Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 21:14, 05 cze 2022

Margerytka40 napisał(a)
Rozanne jak mu miejsce pasuje to potrafi być gigant. U mnie na rondzie też mam takie wielgaśne i już się boję. Dobrze, że przy ścieżce je mam to najwyżej na nią się wyleją

Na tą rabatę nawiozłam dużo kompostu to nie dziwne
U mnie też nie ma problemu ,bo wyjdą albo na chodnik albo podjazd a jak mi pożerają cisy to je przycinam
Nowa12 21:58, 05 cze 2022

Jak patrzę na te Rozanne to ciagle wraca temat gdzie je u mnie posadzić . Tak naprawdę to wlazły mi do głowy i nie chcą wyleźć jak je spotkałam w parku w dużej masie jako fioletowy dywanik dla brzózek. Już nawet myślałam żeby je na przedpłociu posadzić jako obwódka przy ogrodzeniu .
Magara 23:23, 05 cze 2022

Wiola, rozanne w czasie kwitnienia też przycinasz?
W te rdesty u Was kwitnące to uwierzyć nie mogę, u mnie dopiero masy liściowej nabierają
Wiolka5_7 07:56, 06 cze 2022

Nowa12 napisał(a)
Jak patrzę na te Rozanne to ciagle wraca temat gdzie je u mnie posadzić . Tak naprawdę to wlazły mi do głowy i nie chcą wyleźć jak je spotkałam w parku w dużej masie jako fioletowy dywanik dla brzózek. Już nawet myślałam żeby je na przedpłociu posadzić jako obwódka przy ogrodzeniu .

Nie masz nigdzie miejsca na rabatach ? Mi by było szkoda go dawać na przedpłocie albo w donice posadź
Wiolka5_7 07:58, 06 cze 2022

Magara napisał(a)
Wiola, rozanne w czasie kwitnienia też przycinasz?
W te rdesty u Was kwitnące to uwierzyć nie mogę, u mnie dopiero masy liściowej nabierają

Przycinam te boczne długie pędy jak mi wchodzą na inne rośliny.Góry nie przycinam

Byłam w szoku jak zobaczyłam całą łąkę tych rdestów no one teraz kwitną i u dziewczyn od jakiegoś czasu też
AlinaP 11:37, 06 cze 2022

Rdest wężownik- kolejna roślina z łąk. Dlaczego zawczasu jej nie sprowadziłam do siebie? Czy to dokładnie ta sama, czy istnieje jakaś forma ogrodowa?
Nowa12 11:49, 06 cze 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Nie masz nigdzie miejsca na rabatach ? Mi by było szkoda go dawać na przedpłocie albo w donice posadź

Kurcze chyba wymyśliłam miejsce . 60 cm na 70 cm wystarczy na 1 szt.? Moglabym posadzić 5 szt. Ale najpierw musiałabym przesadzić malutkie Aureole i też już wymyśliłam gdzie .
DariaB 12:13, 06 cze 2022

Wiola po ujrzeniu Twojego bodziszka giganta zaczęłam się bać, że i mój taki wielki urośnie i pożre mi róże Ten rdest rzeczywiście się super skomponuje z czosnkami. Trawniczek idealny, ale to już wiesz fiolety cudowne!
Wiolka5_7 12:40, 06 cze 2022

AlinaP napisał(a)
Rdest wężownik- kolejna roślina z łąk. Dlaczego zawczasu jej nie sprowadziłam do siebie? Czy to dokładnie ta sama, czy istnieje jakaś forma ogrodowa?
Te co znalazłam na łące to pospolite a dziewczyny mają chyba odmianowy ... Ale są bardzo podobne
Wiolka5_7 12:41, 06 cze 2022

Nowa12 napisał(a)

Kurcze chyba wymyśliłam miejsce . 60 cm na 70 cm wystarczy na 1 szt.? Moglabym posadzić 5 szt. Ale najpierw musiałabym przesadzić malutkie Aureole i też już wymyśliłam gdzie .
To super, że miejsce znalazłaś !
Tak wystarczy no to 5 szt.to jest już co zamawiać