzyście i może dla niektórych zbyt monochromatycznie ale wolę tak niż wrażenie bałaganu, misz maszu i braku spójności. I właśnie taki też marzy mi się ogród. Żeby był spójny jako całość, żeby był przejrzysty, może nieco formalny, bez wrażenia przypadkowości i bałaganu. Myślałam i tu nawiązać do prostych linii, jednak chciałabym aby miał to "cos", jakąś taką "zagwozdkę". Właśnie w tym problem, że nie lubię zupełnych fal w ogrodzie ani przeciwnie - wszystkiego w kant. Dlatego też z przodu zrobiliśmy z mężem to koło w rogu, tak żeby coś innego się zadziało (skoro roślinność ma być ograniczona). Uwielbiam kule bukszpanowe, w domu też mam sztuczne w wysokich donicach, stożki, kuliste drzewa, trawy, wszelkie formy strzyżone jak murki, obrzeża z roślin. Wrzuciłam zdjęcia z góry (sprawka znajomego paralotniarza
), bo pomyślałam, że łatwiej objąć go wzrokiem, żeby zaplanować coś sensownego jeśli chodzi o kształt ogrodu.
To się zagalopowałam z postem...

To się zagalopowałam z postem...