Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 19:49, 23 mar 2021

maksimini napisał(a)
Planowana ścianka z listewek na tarasie będzie super. Osłoni od wiatru i da rzeczywiście więcej prywatności, tym bardziej, że taras masz wyniesiony ponad ogród. Nie będziesz miała wrażenia że odpoczywasz na tarasie na widoku.

O to mi właśnie chodzi
Mam nadzieję,że ścianka spełni te oczekiwania...
sylwai 20:35, 23 mar 2021

Hejka,dawno mnie u Ciebie nie było.widzę,że przymierzasz sie do liftingu altany.Dobra decyzja,napewno po zmianach altana zyska na wyglądzie.My w ubiegłym roku zmienilismy wygląd altany i to był bardzo dobry krok.
Oprócz zmiany koloru postanowilismy wywalic jedną ze ścian altany i otworzyć ją na nową rabate z hortensjami.Teraz jest jaśniej i przyjemniej.Usuń zdjęcia żeby Ci nie zawadzały.
Wiolka5_7 20:45, 23 mar 2021

Super wygląda Twoja altana ! właśnie o taki efekt mi chodzi
My też jedną ściankę usunęliśmy ....
sylwai 20:53, 23 mar 2021

Wasza też wyjdzie Super!!Zmiany zawsze są na plus.pozdrawiam serdecznie i czekam na efekty
Agatorek 21:51, 23 mar 2021

Świetny pomysł na zmianę altany i „obudowę” tarasu . Będzie to super wyglądało .
Joann 22:53, 23 mar 2021

Ale zmiany się szykują! Świetny pomysł z tym liftingiem. A nie myślałaś, żeby zostawić deski w naturalnym kolorze drewna(oczywiście zabezpieczyć jakoś trzeba), a ten dół tylko pomalować na kolor antracytiwy lub czarny np? Chociaż widziałam siwy kolor na elewacji, więc nie wiem czy nie bardziej ten antracyt jak czarny. Też by to fajnie wyglądało.
Uwielbiam takie metamorfozy!
Agatorek 00:17, 24 mar 2021

Wiolka, a mogłabyś napisać, gdzie kupowałaś trawy? (O ile pamiętasz ).
April 06:09, 24 mar 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Kolejna rzecz to ścianka z boku tarasu.Wymyśliłam ją ,żeby osłonić ten bok ,bo bardzo wieje , no i żeby taras nie był tak na widoku,bo trawy zasłonią dopiero latem...
Przed ścianką posadzę podzielone miskanty Morning light, a rosnące Gracillimusy pójdą na nową rabatę.

Przed

Po

zakwitł pierwszy irysek

Świetny plan Lubię takie zmiany. Czy deski będziecie jeszcze szlifować? Pamiętam jak szlifowałam deski do wgłębnika to była najgorsza robota. Nawet nie kopanie ale właśnie to szlifowanie. Potem zawsze już kupowałam z lenistwa oszlifowane
Kasya 06:29, 24 mar 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Kolejna rzecz to ścianka z boku tarasu.Wymyśliłam ją ,żeby osłonić ten bok ,bo bardzo wieje , no i żeby taras nie był tak na widoku,bo trawy zasłonią dopiero latem...
Przed ścianką posadzę podzielone miskanty Morning light, a rosnące Gracillimusy pójdą na nową rabatę.

Przed

Po

Wiola, mi się tu bardzo widzi na srodku tego placyku miłorząb zwykły lub kolumnowy, ale z takich większych, ma ładny luźny pokroj i jego zolte jesienią liście będą slicznie z grafitem się komponować
Ewentualnie magnolia Elizabeth
No brakuje mi tu bardzo drzewka
Magleska 07:22, 24 mar 2021

Wiola świetne pomysły będzie super.....czekam na realizację