Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Brzozowadzie... 10:34, 09 maj 2019

Kurde, nie wiem, co zacytować, bo cytowałabym jak leci. No pięknie masz. I to jest właśnie niesamowite, że to nie styl ogrodu determinuje to, co nam się podoba, ale sposób realizacji tegoż stylu. Bo mój ogród reperezentuje zupełnie odmienny styl od Twojego, co nie przeszkadza, że Twoim niezmiennie się zachwycam I konsekwencją w działaniu. I pracowitością. I radością z wykonywanej pracy. Bo czuć ją w każdym twoim wpisie Buźka.
Ale te tulipany w dereniach to strzał w dziesiątkę!
Wiolka5_7 12:12, 09 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Kurde, nie wiem, co zacytować, bo cytowałabym jak leci. No pięknie masz. I to jest właśnie niesamowite, że to nie styl ogrodu determinuje to, co nam się podoba, ale sposób realizacji tegoż stylu. Bo mój ogród reperezentuje zupełnie odmienny styl od Twojego, co nie przeszkadza, że Twoim niezmiennie się zachwycam I konsekwencją w działaniu. I pracowitością. I radością z wykonywanej pracy. Bo czuć ją w każdym twoim wpisie Buźka.
Ale te tulipany w dereniach to strzał w dziesiątkę!

Kochana dziękuję Ci za ciepłe słowa ja również mam to samo zdanie
Uwielbiam swój ogród coraz bardziej ,ale również uwielbiam Twoj ogród w zupełnie innym stylu
A pracę w ogrodzie uwielbiam mąż również coraz bardziej chętnie mi pomaga i to mnie cieszy

Tulipany w dereniach też mi się bardzo podobają
Buziaki
MirellaB 12:31, 09 maj 2019

Lubię zaglądać do Twojego wątku - zawsze piękne zdjęcia ogrodu
Wiolka5_7 12:55, 09 maj 2019

MirellaB napisał(a)
Lubię zaglądać do Twojego wątku - zawsze piękne zdjęcia ogrodu

Mirellko dziękuję i pozdrawiam
A ja chętnie bym Twój ogród obejrzała
Mary 07:19, 10 maj 2019

sarenka napisał(a)
Wiola masz u siebie Rozplenice Little bunny? Jestem ciekawa jak one wizualnie wyglądają obok siebie. Nie mogę się zdecydować czy na rabatę o szerokości 2 m sądzić Hameln czy Little bunny

To może coś pośredniego, Hameln Gold.
Kasia_CS 10:35, 10 maj 2019

sarenka napisał(a)
Wiola masz u siebie Rozplenice Little bunny? Jestem ciekawa jak one wizualnie wyglądają obok siebie. Nie mogę się zdecydować czy na rabatę o szerokości 2 m sądzić Hameln czy Little bunny

Little bunny będzie ciut za mała - ja niestety efektem jeszcze się nie mogę pochwalić, bo nasadzenie mam jesienne, ale na rabacie tej samej długości, a nawet chyba nieco krótszej, bo 180 cm chyba ma, posadziłam 3 sztuki rozplenicy Medium boy - mniejsza niż hameln, większa niż little bunny i little boy.
sarenka 12:26, 10 maj 2019

Mary napisał(a)

To może coś pośredniego, Hameln Gold.

Nie znam tej trawki, zaraz poszukam.

Kasia_CS napisał(a)

Little bunny będzie ciut za mała - ja niestety efektem jeszcze się nie mogę pochwalić, bo nasadzenie mam jesienne, ale na rabacie tej samej długości, a nawet chyba nieco krótszej, bo 180 cm chyba ma, posadziłam 3 sztuki rozplenicy Medium boy - mniejsza niż hameln, większa niż little bunny i little boy.
dziękuję Ci za Twoją opinię, w takim razie nie będę już brała jej pod uwagę
amatorodniczka 14:56, 10 maj 2019

Witaj, ładnie tu u Ciebie

Pamiętasz jakie masz odległości między Smaragdami?

..byłam, zobaczyłam, ślad po sobie zostawiłam i będę wpadać ..

Pozdrawiam
Iwonka 15:48, 10 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
2015 troche zmienilam sciezke,rosliny urosly....

2016 nastapił przełom... zmiana z linii falowanych na proste, przesadzanie i kupowanie nowych roslin...

Wiolu trafiłam przypadkiem, chyba od Effci Jestem w naszych ogrodach, ale błędem było rzadkie zaglądanie do projektowania Dajecie dziewczyny popalić!!!! Tyle inspiracji... Jak zobaczyłam twoje zmiany to mam niesamowitego kopa do roboty. Może i u mnie się da Rabat już pewnie nie wyprostuję ale jakieś pomysły zgapię jak nic Zabieram się wieczorem do lektury
Za zmianę tego wijącego zakątka podziwiam bo było tak ładnie, że 90 % społeczeństwa powiedziałoby "wariatka" Ale warto zaryzykować, zmiany przepiękne!!!

Wiolka5_7 16:38, 10 maj 2019

amatorodniczka napisał(a)
Witaj, ładnie tu u Ciebie

Pamiętasz jakie masz odległości między Smaragdami?

..byłam, zobaczyłam, ślad po sobie zostawiłam i będę wpadać ..

Pozdrawiam

Witaj
Cieszę się,że Ci się u mnie podoba
Szmaragdy sadziłam co 60 cm od pnia do pnia
Wpadaj wpadaj pozdrawiam