Wiolu piękne okazy kupiłaś, a gracki z tego co czytałam, jeśli jest lato ciepłe to jest szansa że mogą zakwitnąć... ja też mam gracki z dwóch różnych źródeł i za kwitnienie się biorą wszystkie... buziaki
Właśnie mam Gracki na bukowej i w zeszlym roku nie zdazyly zakwitnąc a w tym roku przyśpieszone wszystko i szykują się powoli do kwitnienia
Dla mnie nieważne czy to Gracki czy nie...liczy się ich wygląd,a ze kwitną to jeszcze fajniej
matko,jak cudownie!
Wiola, techniczne pytanie: ile masz od pnia tuj do horrensji i ile od hortensji do brzegu rabaty? Moje mają za ciasno, na wiosnę będę sadzić. Czy może teraz? Jak radzisz?
Idę zoabczyc ile u mnie jest,ale na pewno mało.widze już teraz że za ciasno.przed hortensjami jeszcze nie wiem co będę sadzić. Mam tylko żurawki,kilka rozchodnikow.pare kulek danica...idę do roboty bo mam godzinkę tylko
Zmierzyłam. mam tylko 60 cm od pnia. Do 90-100 cm mogę zwiększyć, wtedy z przodu zostanie mi 60 cm, teoretycznie może z 10-20 cm poszerze. Muszę zobaczyć zdjęcia jak to u Ciebie wygląda