Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 13:04, 06 cze 2022

DariaB napisał(a)
Wiola po ujrzeniu Twojego bodziszka giganta zaczęłam się bać, że i mój taki wielki urośnie i pożre mi róże Ten rdest rzeczywiście się super skomponuje z czosnkami. Trawniczek idealny, ale to już wiesz fiolety cudowne!

Powiem Ci , że te bodziszki rosną u mnie różnie ... Jedne mają 60cm wys. a drugie 30 cm a sadzone w tym samym czasie w taką samą glebę,bo szykowałam całą rabatę i dodawałam dużo kompostu.

Też myślę, że super się komponuje , także z miskantami ML

Tak trawniczek jest teraz piękny,bo ładnie się zazielenił po nawożeniu

Fiolety moje ulubione
Ale oprócz fioletów uwielbiam też taki kolor jak ma ten bodziszek piękny niedawno sadzony, zobaczymy jak długo będzie kwitł

Knautia też w ulubionym kolorze

Kawa 13:52, 06 cze 2022

Wiolu ślicznie
rozanne to potrafi być wielki! u mnei też
ten kolor bodziszka śliczny '

ja kupiłam dwa ale już nie pamiętam jakie

o już wiem Ann Folkard
ale cięzko chwilowo przyrastają mam nadzieję że się ruszą - sadzonki były maleńkie
Wiolka5_7 14:14, 06 cze 2022

Kawa napisał(a)
Wiolu ślicznie
rozanne to potrafi być wielki! u mnei też
ten kolor bodziszka śliczny '

ja kupiłam dwa ale już nie pamiętam jakie

o już wiem Ann Folkard
ale cięzko chwilowo przyrastają mam nadzieję że się ruszą - sadzonki były maleńkie

Dzięki Kamilko
Tak Rozanne jak ma dobrą glebę rosnie wielki
Tak śliczny kolorek.

Ten Twój Ann ma bardzo podobny kwiat jak mój Dragon

Moje te nowe się trochę rozrosły ,ale start miały ciężki ,bo a to miały palmistosc liści,zrobiłam oprysk a to jakiś robal wygryzł pąki. Myślę , że do końca sezonu jeszcze się rozrosną
Wiolka5_7 14:18, 06 cze 2022

W tym roku bluszcz na ścianie jest boski deszcze mu służą,ma ogromne liście
Martka 18:58, 06 cze 2022

Prezent świetny, kępka Rozanne to gigant, też czasem się zastanawiam, od czego zależy taka różnica we wzroście. Od frontu działki mam żywopłot z cisa, połowa zawsze wcześniej startuje, druga później i ma mniejsze przyrosty, zapewne glina inna? Pojęcia nie mam. To samo stanowisko, tyle samo słońca, ta sama gleba do dołka poszła, o co chodzi?
Bluszcz szaleje. Bardzo ładna ściana!

Wiolka5_7 20:32, 06 cze 2022

Martka napisał(a)
Prezent świetny, kępka Rozanne to gigant, też czasem się zastanawiam, od czego zależy taka różnica we wzroście. Od frontu działki mam żywopłot z cisa, połowa zawsze wcześniej startuje, druga później i ma mniejsze przyrosty, zapewne glina inna? Pojęcia nie mam. To samo stanowisko, tyle samo słońca, ta sama gleba do dołka poszła, o co chodzi?

Tak prezent świetny !

No ta kępa gigant i jeszcze rośnie,bo dopiero paczki się pokazują

Właśnie nie wiem od czego to zależy, że rośliny różnie rosną .

Tak bluszcz szaleje,bardzo ładny to prawda
mrokasia 21:30, 06 cze 2022

U mnie mnóstwo roślin posadzonych po kilka jest różnych rozmiarów. I też nie wiem od czego to zależy.
Wiolka5_7 21:45, 06 cze 2022

mrokasia napisał(a)
U mnie mnóstwo roślin posadzonych po kilka jest różnych rozmiarów. I też nie wiem od czego to zależy.

No właśnie szkoda, że roślinki nie rosną jednakowo,byłoby idealnie

Magara 00:26, 07 cze 2022

Martka napisał(a)

Rośliny, jak ssaki, chyba mają swoje humory i fochy
Ja na jednym fragmencie rabaty mam trzy malwy - wszystkie sadzonki dostane od jednej koleżanki, siane w tym samym czasie, sadzone w tym samym czasie, w tych samych warunkach. Każda rośnie inaczej - też tego nie pojmuję
Wiolka5_7 06:53, 07 cze 2022

Magara napisał(a)

Rośliny, jak ssaki, chyba mają swoje humory i fochy
Ja na jednym fragmencie rabaty mam trzy malwy - wszystkie sadzonki dostane od jednej koleżanki, siane w tym samym czasie, sadzone w tym samym czasie, w tych samych warunkach. Każda rośnie inaczej - też tego nie pojmuję

Moje rdesty też 2 duże a 3 połowę mniejszy i o co kaman ?
No trudno ważne, że rosną nam te roślinki