Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

paulina_ns 08:28, 04 maj 2018

Wiolu jaki Ty masz piękny ogród ślicznie dobrane rośliny no i jaka piękna hakone muszę poszukać jej miejsca u mnie, chociaż ze 3 szt bym sobie sprawiła tylko chciałabym zieloną, u mnie cienia brak i pewnie żółtą by przypalało...pięknie
Wiolka5_7 08:47, 04 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Wiolu jaki Ty masz piękny ogród ślicznie dobrane rośliny no i jaka piękna hakone muszę poszukać jej miejsca u mnie, chociaż ze 3 szt bym sobie sprawiła tylko chciałabym zieloną, u mnie cienia brak i pewnie żółtą by przypalało...pięknie

Dzięki Paulinko

Nie ukrywam, ale też mi się ten mój ogród podoba

Możesz posadzić hakone Aureolę i ta bez problemu rośnie na patelni, nawet wiosną posadziłam kilka od strony południowej....
tylko w pierwszym roku pamiętaj o podlewaniu...
_Martini_ 09:09, 04 maj 2018

Piękne obrazki Wypatrzyłam klimatyczną kamienną ławeczke, super jest! Derenie mi się podobają, ale nie mam już niestety miejsca na duże krzewy. Ciekawe co się stało z platanami.
Anda 09:25, 04 maj 2018

Śliczne widoki, rośliny bujne że hej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Catalinasdiary 10:50, 04 maj 2018

Ja też sobie parę zdjęć Twoich podkradłam do folderu inspiracje co prawda ja lubię busz, ale zatrzymany w prostych ramach.
Wiolka5_7 12:37, 04 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Piękne obrazki Wypatrzyłam klimatyczną kamienną ławeczke, super jest! Derenie mi się podobają, ale nie mam już niestety miejsca na duże krzewy. Ciekawe co się stało z platanami.

Dzięki Martini

A ławeczkę sama zrobiłam z trzech bloków granitowych, które gdzieś się poniewierały...

Derenie super, ja mam Ivory Halo ,które rosną do ok.1,2m, ale można je ciąć jeszcze

Platany pewnie zmarzły, bo młodziutkie były
Wiolka5_7 12:39, 04 maj 2018

Anda napisał(a)
Śliczne widoki, rośliny bujne że hej

Dziękuję Ewo, roślinki szybko rosną
Wiolka5_7 12:41, 04 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Ja też sobie parę zdjęć Twoich podkradłam do folderu inspiracje co prawda ja lubię busz, ale zatrzymany w prostych ramach.

Fajnie, ze się inspirujesz moim ogrodem
Ja też lubię proste ramy
sylwai 14:39, 04 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Stacjonarnie, dawno temu...ona mi rosła najwolniej, ale jak ja podzielilam i przesadziłam, to ruszyła

Dzieki,muszę poszukać u siebie tej hakonki.Kupuj graba fastagiate,ja też kupiłam na front i jestem mega zadowolona pozdrawiam
Wiolka5_7 14:44, 04 maj 2018

sylwai napisał(a)

Dzieki,muszę poszukać u siebie tej hakonki.Kupuj graba fastagiate,ja też kupiłam na front i jestem mega zadowolona pozdrawiam

Na 100 % kupię 2 graby na miejsce platanów, już mam upatrzone w szkółce

Pozdrawiam