Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 21:55, 17 maj 2022

Helen napisał(a)
Wiola, czym masz podsadzone trzmieliny na pniu? Tylko trawki czy coś jeszcze?

Nie no same trawki to nie dla mnie muszą być także kffiottki

Mam 2 rabaty z trzmielinami... Jedna rabata:
seslerie jesienne, szafirki, tulipanki, czosnki główkowate, szałwie Purple rain, knautie, drakwie, śmiałki i jedna jeżówka Virgin,bo mi zeżarła nornica dwie.

Druga rabata :
Seslerie jesienne, tulipanki, orliki, szałwie Caradonna, perovskie, jeżówki, czosnki główkowate, jakaś szałwia,ale zapomniałam nazwę( ale chyba ją wywalę,albo wsadzę w donice,bo rozrasta się jak perz)

Tak więc upchalam trochę na tych rabatach
Wiolka5_7 22:06, 17 maj 2022

Magleska napisał(a)
Wiola nie wiem co mam pisać -jest tak idealnie u Ciebie trawnik -ach i och ,rabaty -skomponowane perfekt

ja też rozglądam się za urządzeniem aku do kantów -jak coś znajdziesz w sensownej cenie -daj proszę namiar
po wczorajszym kancikowaniu 2 rabat mam dość -u mnie zbita glina,w dodatku sucho jak pieprz -masakra -łapy bolą do dziś tylko ,że ja nożem je robiłam -jakiś ten mój nóż do kantów jest tępy ...

Madziu jak wyplewię chwaściory to powiedzmy , że będzie fajnie idealnie to nie jest i nie będzie ,ale jestem zadowolona

Trawniki blade i chwasty się trafiają,więc nie takie idealne
Ale z rabat jestem zadowolona
Dzięki kochana za pochwały

Ja dziś wycinałam wąsy szpadelkiem pierwszy raz na wjazdowej ,bo wcześniej cięlam nożycami i tak twardo było, że szok!
O kurczę to u Ciebie to dopiero było ciężko jak sucha twarda glina i jeszcze nożem

Kanciki są super,ale to nie jest lekka praca jak się ma duży ogród ... Ja obleciałam w miarę szybko szpadelkiem i nożycami tymi małymi akum. a i tak mam zakwasy...

Jak kupię jakiś sprzęt to pokażę
Nowa12 22:23, 17 maj 2022

U mnie tyle razy zapowiadali deszcz a kropla nie spadła od wielu dni. Masakra bo sucho strasznie, dwa razy podlewałam ale ileż można.
Trawnika nie podlewam i tylko czekać aż szlag go trafi.
Też bym go musiała nawieźć. 2 dni temu hortensje podlałam drugi raz nawozem bo jakoś się ociągają.
Kasiek 00:57, 18 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Dostanie dziś jedzonko i piciu to powinien wypięknieć

Na wjazdowej też zbladł... wczoraj przycięłam mu wąsy... widać teraz jaki jest grubiutki i pulchniutki

Po tym zdjeciu, wypada mi usunac moj trawnik i schowac go tak, by nikt nie widzial...

Wiolka5_7 07:16, 18 maj 2022

Nowa12 napisał(a)
U mnie tyle razy zapowiadali deszcz a kropla nie spadła od wielu dni. Masakra bo sucho strasznie, dwa razy podlewałam ale ileż można.
Trawnika nie podlewam i tylko czekać aż szlag go trafi.
Też bym go musiała nawieźć. 2 dni temu hortensje podlałam drugi raz nawozem bo jakoś się ociągają.

Ja już w te prognozy nie wierzę... 3 piątek z kolei zapowiają burze, zobaczymy... Ja swoje trawniki podlewam raz na tydzień i się trzymają.

Moje hortki ruszyły jak dostały wody
Wiolka5_7 07:17, 18 maj 2022

Kasiek napisał(a)

Po tym zdjeciu, wypada mi usunac moj trawnik i schowac go tak, by nikt nie widzial...

E tam
U ciebie co innego gwiazdorzy ,trawnik nie musi
Wiolka5_7 08:12, 18 maj 2022

Jak tam,mieliście przymrozek ? U mnie o 5 rano,+2, więc przy gruncie coś mogło być...
Kiepska ta wiosna w tym roku zimno ,sucho ,teraz przymrozki miejscami,eh... Ciekawe jakie będzie lato ?
sarenka 08:14, 18 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja już w te prognozy nie wierzę... 3 piątek z kolei zapowiają burze, zobaczymy... Ja swoje trawniki podlewam raz na tydzień i się trzymają.

Moje hortki ruszyły jak dostały wody

Wiola, a jak z temperaturą dziś w nocy u Ciebie? U nas o 4 było 0 stopni. Nic nie odkrywałam,supertunie widzę że są całe,nic kwiatki nie są uszkodzone to i inne pewnie też ocalały.
pawel2806 08:18, 18 maj 2022

Nas też ominęło
Wiolka5_7 08:35, 18 maj 2022

sarenka napisał(a)

Wiola, a jak z temperaturą dziś w nocy u Ciebie? U nas o 4 było 0 stopni. Nic nie odkrywałam,supertunie widzę że są całe,nic kwiatki nie są uszkodzone to i inne pewnie też ocalały.

O 5 rano,+2 więc raczej ok.Petunie schowałam do domu

No to fajnie,że ok