Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 17:56, 28 sie 2018

Anitka napisał(a)

Nie masz gdzie wetknąć Trawnik trzeba pomniejszyć.

Tak tak trawnika będzie jak najmniej właśnie usunęłam wokół altany,zeby nie kosić w zakamarkach ...no i trawki posadziłam
Monia81 20:10, 28 sie 2018

Wiolu piękne okazy kupiłaś, a gracki z tego co czytałam, jeśli jest lato ciepłe to jest szansa że mogą zakwitnąć... ja też mam gracki z dwóch różnych źródeł i za kwitnienie się biorą wszystkie... buziaki
Margerytka40 20:18, 28 sie 2018

Trawka Wiolu wypasione,oj będzie czad
Wiolka5_7 20:27, 28 sie 2018

Monia81 napisał(a)
Wiolu piękne okazy kupiłaś, a gracki z tego co czytałam, jeśli jest lato ciepłe to jest szansa że mogą zakwitnąć... ja też mam gracki z dwóch różnych źródeł i za kwitnienie się biorą wszystkie... buziaki

Właśnie mam Gracki na bukowej i w zeszlym roku nie zdazyly zakwitnąc a w tym roku przyśpieszone wszystko i szykują się powoli do kwitnienia
Dla mnie nieważne czy to Gracki czy nie...liczy się ich wygląd,a ze kwitną to jeszcze fajniej
Wiolka5_7 20:30, 28 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Trawka Wiolu wypasione,oj będzie czad

Mam nadzięje, jutro je zadołuję,a wiosną podzielę
Trawki dziękują
sarenka 06:22, 29 sie 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

matko,jak cudownie!
Wiola, techniczne pytanie: ile masz od pnia tuj do horrensji i ile od hortensji do brzegu rabaty? Moje mają za ciasno, na wiosnę będę sadzić. Czy może teraz? Jak radzisz?
Wiolka5_7 17:42, 29 sie 2018

sarenka napisał(a)

matko,jak cudownie!
Wiola, techniczne pytanie: ile masz od pnia tuj do horrensji i ile od hortensji do brzegu rabaty? Moje mają za ciasno, na wiosnę będę sadzić. Czy może teraz? Jak radzisz?

Dziękuję
Już zmierzyłam...od pnia hortensji do pnia tuji mam 1,20 m i 1,30 i 1,50 m , bo tuje lecą po skosie a rabaty rownolegle do domu

Na jednej rabacie jest od pnia hortensji do brzegu 1,20 m a na drugiej rabacie 1,80m...ta szerokość zależy od tego co się przed hortensjami posadzi

Szczerze to nie wiem co ci doradzić...ale ja chyba bym wczesną wiosną przesadzała bo taki mam zamiar u siebie
sarenka 18:18, 29 sie 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Dziękuję
Już zmierzyłam...od pnia hortensji do pnia tuji mam 1,20 m i 1,30 i 1,50 m , bo tuje lecą po skosie a rabaty rownolegle do domu

Na jednej rabacie jest od pnia hortensji do brzegu 1,20 m a na drugiej rabacie 1,80m...ta szerokość zależy od tego co się przed hortensjami posadzi

Szczerze to nie wiem co ci doradzić...ale ja chyba bym wczesną wiosną przesadzała bo taki mam zamiar u siebie

Idę zoabczyc ile u mnie jest,ale na pewno mało.widze już teraz że za ciasno.przed hortensjami jeszcze nie wiem co będę sadzić. Mam tylko żurawki,kilka rozchodnikow.pare kulek danica...idę do roboty bo mam godzinkę tylko
Wiolka5_7 18:23, 29 sie 2018

sarenka napisał(a)

Idę zoabczyc ile u mnie jest,ale na pewno mało.widze już teraz że za ciasno.przed hortensjami jeszcze nie wiem co będę sadzić. Mam tylko żurawki,kilka rozchodnikow.pare kulek danica...idę do roboty bo mam godzinkę tylko

Miłej pracy
sarenka 18:45, 29 sie 2018

Zmierzyłam. mam tylko 60 cm od pnia. Do 90-100 cm mogę zwiększyć, wtedy z przodu zostanie mi 60 cm, teoretycznie może z 10-20 cm poszerze. Muszę zobaczyć zdjęcia jak to u Ciebie wygląda