Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 08:07, 22 mar 2021

Ładna mi to wiosna ,eh
W nocy sypał śnieg w najlepsze...
Z drugiej strony dobrze,bo znowu było -5... a kysz zimo !

Kasya 08:08, 22 mar 2021

No i u mnie tez tak, przyproszylo i mrozek tez byl
Wiolka5_7 08:33, 22 mar 2021

Kasya napisał(a)
No i u mnie tez tak, przyproszylo i mrozek tez byl

Mam nadzieję,że to ostatni śnieg tej wiosny
Agatorek 22:20, 22 mar 2021

Raczej ostatni. Prognozy są obiecujące
maksimini 22:21, 22 mar 2021

Witaj Wiolu Przebrnęłam przez cały wątek, od ogrodu japońskiego po dziś. Wiem, że to już dawno było, ale zmiana linii falistych w proste - mistrzostwo! Ogród masz przepiękny, poukładany, dopieszczony, śliczny niczym bombonierka. Bardzo mi się podoba, jeden z ładniejszych ogrodów które do tej pory miałam okazję obejrzeć na forum. Gratuluję Będę śledzić co u Ciebie się dzieje.

U mnie dzisiaj piękne słoneczko i w miarę cieplutko Pogońcie już tę zimę w Waszych rejonach, niech już sobie idzie precz. Dziś w TV słyszałąm tekst, że wiosna jest chyba na kwarantannie
Wiolka5_7 17:18, 23 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Raczej ostatni. Prognozy są obiecujące

Mam nadzieję
Czekamy na ciepełko
Wiolka5_7 17:23, 23 mar 2021

maksimini napisał(a)
Witaj Wiolu Przebrnęłam przez cały wątek, od ogrodu japońskiego po dziś. Wiem, że to już dawno było, ale zmiana linii falistych w proste - mistrzostwo! Ogród masz przepiękny, poukładany, dopieszczony, śliczny niczym bombonierka. Bardzo mi się podoba, jeden z ładniejszych ogrodów które do tej pory miałam okazję obejrzeć na forum. Gratuluję Będę śledzić co u Ciebie się dzieje.

U mnie dzisiaj piękne słoneczko i w miarę cieplutko Pogońcie już tę zimę w Waszych rejonach, niech już sobie idzie precz. Dziś w TV słyszałąm tekst, że wiosna jest chyba na kwarantannie

Witaj Kasiu

Ogród zmienił się bardzo przez ostatnie kilka lat ,ale są to zmiany na duży plus,co mnie bardzo cieszy....
Cieszę się,że i Tobie się mój ogród ja śledzę Twój wątek i ogród zapowiada się pięknie

Dziękuję za tyle miłych słów

Jak prognozy się sprawdzą to duże plusy zapowiadają ,hurra ! w końcu doczekaliśmy się wiosny

Pozdrowionka
Wiolka5_7 17:28, 23 mar 2021

Przyjechał towar ,ale się cieszę

No dobra powiem co z tego będzie

Najpierw lifting altany
Te kratki zostaną zdemontowane i zastąpione poziomymi listewkami, będzie nowocześniej no i łatwiej bedzie malować... bo ile ja się namęczyłam ,żeby te kratki pomalować. Będzie także zmiana koloru z jasnego szarego na antracyt.

Przed

Po
Wiolka5_7 17:37, 23 mar 2021

Kolejna rzecz to ścianka z boku tarasu.Wymyśliłam ją ,żeby osłonić ten bok ,bo bardzo wieje , no i żeby taras nie był tak na widoku,bo trawy zasłonią dopiero latem...
Przed ścianką posadzę podzielone miskanty Morning light, a rosnące Gracillimusy pójdą na nową rabatę.

Przed

Po

zakwitł pierwszy irysek
eVka 18:26, 23 mar 2021

Wiolu, pięknie będzie, super pomysł ze ścianką przy tarasie. Będzie przytulnie i nowocześnie, super!