Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 08:18, 04 wrz 2020

Helen napisał(a)
Ślicznie Ci to wyszło

Dziękuję
Wiolka5_7 08:23, 04 wrz 2020

MiluniaB napisał(a)
Żałuję, że bukszpany posadziłam - mogłam posadzić cisy, bo też bardzo je lubię i są mniej problemowe od bukszpanów.

Przy cięciu nie rozkładasz niczego pod krzakiem. Ja rozkładam prześcieradło, mniej wybierania ścinek z rabaty

Wiesz Mirellko gdyby nie ćma to ja bym nie posadziła żadnego cisa, bo ich się bałam ,myślałam,że są bardzo wymagające..... a wystarczy im na start przygotować dobrą glebę i podlewać a w nastepnych latach tylko ciąć, ciąć.... bo rosną szybko jak widać na foto....

Więc suma smarum nie ubolewam nad ćmą,bo dzięki niej posadziłam sobie ciski

Na kamieniach rozkładam i na korze też czasem ,ale wczoraj mnie czas gonił i wyzbierałam szybko ręcznie.... a jak jakies małe kawaleczki zostaną to w korze niewidoczne.... ha ha
Wiolka5_7 08:28, 04 wrz 2020

antracyt napisał(a)
Świdośliwa mała, ale ładnie rozgałęziona
Podziwiam Twoje kulkowe cięcie

O taką mi chodziło, by byla wielopienna maluszek ,ale urosnie, ja jestem cierpliwa ogrodniczka
Za jakiś czas będzie widoczna fajnie na tle ściany i będzie to wyglądać proporcjonalnie

Dzięki za pochwały cięcia .... lubię ciąć więc mi to jakoś wychodzi
Aneta1309 10:48, 04 wrz 2020

Ty cierpliwa ogrodniczka jesteś bo Ci wszystko rośnie z prędkością światła
Jestem w szoku jak patrzę na te przyrosty na cisach.
Anjia_J 12:56, 04 wrz 2020

Wiolu, gdzie zdobyłaś wielopienną świdośliwę
Szukam wszędzie ale w moich okolicznych szkółkach nie mają a czasami nawet nie wiedzą o co chodzi..
Internet też przeszukałam a bardzo mi zależy żeby ją zdobyć bo drzewko jest cudowne
Wiolka5_7 13:38, 04 wrz 2020

Aneta1309 napisał(a)
Ty cierpliwa ogrodniczka jesteś bo Ci wszystko rośnie z prędkością światła
Jestem w szoku jak patrzę na te przyrosty na cisach.

Ja też jestem w szoku jak patrzę na przyrosty cisów Toszka dobrze mówiła, że jak się ukorzenią to będą rosły jak szalone
Cieszę się,bo szybciej zrobią mi się poduchy z tych moich krzaczorków
Wiolka5_7 13:42, 04 wrz 2020

Anjia_J napisał(a)
Wiolu, gdzie zdobyłaś wielopienną świdośliwę
Szukam wszędzie ale w moich okolicznych szkółkach nie mają a czasami nawet nie wiedzą o co chodzi..
Internet też przeszukałam a bardzo mi zależy żeby ją zdobyć bo drzewko jest cudowne

Kupiłam w okolicznej szkółce, maluszek mały, trochę poczekam jak będzie drzewkiem wielopniowym

Na All...o są jakieś ,ale też takie małe jak moje, no ale z braku laku trzeba brać co jest myślę

Też się nią zachwycam niedługo pięknie się przebarwi
Nowa12 21:31, 04 wrz 2020

Ja myślałam że świdośliwy są tylko wielopienne bo takie tylko widziałam w szkółkach. Wiolu a Twoja ŚŚ wypuściła nowe pędy z ziemi bo moja tak zrobiła w tym roku.
Wiolka5_7 21:43, 04 wrz 2020

Nowa12 napisał(a)
Ja myślałam że świdośliwy są tylko wielopienne bo takie tylko widziałam w szkółkach. Wiolu a Twoja ŚŚ wypuściła nowe pędy z ziemi bo moja tak zrobiła w tym roku.

Raczej wielopienne, bo one puszczają odrosty właśnie.... moja też nawypuszczała, dwa razy wycinałam...
Jagodaa 22:00, 04 wrz 2020

Śliczna cisowa poduszeczka Ci wyszła . Kusi mnie też kilka takich właśnie poduch, nie kulek, ale nie za bardzo mam talent do strzyżenia takich obłych form .

Ja się zastanawiam nad zakupem drugiej duże śś póki są w mojej szkółce... Sama nie wiem . Na pewno Twoja urośnie expresowo, nie mam co do tego wątpliwości.