Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Lena 11:15, 15 wrz 2012

Aga to my krajany som!

Mam porównanie jeśli chodzi o bukszpany i te od B. chyba niezbyt geste od dołu,tak?
Ja kupiłam wiosną w Łapczycy po 5,60 ,piekne i zdrowe.
To te na zdjęciu:

Mam jeszcze żródło po 3,5 zł ale trochę marne,z tym że w dobrej ziemi moment odżywaja. Kupowałam takich 100....
Z moich doświadczeniach wynika że lepiej kupić nawet roczne,dwuletnie ,bo szybko rosną,zageszczają sie ładnie od dołu.Mam takie z allegro i był to super zakup.
Jeśli nie chce się przepłacać i ma się cierpliwość
Milka 11:16, 15 wrz 2012

Lena, wyjątkowo ładne; ja takie małe kupiłam na płotek, ale coś mi schną!
Mirka 11:23, 15 wrz 2012

Lena napisał(a)
Witam w moim ogrodzie
Ogród powstaje już siódmy rok i powstawać będzie 7 następnych- dzieło niekończące się

Tak wyglądał 6 lat temu:

Witaj Lena,pospacerowałam po twoim ogrodzie jest super przytulny,mam nadzieję że za 6 lat i mój będzie zachwycał.

Madzenka 11:23, 15 wrz 2012

Pamiętam jak dekiel czekał na obsadzenie i dyskusje na ten temat a teraz z tą obwódką cisową wygląda uroczo
gusiarz 11:29, 15 wrz 2012

A tą stronkę z alle mogłabyś podesłać ? Nie zależy mi na tym by były już byczki jakieś. Potrzebuję ok. 65 szt. -więc trochę. Jak to przeliczę po 7 zł to mi mina rzednie A po 3,5 - ta przeciez pół z tego.

Nie wiem czy Sebek pisał do Ciebie w/s spotkania, które klaruje się 23 września. Tu jest link do strony:

spotkanie Kraków
Martek 18:04, 15 wrz 2012

Lenko ślicznie ubrałaś swoje otoczenie.Jest jak zawsze i jeszcze lepiej po tym czasie od kiedy obserwuję twój rajski zakątek
Mam pytanie co to jest,ale to może później bo widziałam dziś roślinę ,którą widzę masz na ostatnich zdjęciach.
Drugie pytanie zadam.Czy twój sławny czosnek nazywa się szczypiorkiem ???
mira 22:15, 15 wrz 2012

Leno byłam dziś u Batki - hmm - tam nie ma takiej jakości jaką Danusia pokazuje - wyobrażałam sobie zupełnie co innego w tej szkółce no cóż w Tarnowie jest troche lepiej a ja narzekam

pieknie u Ciebie
Lena 08:46, 16 wrz 2012

Irenko będzie dobrze - mi też jeden brązowieje ...

Mirko Twój ogród za 6 lat będzie znacznie łądniejszy niż mój-bo skoro tutaj trafiłaś, to unikniesz masę błędów i niepotrzebnych wydatków.

Marzenko no plan jest taki ,aby cisy stworzyły szczelną ścianę - myślę że za rok będzie bardziej efektownie

Aga z Allegro kupowałam 3lata temu i już ten sprzedawca nic nie sprzedaje.Musisz obserwować jakie są oferty,śledzić komentarze i ryzykowac-ja tak zrobiłam i chwalę
Jeżeli chcesz sadzić szczelny żywopłocik, to ja bym kupiła te po 3.5 i posadziła głębiej(są łysawe).
Sprawdzę je w tym tyg.jak chcesz i umówimy się na priv.

Odnośnie spotkania - nie dam rady być

Marto pytasz o żurawkę? Kupiłam bez etykiety i prawdopodobnie jest to Żurawka Marmalade.

A czosnek to nie szczypiorek tylko Allium senescens montanum var. glaucum.

Mira zgadzam się z Tobą w 100% - mimo to ja tam lubię zaglądać i "polować" bo ceny są przyjazne.A co do jakości to zależy co - kupiłam tam wiele drzewek,hortensji,Wiąza Camperdowni który w innych szkółkach kosztował około300zł a ja dałam 160 - więc sama widzisz.Oczywiście wybór jest ograniczony jeśli chodzi o ilość roślin i czasem ciężko kupić hurtem...Denerwuje mnie to bo potem łatam i łatam po pare sztuk

W Krakowie też wybór wiekszy ale do Batko mam bliżej

Może polecisz mi jakieś Twoje ulubione centra?

anula_wn 11:04, 17 wrz 2012

Lenko, zagladam i podziwiam jak zwykle ślicznie.
A te kulki fioletowe to czosnki są....?
gusiarz 10:31, 20 wrz 2012

Witaj Lenko. Ja dalej gowię się nad drzewkiem w podwyższonej rabacie. Szefowa radzi wiśnię Prunus cerasifera Nigra. Może niepotrzebnie boję się jej ciemnego koloru. Mam straszny mętlik w głowie... i chyba dzrewko kupię dopiero na wiosnę.
U Ciebie tak pięknie - bardzo mi się podoba. Czy to dereń na drugim zdjęciu za perowskią (to chyba ona)?