Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

nicol21 22:35, 24 sty 2026

oooo i jeszcze cieplej! Super!
Oby do naszego ciepłego i słonecznego lata.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Polon 16:17, 09 lut 2026

Wyszłam z gawry i rozglądam się po watkach

Widzę, że kolejny kawałek świata odwiedzony
Dziękuję, że dzielisz się zdjęciami, cuda na tej naszej planecie, niebywałuch wrażeń można doświadczyć

Wafel 18:30, 09 lut 2026

Ciekawe miejsce na świecie, fauna i flora na bogato.
Małpy "janusze" no pięknie
Widoczki zimowe jak z obrazka, ale potrzebę wyższych temperatur szczerze rozumiem...
ajka 19:39, 09 lut 2026

Gosia-Polon, Asiu-Wafel to zdjęcia z września, niestety ferie ze względów osobistych jesteśmy zmuszeni spędzić w domu, co jest dość nietypowe dla nas. Bardzo tęsknię za ciepłem i wiosną.

ajka 19:11, 11 lut 2026

Pierwsza robótka w tym roku za mną - opaski z dobroczynkiem gruszowym założone. Kupiłam z rozmachem i założyłam na jeżyny (ciekawe czy coś pomoże na tego szpeciela), wszystkie drzewa owocowe, winogron (tu miałam dużą zagwozdkę, bo jeszcze nie poprzycinany), jedną porzeczkę, jeden agrest i 3 maliny. Mam nadzieję, że sobie poprzełażą pomiędzy krzaczkami.
olciamanolcia 19:29, 11 lut 2026

Ale zazdro robótek w ogrodzie
U mnie zima na całego i śniegu po kolana
Jedyne co mam zrobione to przycięte sliwy i platany
Niech tylko przyjdzie odwilż to ruszam z sekatorem
W ubiegłym roku o tej porze miałam już przycięte horty i trawy o lawendzie nie wspomnę

A bylin do cięcia będę miała multum
ajka 21:01, 11 lut 2026

olciamanolcia ja też mam bylin do cięcia co niemiara, dlatego chciałabym od nich zacząć, bo wiem, że im nic złego się nie stanie, nawet jak przyjdą przymrozki. U nas śniegu co prawda już nie ma, ale pod koniec miesiąca znów ma być na minusie (w niedzielę w nocy -7). W ogóle z tego co patrzę luty do końca miesiąca ma być zimny
Marcin89 21:08, 11 lut 2026

ajka napisał(a)
olciamanolcia ja też mam bylin do cięcia co niemiara, dlatego chciałabym od nich zacząć, bo wiem, że im nic złego się nie stanie, nawet jak przyjdą przymrozki. U nas śniegu co prawda już nie ma, ale pod koniec miesiąca znów ma być na minusie (w niedzielę w nocy -7). W ogóle z tego co patrzę luty do końca miesiąca ma być zimny
Ania, chyba masz rację, że bylinom nic nie będzie. Widziałem w środku kęp jakby zaczątki nowych pędów. Ale tak samo czekam. Choć dziś już mnie korciło wycinać rozchodniki przed domem
Polon 22:01, 11 lut 2026

To faktycznie dobroczynka nakupiłaś. Ja na drzewka owocowe też dałam, ale na maliny nie - chyba coś przełożę, bo maliny ważniejsze bij np. jabłka
Agatorek 19:56, 14 lut 2026

ajka napisał(a)

Ty przynajmniej nie masz śniegu i możesz ciąć.
U nas to niewykonalne, niby była odwilż, ale tego śniegu było za dużo, żeby zniknął w dwa dni. Teraz znów mrozy, więc na razie się lenię.