Hejka,dawno mnie u Ciebie nie było.widzę,że przymierzasz sie do liftingu altany.Dobra decyzja,napewno po zmianach altana zyska na wyglądzie.My w ubiegłym roku zmienilismy wygląd altany i to był bardzo dobry krok.
Oprócz zmiany koloru postanowilismy wywalic jedną ze ścian altany i otworzyć ją na nową rabate z hortensjami.Teraz jest jaśniej i przyjemniej.Usuń zdjęcia żeby Ci nie zawadzały.
Ale zmiany się szykują! Świetny pomysł z tym liftingiem. A nie myślałaś, żeby zostawić deski w naturalnym kolorze drewna(oczywiście zabezpieczyć jakoś trzeba), a ten dół tylko pomalować na kolor antracytiwy lub czarny np? Chociaż widziałam siwy kolor na elewacji, więc nie wiem czy nie bardziej ten antracyt jak czarny. Też by to fajnie wyglądało.
Uwielbiam takie metamorfozy!
Świetny plan Lubię takie zmiany. Czy deski będziecie jeszcze szlifować? Pamiętam jak szlifowałam deski do wgłębnika to była najgorsza robota. Nawet nie kopanie ale właśnie to szlifowanie. Potem zawsze już kupowałam z lenistwa oszlifowane
Wiola, mi się tu bardzo widzi na srodku tego placyku miłorząb zwykły lub kolumnowy, ale z takich większych, ma ładny luźny pokroj i jego zolte jesienią liście będą slicznie z grafitem się komponować
Ewentualnie magnolia Elizabeth
No brakuje mi tu bardzo drzewka