Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

zoja 00:13, 27 maj 2018

smutne co piszesz
Ale przyroda sie zregeneruje
zycze aby to bylo juz osytatni raz
sierotka 05:59, 27 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Dopiero co we wtorek przeszła u mnie nawałnica z gradem, a dziś powtórka z jeszcze większym gradem i ulewą...

Ogród przetrzepany, hortensje najgorzej ucierpiały...
Wszystko pływa

A jak u was ??

Witaj Kochana eh to przykre patrzeć jak ogród tonie w opadach za mało źle i za dużo też źle .Wioleczko odbudują się roślinki nie martw się .
U nas popadało parę dni temu ,ale krótko mocno i nie wyrządził deszcz szkód ale teraz grzeje chociaż jeszcze wczoraj ziemiagłębiej była dość dobrze wilgotna sadziłam kupione róże .

Wiolka5_7 07:54, 27 maj 2018

basia3012 napisał(a)
Wiolu, u nas dopiero dzisiaj zaczęło padać. I tak cały prawie dzień kropiło. Ale ziemia nadal sucha. Wieczorem posadziłam clematisa bo mi zimą jeden padł to okazało się, że sucho jest. Pozdrawiam.

No widzisz u jednych susza a u innych podtopienia ...ech
Wiolka5_7 07:55, 27 maj 2018

Magleska napisał(a)
Współczuję nawałnic ......ech strasznie nie lubię takich burz i gradu .....ale wpływu na to nie mamy niestety

No niestety nie mamy wpływu
Wiolka5_7 07:59, 27 maj 2018

daszum napisał(a)
Dziewczyny, co Wy piszecie? Deszcz, co to jest? U nas od 2 miesięcy jest non stop temperatura powyżej 20 stopni, a deszczu ani widu ani słychu, susza straszna.
Wiola współczuję Ci, że musiałaś patrzyć na to co przyroda robi z Twoim ogrodem. Myślę, że za kilka dni rośliny się zregenerują i znowu będzie cacy.
Przedogródek nieustannie podziwiam.

U mnie w tym tygodniu tyle dolało,że mogę zapomnieć o podlewaniu na bardzo długo...taki plus tej nawałnicy

Wiadomo rośliny w następnym sezonie będą zachwycać...bo np. hosty mają całkowicie poszatkowane liście, hortensjom ubyło połowę kwiatów....ale to nic według tego ,że ludzie stracili dachy po trąbie czy hektary truskawek z których żyją cały rok...
Wiolka5_7 08:02, 27 maj 2018

zoja napisał(a)
smutne co piszesz
Ale przyroda sie zregeneruje
zycze aby to bylo juz osytatni raz

No szkoda...człowiek się cieszy z ogrodu, pielęgnuje, pracuje a tu nagle w parę minut wszystko zniszczone...trudno....nie mamy na to wpływu...oby to wszystko się nie powtórzyło...
Wiolka5_7 08:05, 27 maj 2018

sierotka napisał(a)

Witaj Kochana eh to przykre patrzeć jak ogród tonie w opadach za mało źle i za dużo też źle .Wioleczko odbudują się roślinki nie martw się .
U nas popadało parę dni temu ,ale krótko mocno i nie wyrządził deszcz szkód ale teraz grzeje chociaż jeszcze wczoraj ziemiagłębiej była dość dobrze wilgotna sadziłam kupione róże .

To prawda ogród się odbuduje...i tak myślałam,że nie zostanie z niego nic...ale jakieś kwiatki przetrwały i będą cieszyć

Fajnie,że u ciebie popadało

a różyczki śliczne
Margerytka40 08:25, 27 maj 2018

Ponoć to lato ma obfitować w takie nagłe zjawiska pogodowe,ogrodu szkoda ale tak jak piszesz są ważniejsze rzeczy np dach nad głową.
Wiolka5_7 08:38, 27 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Ponoć to lato ma obfitować w takie nagłe zjawiska pogodowe,ogrodu szkoda ale tak jak piszesz są ważniejsze rzeczy np dach nad głową.

Też tak słyszałam, przecież przed nami jeszcze całe lato...
To prawda dach nad głową ważniejszy...oby te prognozy się nie sprawdziły
mrokasia 08:42, 27 maj 2018

Wiola, smutno czytać co tam u Ciebie się dzieje .
Oby to ostatni raz. Szkoda roślin.