Tak Iwonko brzozy się pięknie zlocą do tego hakone i molinie zaczynają.
Graby obok to będą kurczaczki
To też moje ulubione trawy, jeszcze sesleria
Tutaj molinie to te co Ty masz Heidebraut, sadziłam w zeszłym roku mikro sadzonki a w tym takie duże piękne jeszcze dosadziłam tam 4sz tej wiosny, więc efekt za rok.
A ciemne kłosy ma u mnie Edith dudszus, to tegoroczne świeżynki, więc efekt w przyszłym roku,ale już mi się spodobały posadziłam na tej rabacie długiej przy chodniku z hakone, cisami i moliniami Fontane i bardzo mi tam pasują bo są wyeksponowane
Śliczne brzozy Wiolu. Moje dopiero delikatnie zaczynają. Chyba przez moją dość ciężką, wilgotną glebę przebarwienia na drzewach mam później(o ile mróz nie załatwi liści). Tak też mam z grujecznik im. Dziewczyny pokazywały już dawno przebarwione a u mnie dopiero zaczyna. Czytam o carexach, że chcesz wymienić. Ja też wywaliłam wszystkie ID i im podobne. Zostały tylko Gold Band bo na razie sobie z nimi radzę. Mam c. umbrosa, Montanę tę zwykłą i t. sabińską. Wszystkie fajne i bezproblemowe choć nie wiem jak na patelni bo mam je w półcieniu i tam bez podlewania są ładne. Chyba wymienię hakone All Gold na jedną z nich właśnie bo ten żółty kolor nie przemawia do mnie jednak.
Moje też rosną na ciężkiej ziemi niby, no ale nie padało długo a było ciepło i słonecznie.
Tak podobno jak gleba bardziej sucha to te przebarwienia są szybciej.
Ja też je chce posadzić w półcieniu, więc super, że u Ciebie ładnie rosną
Już postanowione.Wiosną wywalam i kupię te carexy Umbrosa. Bo ta ciemna zieleń i te cieniutkie listki bardzo mi się podobają
Ja All gold wykopałam z niedawno z przedogródka z jednej bo były juz za duże no i ciągle latem były przypalone, brzydkie. U mamy będą miały lepiej
Te co mam w cieniu są śliczne ,limonkowe.
Jak uważasz, ale ja tam się nie patyczkuję ,jak mi się coś nie podoba to łopata w dłoń i jedziemy...!