Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Agi2006 19:26, 15 kwi 2019

Wiolka5_7 19:28, 15 kwi 2019

kasiab napisał(a)
Super pomysł! Nie mogę się doczekać efektu
Dziękuję za wymiary

Myślę,że bedzie dobrze....do nowych trzmielin pojdzie Glowing dream a do tych z berberysami, Virgin
Nie ma sprawy
ElzbietaFranka 19:31, 15 kwi 2019

Witam Wiola

Masz piękne dorodne szmaragdy oj co by było jakby ich nie było. Jakie tło dla roślin zastosować. A może taka ściana z bluszczu o ile się nie mylę też bardzo ładna.
Co to jest jakiś budynek czy płot z tym bluszczem aby coś takiego urosło to sporo czasu trzeba ładna.

Wiola pokaż swoją kiku... Chciałabym zobaczyć jak to wiązanie ci wyszło bo ja chcę wisząc w tym roku. Moja ma przyrosty każdego roku ok 1 metra i tniemy ja od dołu bo inaczej w trawie by się tarzała.

Pozdrawiam
Wiolka5_7 19:54, 15 kwi 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Wiola

Masz piękne dorodne szmaragdy oj co by było jakby ich nie było. Jakie tło dla roślin zastosować. A może taka ściana z bluszczu o ile się nie mylę też bardzo ładna.
Co to jest jakiś budynek czy płot z tym bluszczem aby coś takiego urosło to sporo czasu trzeba ładna.

Wiola pokaż swoją kiku... Chciałabym zobaczyć jak to wiązanie ci wyszło bo ja chcę wisząc w tym roku. Moja ma przyrosty każdego roku ok 1 metra i tniemy ja od dołu bo inaczej w trawie by się tarzała.

Pozdrawiam

Witaj Elu

Wbrew opiniom ,ja tam swoje szmaragdy uwielbiam i nie wyobrazam sobie teraz ogrodu bez nich
U ciebie też piękne tuje
Bluszcz tak samo uwielbiam,zakrył brzydką ścianę i robi za piękne tło

Zrobię foto jutro świeże dokladnie...mojej też trochę podcinam za długie gałązki....ale generalnie idą w górę...

Dzięki,za miłe słowa,pozdrawiam

Znalazlam zeszłoroczne zdjęcie...
Wiśnia od początku była opalikowana...i do tego palika wiązałam gałązki i tak uniosly się do góry ...

adkawi 19:55, 15 kwi 2019

Wiolu piękne te rabaciska ,i jestem jak najbardziej za uszczuplaniem trawnika .Ostatnio zrywałam na rabatę
jolanka 20:10, 15 kwi 2019

Ściana bluszczowi świetnie wygląda. Ile sadzonek tam posadziłaś i jak długo trwało aż zakrył całą ścianę?
Dla mnie tam białe jeżówki
Wiolka5_7 20:16, 15 kwi 2019

adkawi napisał(a)
Wiolu piękne te rabaciska ,i jestem jak najbardziej za uszczuplaniem trawnika .Ostatnio zrywałam na rabatę

Jeszcze kawałek uszczuplę,ale to za jakis czas....już mam plan
Dzięki
Trawnika jak najmniej otóż to,bo przy nim najwięcej pracy
Wiolka5_7 20:19, 15 kwi 2019

jolanka napisał(a)
Ściana bluszczowi świetnie wygląda. Ile sadzonek tam posadziłaś i jak długo trwało aż zakrył całą ścianę?
Dla mnie tam białe jeżówki

Cieszę się,że Ci się podoba ,dzięki
Posadziłam 10 szt,dosyć gęsto...jakieś 4 lata temu...na początku nie rósł szybko a teraz to ma metrowe przyrosty,trzeba ostro ciąć ...
Dzięki za głos
mrokasia 20:38, 15 kwi 2019

Plan na Virgin i Glowing Dream super. Jedne i drugie mam i jestem nimi zachwycona. Są śliczne i pachną!!!
AgataM 20:46, 15 kwi 2019

Witaj Piękne rabatki tworzysz.Na nich każdy kolor jeżówki pasuje. Biały jest elegancki natomiast kolor daje dużo energii (to lubię). Musisz sama zdecydować