Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

sarenka 20:31, 14 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Takie pomyłki to ja lubię trafił mi się taki tulipan w Doll'sach

Takie mam marne derenie po cięciu,eh... Już ich w życiu nie przytnę tak nisko,bo już by były całe w listkach

Ja za twoim przykładem scielma derenia jeszcze niżej ale już ma mnóstwo listków choć nie ukrywam że pewne obawy mam czy aby na pewno odrośnie...
Jak wcześniej rosł w innym miejscu to dołem gałązki były przysypane ziemia i 3 mi się ukorzenily. Dwie posadziłam i zoabczymy czy będa z tego derenie ivory halo.
Wiolka5_7 20:34, 14 maj 2022

mrokasia napisał(a)
Ja się powoli pozbywam ID. Początkowo byłam nimi zachwycona ale teraz już mi przeszło. Zdecydowanie wolę seslerie i hakonki . Chociaż aktualnie zakochałam się w turzycach Spring i Raureif .

No to Kasiu mamy tak samo. Też na początku byłam zachwycona ,rozmnożyłam sobie je nawet szybko. A potem jak je wykopywałam to się namordowalam że nie wiem.Nie chciałabym ich za darmo. Też je wywalę,mam tylko w tym miejscu na szczęście.

Zdecydowanie seslerie i hakonki też wolę i molinie jeszcze

Może posadzę sobie jedną z tych w których jesteś zakochana tam miejsce półcieniste, więc powinno być ok.
Wiolka5_7 20:37, 14 maj 2022

sarenka napisał(a)

Ja za twoim przykładem scielma derenia jeszcze niżej ale już ma mnóstwo listków choć nie ukrywam że pewne obawy mam czy aby na pewno odrośnie...
Jak wcześniej rosł w innym miejscu to dołem gałązki były przysypane ziemia i 3 mi się ukorzenily. Dwie posadziłam i zoabczymy czy będa z tego derenie ivory halo.

Te moje rosną cały czas w cieniu , a było ciągłe zimno więc późno ruszyły z wegetacją. Podlewam je regularnie ,dziś z nawozem... Ruszą na pewno tylko później

To fajnie, że Twoje rosną ładnie
Sadzonki masz , super!
Wiolka5_7 20:42, 14 maj 2022

Moje ulubione świerki wypuszczają pędzelki,uwielbiam

Zrobiłam dziś oprysk na robale... Opryskałam buki,derenie i bodziszki,bo jakaś franca podcina im pączki,wrr!

W przedogródku kwitnie jeszcze magnolia i tulipanki
Choć przez te temp.szybko kwiecie przekwita...

Kwitną jeszcze niezapominajki, rodki CW ,kolejne 2 się szykują i lilaki Palibin niebawem lubię jak ciągle coś kwitnie

anbu 20:48, 14 maj 2022

Takie mam marne derenie po cięciu,eh... Już ich w życiu nie przytnę tak nisko,bo już by były całe w listkach

Cześć Wiola, podglądam Jak zwykle szał u Ciebie w ogrodzie

Moje derenie w takim samym tragicznym stanie, mam obawy czy przeżyją
Mirka 20:49, 14 maj 2022

mrokasia napisał(a)
Ja się powoli pozbywam ID. Początkowo byłam nimi zachwycona ale teraz już mi przeszło. Zdecydowanie wolę seslerie i hakonki . Chociaż aktualnie zakochałam się w turzycach Spring i Raureif .

Ja już dawno się pozbyłam jest dużo więcej fajniejszych trawek
Wiolka5_7 20:53, 14 maj 2022

anbu napisał(a)

Cześć Wiola, podglądam Jak zwykle szał u Ciebie w ogrodzie

Moje derenie w takim samym tragicznym stanie, mam obawy czy przeżyją

Cześć Ania

Dzięki kochana ciekawe jaki szał u Ciebie ?

No niestety zimna sucha wiosna jest winowajcą.
Spokojnie przeżyją.One tak mają , że po niskim cięciu długo się zbierają,bo już tak kiedyś obcięłam. Musimy czekać. Zaczęłam je regularnie podlewać i dziś także dostały nawozu, ruszą na pewno

Ja już ich tak nie obetnę, bo tak to by były na pewno w listkach już. Wszystko u mnie ruszyło,tylko te takie miernoty
Wiolka5_7 20:54, 14 maj 2022

Mirka napisał(a)

Ja już dawno się pozbyłam jest dużo więcej fajniejszych trawek
Otóż to moje też wylecą
Martka 22:00, 14 maj 2022

Wiolu, poidełka nie widziałam, a Juzia dojrzała, nic nie umknie Maliny to te jesienne?
Turzyce ID to też nie jest mój klimat, miałam kiedyś w donicy tylko, ale fanką nie zostałam.

Mrokasiu, a za co lubisz Raureif i Spring? Tę pierwszą zamówiłam, ale tylko jedna przyszła, bo się skończyła, posadziłam w półcieniu, jest śmieszna, ma drobne paseczki na drobnych listkach, podoba mi się taka miniaturowa forma. Posadziłam też turzycę cienistą Carex Umbrosa. Póki co, wygląda jak kępka trawy z trawnika
Wiolka5_7 22:09, 14 maj 2022

Martka napisał(a)
Wiolu, poidełka nie widziałam, a Juzia dojrzała, nic nie umknie Maliny to te jesienne?
Turzyce ID to też nie jest mój klimat, miałam kiedyś w donicy tylko, ale fanką nie zostałam.

Mrokasiu, a za co lubisz Raureif i Spring? Tę pierwszą zamówiłam, ale tylko jedna przyszła, bo się skończyła, posadziłam w półcieniu, jest śmieszna, ma drobne paseczki na drobnych listkach, podoba mi się taka miniaturowa forma. Posadziłam też turzycę cienistą Carex Umbrosa. Póki co, wygląda jak kępka trawy z trawnika

Poidełko z miski nierdzewnej bo poprzednie betonowe mróz rozsadził,bo nie schowałam na zimę ,a tego nie rozsadzi

Tak maliny jesienne,bo długo owocują...

Ja mamie dałam ID i też fanką nie została

Też jestem ciekawa za co Kasia je lubi ?