Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Kasiapod 19:10, 05 sty 2023

Wiola wszystkiego najlepszego w Nowym Roku tego osobistego i ogrodowego
Ciemierniki piękne
Wiolka5_7 21:25, 05 sty 2023

Kasiapod napisał(a)
Wiola wszystkiego najlepszego w Nowym Roku tego osobistego i ogrodowego
Ciemierniki piękne

Kasiu dziękuję! Tobie też życzę najlepszego!

Ciemierniki piękne to prawda, jutro obfocę te nowe
Mary 22:03, 05 sty 2023

Ponieważ moja działka jest zacieniona, a z trawnikiem na zacienionej działce miałam już doświadczenia w poprzednim ogrodzie, od początku założyłam, że trawnika będzie niewiele. Mam go tylko około 100m, czyli około 10% całej działki. Czasem wiosną myślę sobie, że mam go za mało, bo miło się patrzy na trawnik, gdy rabaty jeszcze puste. Ale potem porzucam te myśli i cieszę się, że jest go tak mało i że ma prosty kształt, który łatwo ogarnąć automatycznym nawadnianiem.
Kształt trawnika będę musiała jeszcze trochę skorygować i być może będzie wtedy jeszcze troszkę mniejszy. Ale to jeszcze dość odległe plany.

Twój pierwszy trawnik jest nienormalnie piękny o tej porze.
Ania111 01:21, 06 sty 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Ciemierniki w pączuszkach... Ach! Czekam na nie bardzo,bo sporo posadziłam wiosną

Nawet te przemrożone co kupiłam przecenione, mają pączki hurra!

witaj Wiolu
ciemierniki śliczne ,

Też kupiłam ciemiernika , ale uparłam się na trzymanie w domu ,
nie wiem czy dobrze zrobiłam ,
zaczęły żółknąć mu liście .

DariaB 08:22, 06 sty 2023

Wiola Twoje trawniki to nawet zimą zachwycają mój wygląda jak Twój drugi. Ciemierniki masz piękne, moje chyba nawet nie zamierzają kwitnąć.
Wiolka5_7 10:10, 06 sty 2023

Mary napisał(a)
Ponieważ moja działka jest zacieniona, a z trawnikiem na zacienionej działce miałam już doświadczenia w poprzednim ogrodzie, od początku założyłam, że trawnika będzie niewiele. Mam go tylko około 100m, czyli około 10% całej działki. Czasem wiosną myślę sobie, że mam go za mało, bo miło się patrzy na trawnik, gdy rabaty jeszcze puste. Ale potem porzucam te myśli i cieszę się, że jest go tak mało i że ma prosty kształt, który łatwo ogarnąć automatycznym nawadnianiem.
Kształt trawnika będę musiała jeszcze trochę skorygować i być może będzie wtedy jeszcze troszkę mniejszy. Ale to jeszcze dość odległe plany.

Twój pierwszy trawnik jest nienormalnie piękny o tej porze.

Tak trawnik w cieniu to jeszcze więcej roboty co roku ,aby był ładny. Dobrze, że masz go tylko tyle

Trawnik to mnie cieszy najbardziej jesienią,bo pracy tyle co nic a jest piękny.Zeszłej jesieni po ostatnim nawożeniu tylko go kosiłam a zachwycał

Ja do biegania mam duży kawał murawy ,więc ozdobnego trawnika mam chusteczkę

Tak ten trawnik na wjazdowej bardzo zielony,mało ma suszu, widać dobrze go pielęgnowałam w zeszłym roku
Wiolka5_7 10:14, 06 sty 2023

Ania111 napisał(a)

witaj Wiolu
ciemierniki śliczne ,

Też kupiłam ciemiernika , ale uparłam się na trzymanie w domu ,
nie wiem czy dobrze zrobiłam ,
zaczęły żółknąć mu liście .

Witaj Aniu!

Ciemierniki dopiero pokażą swoją urodę,bo wszystkie zapączkowane ,więc chyba będzie szał

Aniu ciemiernika nie powinnaś trzymać w domu,bo to roślina która lubi chłód. Skoro liście mu zżółkły to widać , że mu nie pasuje ciepło. Hartuj go - wystawiaj jak jest na plusie na dwór a w nocy jak mróz to chowaj
Wiolka5_7 10:17, 06 sty 2023

DariaB napisał(a)
Wiola Twoje trawniki to nawet zimą zachwycają mój wygląda jak Twój drugi. Ciemierniki masz piękne, moje chyba nawet nie zamierzają kwitnąć.

Ten na wjazdowej tak ,ale ten drugi nie.Ale się nie przejmuję,dosiewkę zrobię i będzie piękny

Ciemierniki zapączkowane ,nie mogę się doczekać,aż zakwitną, bo sporo posadziłam w zeszłym roku
Twoje też zakwitną na pewno!
Wiolka5_7 10:19, 06 sty 2023

Przyszły moje pierwsze tegoroczne zakupy... Ciemierniki
Ale pięknotki!

Rojodziejowa 11:16, 06 sty 2023

Piękne!
Ja chciałam właśnie kupić dwie konkretne odmiany i nigdzie ich nie widzę A chętnie bym kupiła