To u mnie też pewnie by ukradli...chociaż nie sadzę przez psa sąsiada,który lata samowolnie i by mi obsikał......
Widzisz złodziej na wszystko się znajdzie
Wiesz jeśli coś takiego się powtórzy to na pewno się założy....
Nie nawidzę zlodziejstwa....ktoś będzie na to ciężko pracował,a taka menda przyjdzie i ukradnie....masz rację tu chodzi o sam fakt,że tak się nie robi....
No to u Ciebie jeszcze gorzej....słyszałam nieraz,że komuś tuje ukradli....eh...
No właśnie wkurzające jest to.....
Memory zrobił furorę na wsi ,aż nad to
U mnie pies nie wie co to kojec, nawet go nie mamy, ani sznur czy łańcuch, wolny wybieg więc trochę pewnie odstrasza, ale memory też zwraca na siebie uwagę, niektórzy pokazują nawet go palcami jak przejeżdżają, co mnie ostatnio rozbawiło.
Nasza ma duży kojec,bo by nikogo nie wpuściła no i mogłaby gdzieś zwiać,bo brama często jest otwarta.... ale codziennie jest wypuszczana na podwórko, albo chodzimy na spacer...
U mnie to samo z Memorym.....nieraz slyszałam jak byłam w ogrodzie,że ktoś jechał i chwalił....
Dobrze jak mają swobodę, mniej narażone na dysplazję stawów, moja ma 6 lat, robiłam właśnie jej zdjęcia stawów i kręgosłupa, wykorzystałam, że była usypiana do sterylizacji, wyszły zwyrodnienia pod kręgosłupem, na szczęście łokcie czyste, a tylne łapy lekka dysplazja, to wada genetyczna tej rasy, więc wypuszczaj jak najwięcej, a w nocy spokojnie przypilnuje ci ogród
Nasza to ma duży kojec i się w nim dużo nabiega,a jak ją wypuszczamy to 5 minut bieganiny i się kładzie....już jej się nie chce tak biegać jak wcześniej ,gdy miała rok ale uczyć się komend i wykonywać je za to uwielbia
wiem właśnie,że owczarki są narażone na choroby stawów,dlatego od kiedy mieszka w kojcu ma zrobiony taras z drewna,żeby nie lezała na betonie i buda jest ocieplona i odizolowana styropianem....
Wiesz co po tym incydencie to żałowałam,że nie była w nocy wypuszczona, ale niestety teraz nie ma opcji, bo mam przygotowaną glebę pod trawnik i by mi ją przekopała pewnie wzdłuż i w szerz
Ale w przyszłym roku będę chciała ją wypuszczać jak już będzie trawnik