Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 21:07, 26 maj 2018

Aurelllia napisał(a)
Ja się teraz obawiam, bo jak będzie tak wilgotno i mokro i ciepło za razem to zaraz choroby grzybowe zaczną wchodzić.... chyba profilaktycznie zrobię jeden na te rośliny co mi w tamtym roku przy takiej pogodzie zaatakował

To samo pomyślałam, bo po niedzieli upały zapowiadają...też oprysk zrobię zapobiegawczo
chelll 21:16, 26 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

To samo pomyślałam, bo po niedzieli upały zapowiadają...też oprysk zrobię zapobiegawczo

Dziewczyny, a czym zapobiegawczo pryskacie? Może i ja machnę, szczególnie tam, gdzie walczę z mączniakiem od dawna.
chelll 21:16, 26 maj 2018

Dubel
chelll 21:17, 26 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Dziewczyny, a czym zapobiegawczo pryskacie? Może i ja machnę, szczególnie tam, gdzie walczę z mączniakiem od dawna.
Wiolka5_7 21:31, 26 maj 2018

chelll napisał(a)

Ja prysnę Bravo, albo Topsinem
patrycja 21:33, 26 maj 2018

Dzisiaj a właściwie teraz przechodzi burza ale w miarę spokojnie.
Deszczu co prawda jak na lekarstwo, mogłoby więcej popadać ale dobre i to co spadło.

U jednych za mało u drugich gradobicia.

Jak żyć?
Wiolka5_7 21:45, 26 maj 2018

patrycja napisał(a)

Dzisiaj a właściwie teraz przechodzi burza ale w miarę spokojnie.
Deszczu co prawda jak na lekarstwo, mogłoby więcej popadać ale dobre i to co spadło.

U jednych za mało u drugich gradobicia.

Jak żyć?

No właśnie...u mnie woda stoi jeszcze, tyle spadło w krótkim czasie,więc teraz deszczu starczy...chociaż mam spokój z podlewaniem na długo...

Dobrze, że burza spokojnie przechodzi u ciebie ...no i podleje ogród
basia3012 23:02, 26 maj 2018

Wiolu, u nas dopiero dzisiaj zaczęło padać. I tak cały prawie dzień kropiło. Ale ziemia nadal sucha. Wieczorem posadziłam clematisa bo mi zimą jeden padł to okazało się, że sucho jest. Pozdrawiam.
Magleska 23:06, 26 maj 2018

Współczuję nawałnic ......ech strasznie nie lubię takich burz i gradu .....ale wpływu na to nie mamy niestety
daszum 23:13, 26 maj 2018

Dziewczyny, co Wy piszecie? Deszcz, co to jest? U nas od 2 miesięcy jest non stop temperatura powyżej 20 stopni, a deszczu ani widu ani słychu, susza straszna.
Wiola współczuję Ci, że musiałaś patrzyć na to co przyroda robi z Twoim ogrodem. Myślę, że za kilka dni rośliny się zregenerują i znowu będzie cacy.
Przedogródek nieustannie podziwiam.