Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Martek 19:00, 20 wrz 2012

Lena napisał(a)
Irenko będzie dobrze - mi też jeden brązowieje ...

Mirko Twój ogród za 6 lat będzie znacznie łądniejszy niż mój-bo skoro tutaj trafiłaś, to unikniesz masę błędów i niepotrzebnych wydatków.

Marzenko no plan jest taki ,aby cisy stworzyły szczelną ścianę - myślę że za rok będzie bardziej efektownie

Aga z Allegro kupowałam 3lata temu i już ten sprzedawca nic nie sprzedaje.Musisz obserwować jakie są oferty,śledzić komentarze i ryzykowac-ja tak zrobiłam i chwalę
Jeżeli chcesz sadzić szczelny żywopłocik, to ja bym kupiła te po 3.5 i posadziła głębiej(są łysawe).
Sprawdzę je w tym tyg.jak chcesz i umówimy się na priv.

Odnośnie spotkania - nie dam rady być

Marto pytasz o żurawkę? Kupiłam bez etykiety i prawdopodobnie jest to Żurawka Marmalade.

A czosnek to nie szczypiorek tylko Allium senescens montanum var. glaucum.

Mira zgadzam się z Tobą w 100% - mimo to ja tam lubię zaglądać i "polować" bo ceny są przyjazne.A co do jakości to zależy co - kupiłam tam wiele drzewek,hortensji,Wiąza Camperdowni który w innych szkółkach kosztował około300zł a ja dałam 160 - więc sama widzisz.Oczywiście wybór jest ograniczony jeśli chodzi o ilość roślin i czasem ciężko kupić hurtem...Denerwuje mnie to bo potem łatam i łatam po pare sztuk

W Krakowie też wybór wiekszy ale do Batko mam bliżej

Może polecisz mi jakieś Twoje ulubione centra?

Lenka muszę jeszcze raz o czosnki bo znalazłam w jednym ze sklepów ,ale one kwitną w pół kola nie całe czy to były by te ?Bo jak przyglądam się temu na zdjęciu to one nie są chyba też pełną kulką ?A ty się ze mną masz )))))))))
Martek 19:04, 20 wrz 2012

Lena napisał(a)
Madżenko bardzo dziękuje
Wiktorio napisałam na priv

W tej donicy kompozycje się zmieniają-rosły lawendy ale dwie wysadziłam do gruntu ,bo i tak by nie przezimowały.Za rok pewnie znów posadzę lawendę bo łądnei się odznacza na tle żuwopłotu

Zdjęcia:

Nie Lenko nie chodzi mi o żurawki chociaż są piękne.Widziałam u mnie różne podobne,może i taka też była,ale miałam już zakupy ze sklepu niedaleko i zabrakło mi już kasy poszłam z ciekawości co dają w drugim ogrodniku ))))))

Chodzi mi o tą roślinę o kolorowych listkach zdjęcie przy kloniku Co to jest i co z tym się robi ?Płoży,zwisa ?Słońce lubi ?
betysia 11:00, 22 wrz 2012

Lenus no witam Cie cieplutko i sciskam mocno na poczatek!!!!!
....ale ale jakiez cudenkapokazalas...nonoooo...oj to sie u Ciebie dzieje, jak rozanie
....no uwielbiam!!!!!!!!!

zostawiam cale narecze jesiennych promykow slonka.....specjalnie dla Ciebie i zycze milusinskiego weekendu!!!!!!!
papapappa
Lena 10:02, 23 wrz 2012

anula_wn napisał(a)
Lenko, zagladam i podziwiam jak zwykle ślicznie.
A te kulki fioletowe to czosnki są....?

Anulka witaj niedzielnie
Ostatnio rzadko zaglądam na swój wątek ,ale w ogrodzie mało się dzieje...Wczoraj
skosiłam trawke po prawie miesiącu niekoszenia - kosiarka odmówiła posłuszeństwa...
Pozmieniałam też część rabatki i w miejscu pięciornika na pniu rosną teraz trzy "kule" z cisa - kule to za dużo powiedziane ale kiedyś nimi będą Mam nadzieję że zdążą sie przyjąć!

Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę
gusiarz 10:49, 24 wrz 2012

Lenko - witaj. Kule cisowe na pewno się przyjmą - ja zakładałam ogród ubiegłego roku w październiku i wszystko się przyjęło. Dzięki za podpowiedzi na moim wątku. Pozdrawiam cieplutko
PS
zdjęcia cudne - jak zawsze...
monteverde 11:41, 24 wrz 2012

Lenko zwabił mnie do Ciebie zapach tych pięknych róż obsadzenie tego dekla cisem też mi się podoba, houtunia ładnie odznacza się w lawendach ten klon to Orange Dream? pozdrawiam
popcorn 11:53, 24 wrz 2012

wow, cudnie!! A jakie Ty zdjęcia robisz Lenko!!
miłego dnia!
gusiarz 15:07, 24 wrz 2012

Lenko - czy widziałaś derenia pagodowego w jakiejś szkółce do kupienia? Please daj zanć, bo mi smaka narobilaś
Milka 15:19, 24 wrz 2012

Taką jesień jak pokazujesz...wielbię
betysia 10:34, 25 wrz 2012

Bonjour Lenus....cudniastego dnia zycze i duzooooooooslonka i ciepelka!
buziam mocno i zmykam!!!
papappaa