Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Judith 15:50, 09 kwi 2022

U mnie tez popracowane . Skoki na szpadel zaliczone, zdążyłam tez skoczyć do sklepu po korę .
Fajny sposób na dzielenie roślin (jakby był dostępny stosowny emotikon, to wyrzuciłabym łapkę w górę ).
Wiolka5_7 16:15, 09 kwi 2022

Judith napisał(a)
U mnie tez popracowane . Skoki na szpadel zaliczone, zdążyłam tez skoczyć do sklepu po korę .
Fajny sposób na dzielenie roślin (jakby był dostępny stosowny emotikon, to wyrzuciłabym łapkę w górę ).

Widziałam, u Ciebie od razu na gotowo
U mnie bez kory
Tak ten sposób jest super
Dragonka 16:53, 09 kwi 2022

Wiola jak mróweczka, zawsze pracowita Wioluś, a czy inne Twoje trawy ruszyły? miskanty? u mnie nic zastanawiam się czy nie wymarzły może i dlatego siedzą cicho? To ich pierwszy sezon u mnie więc nie wiem czy to norma.
Wiolka5_7 17:01, 09 kwi 2022

Dragonka napisał(a)
Wiola jak mróweczka, zawsze pracowita Wioluś, a czy inne Twoje trawy ruszyły? miskanty? u mnie nic zastanawiam się czy nie wymarzły może i dlatego siedzą cicho? To ich pierwszy sezon u mnie więc nie wiem czy to norma.

Ruszyły prawie wszystkie. Miskanty mam na etapie jedne ok.15cm, inne jeszcze śpią jak Memory a jeszcze inne mają milimetrowy przyrost
Więc czekamy,bo zimnica a miskanty to ciepłoluby
Klaudyna 17:20, 09 kwi 2022

I ja zrobiłam teraz wiekszy dołek magnolii ma już 100 litrów ziemi. Oby to wystarczyło. Bo zależało mi, żeby też mieć magnolię- chociaż jedną...
sarenka 17:23, 09 kwi 2022

Wiola,mogłabyś wrzucić jak sesleria wygląda u Ciebie?
Ile sztuk jej masz posadzone?

Ale że miskanty już u Ciebie takie duże to u Ciebie pogoda chyba z miesiąc do przodu jest. Prócz seslerii, trzcinnika to stipa ruszyła,a ja najpóźniej przycielam.
Wiolka5_7 17:43, 09 kwi 2022

Klaudyna napisał(a)
I ja zrobiłam teraz wiekszy dołek magnolii ma już 100 litrów ziemi. Oby to wystarczyło. Bo zależało mi, żeby też mieć magnolię- chociaż jedną...

No to fajnie, że powiększyłaś, będzie dobrze.Teraz tylko woda woda woda i nawóz potem.
Wiolka5_7 17:51, 09 kwi 2022

sarenka napisał(a)
Wiola,mogłabyś wrzucić jak sesleria wygląda u Ciebie?
Ile sztuk jej masz posadzone?

Ale że miskanty już u Ciebie takie duże to u Ciebie pogoda chyba z miesiąc do przodu jest. Prócz seslerii, trzcinnika to stipa ruszyła,a ja najpóźniej przycielam.

Sesleria jesienna
Najstarsze kępy już takie

Młodsze

Roczniaki

Nie wiem ile mam sztuk,ale mam ją na 8 rabatach

Miskanty te przy tarasie tak oszalały,słoneczko je przygrzało

Ale mam i takie w cieniu co są teraz i mają milimetrowe przyrosty, więc wszystko zależy od stanowiska.

Na miskanty czekamy,bo one lubią ciepło
sarenka 18:01, 09 kwi 2022

No twoja to ładna, gęsta ta sesleria...
Dodałam u siebie zdjęcie swojej. Jest rzadka,słaba...i nie wiem co jej nie pasuje że tak słabo rośnie.
Klaudyna 18:01, 09 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

No to fajnie, że powiększyłaś, będzie dobrze.Teraz tylko woda woda woda i nawóz potem.

Podlałam i wczoraj i dzisiaj i w przyszłym tygodniu pojadę po nawóz. A lepiej taki granulowany lepiej czy w płynie ?