Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

ajka 08:49, 25 paź 2025

LIDKA napisał(a)
Ania talent masz i jesień stworzyłaś sobie mega kolorową.

To prawda, jest kolorowo. Chociaż tyle radości z jesieni.
Anda 09:19, 25 paź 2025

ajka napisał(a)
Kupiłam róże ballerinę na pniu. Lepiej na zimę zadołować w donicy czy posadzić w gruncie? To moja pierwsza róża na pniu. Kiedy przykrywać?

Posadź od razu do gruntu. W razie dużych mrozów owiń koronę włókniną przepuszczającą powietrze, nie plastikową
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ichigo 15:37, 25 paź 2025

ajka napisał(a)

Dziękuję Ichigo, tak było, ja naprawdę byłam zielona Nawet mój ojciec niedowierzał odwiedzając w tym roku mój ogród Przecież ja miastowa Wciąż się śmieję ze swoich głupich pytań na forum sprzed lat. Pamiętam jak hosty mi zanikły jesienią i płakałam, że takie piękne były a ja je zabiłam. Jakże byłam zdziwiona wiosną jak wyrosły ponownie

Byłaś zielona, bo od początku miałaś green fingers .
Ja też miałam marne pojęcie o uprawie roślin. O wszystkim dowiadywałam się z Internetu, bo nie miałam kogo zapytać. O Ogrodowisku jeszcze wtedy nie wiedziałam.
Na Twoim przykładzie widać, jak dobrze mieć założony na forum wątek - od prapoczątków ogrodu. Odkąd właściwie nic nie było. Widać wyraźnie rozwój, ewolucję ogrodu i zdobywaną przez Ciebie wiedzę. Super sprawa.
ajka 17:20, 25 paź 2025

Róże już posadzone. Nie pisałam, że kupiłam jeszcze Plaisanterię, na którą polowałam cały rok, posadziłam na nowej rabacie przy klonie odessanum.

Różę na pniu finalnie posadziłam w miejscu lilaka na pniu, a lilaka posadziłam przy miłorzębie. On krótko zdobi, myślę że róża bardziej się wykaże jeśli nie zmarznie.

Posadziłam też cebulowate: 10 narcyzów Garden Opera przy szafirkach, 20 czosnków Purple Sensation na nowej rabacie przy tarasie i koło platana oraz 10 czarnych tulipanów Queen of Night. Będzie trochę urozmaicenia wiosną.

olciamanolcia 21:36, 25 paź 2025

ajka napisał(a)

Przepięknie ❤️Aleja gwiazd

Jesień w Twoim ogrodzie urzeka mnie

Cudowne przebarwienia .
Dorota321 20:06, 26 paź 2025

Graby, wiśnie i klon wyglądają bajecznie. Jesień masz zjawiskową i jak przystało na dobrą ogrodniczkę zadbałaś, żeby i wiosna była kolorowa. Piękne zakupy.
ewsyg 14:44, 27 paź 2025

ajka napisał(a)
Amonagawy mocno się zaczerwieniły. Podoba mi się to połączenie trzech żółtych grabów z trzema czerwonymi wiśniami.

Piekna jesień w pięknym ogrodzie.

W jakiej odległości posadziłaś amonoagawy? Pytam, bo tez mam je w planach.
Roocika 14:50, 27 paź 2025

Aniu, masz przepiękna jesień w ogrodzie!
Agatorek 23:32, 27 paź 2025

Ale dostałaś ładny krzaczek tej Plaisanterie ❤️
Ona dość szybko się rozrasta, więc musisz dać jej sporo miejsca.
ajka 11:31, 29 paź 2025

olciamanolcia napisał(a)

Przepięknie ❤️Aleja gwiazd

Jesień w Twoim ogrodzie urzeka mnie

Cudowne przebarwienia .

olciamanolcia to tak jak mnie wiosna u ciebie ❤️