Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

Kordina 11:16, 23 lut 2026

Ja robiłam plany 5-letnie, ale chyba przestanę, żeby do życiowych frustracji nie dowalać tych z planów ogrodowych
mrokasia 11:45, 23 lut 2026

Ja rozumiem i podzielam tę ekscytację .
I też mam nadzieję, że wszystko przeżyje. Bo czemu nie?
magewa 18:28, 23 lut 2026

Ania

przeczytałam plany podziwiam -chyba też zmobilizuję się do jakiegoś poplanowania

troszkę fotek nadrobiłam -masz tam pięknie u siebie i te wyjazdowe super
Agatorek 21:58, 23 lut 2026

Kordina napisał(a)
Ja robiłam plany 5-letnie, ale chyba przestanę, żeby do życiowych frustracji nie dowalać tych z planów ogrodowych

Ja w pierwszym moim sezonie zrobiłam sobie taką długą listę, ale ….. …. Coś zrobiłam, czegoś nie zrobiłam, po drodze zmieniałam koncepcję, tworzyłam w końcu rabaty bez żadnego planu i moim zdaniem wyszło dobrze. Jedynie oprysk bukszpanom robię wg zaplanowanej przypominajki z telefonu . A tak, pełen spontan. Co zrobię, to zrobię, czego nie zrobię, to nie zrobię.
Polon 18:20, 24 lut 2026

Ania, z listą poszalałaś, zgubiłam się w połowie , ale z przyjemnością będę oglądać efekty
ajka 20:10, 24 lut 2026

Lista tylko wydaje się taka długa, bo wykopanie jednej rośliny powoduje, że musi ona znaleźć nowe miejsce. Najważniejsze, że wstępny plan jest i wiem za co zabrać się tuż po zrobieniu porządków na rabatach i cięciu roślin. Poza tym jest też już jakaś lista roślin do kupienia i nie będę musiała siedzieć i przeglądać miliona stron z aranżacjami wczesną wiosną. Reszta to już sama przyjemność.
ajka 20:13, 24 lut 2026

mrokasia napisał(a)
Ja rozumiem i podzielam tę ekscytację .
I też mam nadzieję, że wszystko przeżyje. Bo czemu nie?

Mrokasia najbardziej boję się przesadzania wawrzynka, bo on tego podobno bardzo nie lubi i jeden mi już umarł (ale przyznam się, że nie przykładałam się do jego przenosin specjalnie, bo nawet nie wiedziałam, że jest taki wrażliwy). Muszę go przesadzić, bo jest piękną ozdobą, a obecnie praktycznie jest niewidoczny i wygląda jakby był wciśnięty na siłę byle gdzie.