Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Margerytka40 17:54, 10 lut 2020

Wiolu kiedy obcinasz hakonki? Po dzisiejszej wichurze zaczęły mi się walać po ogrodzie i chętnie co niektóre bym już wycięła tylko to może za wcześnie?
Wiolka5_7 19:23, 10 lut 2020

Margerytka40 napisał(a)
Wiolu kiedy obcinasz hakonki? Po dzisiejszej wichurze zaczęły mi się walać po ogrodzie i chętnie co niektóre bym już wycięła tylko to może za wcześnie?

Myslałam,że w marcu, bo nie lubię jak jest łyso...
Moim zdaniem tnij bez obaw...

dziś luknęłam na miskanty a tam jakby zielone idzie....szok...!

Byliny ruszają,hakone kły na wierzchu, sesleria idzie jak burza i cebulowe też..
Jak nic wiosna co raz bliżej
Margerytka40 20:42, 10 lut 2020

Może jeszcze chwilkę poczekam. Też mi szkoda bo łysawo się nagle zrobi. Śledzę prognozy pogody i jeszcze jakiegoś wybuchu ciepła nie widać. Ataku zimy też nie. U mnie dziś kwiatostany hortek fruwały z jednego końca ogrodu na drugi. Pod ogrodzeniem aż ich grubo
Wiolka5_7 20:59, 10 lut 2020

Margerytka40 napisał(a)
Może jeszcze chwilkę poczekam. Też mi szkoda bo łysawo się nagle zrobi. Śledzę prognozy pogody i jeszcze jakiegoś wybuchu ciepła nie widać. Ataku zimy też nie. U mnie dziś kwiatostany hortek fruwały z jednego końca ogrodu na drugi. Pod ogrodzeniem aż ich grubo

Ja właśnie dlatego poczekam, choć trawy i kwiaty hortek też mi się walają po tej wichurze... ale udaję,że nie widzę...

DorKa 11:05, 11 lut 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja właśnie dlatego poczekam, choć trawy i kwiaty hortek też mi się walają po tej wichurze... ale udaję,że nie widzę...

Bardzo dobra postawa U mnie nadal wiosny brak za to od rano był przekrój wszelkich zjawisk pogodowych : burza, snieg, deszcz, wiatr, słońce. No cóż, taki mamy klimat
Wiolka5_7 11:45, 11 lut 2020

DorKa napisał(a)

Bardzo dobra postawa U mnie nadal wiosny brak za to od rano był przekrój wszelkich zjawisk pogodowych : burza, snieg, deszcz, wiatr, słońce. No cóż, taki mamy klimat

U mnie też pogoda mieszana....raz deszcz, śnieg,słońce, wiatr....czekam na słoneczną pogodę z plusami żeby coś porobić w ogrodzie...
kasiab 11:55, 11 lut 2020

Ja Tak w ramach motywacji zagladam do Ciebie na Twoja nowa rabate i powiem Ci że od razu lepeij mi sie kopie w tych chaszczach u mnie teraz u nas pogoda tragiczna przez te wiatry wiec spogladam tesknie na miejsce pod moj warzywnik ktory mialam do niedzieli przekopać. Jeszcze przyplatało sie u nas choróbsko i jedyne co to mogę podzialac w garazu i przygotować sobie deski pod skrzynie.
Jak myslisz czy skrzynie 2m×4m beda praktyczne czy lepiej zrobic 2m×2m? To bedzie moj pierwszy warzywnik i nie wiem jaki wymiar bedzie najlepszy
Wiolka5_7 12:53, 11 lut 2020

fajnie
kurczę a ja nic nie robiłam w ogrodzie ...ta pogoda taka zmienna....można by było coś pociachać ....wiosno przybywaj !

U mnie eM coś kicha, prycha...eh...zdrówka życzę

Kasiu ja skrzyń nie mam ,ale Danusia pisała,że szerokość nie powinna być większa niż 120 cm, żeby można było dobrze sięgać
A długość to raczej dowolna...
galgAsia 13:25, 11 lut 2020

kasiab napisał(a)
Ja Tak w ramach motywacji zagladam do Ciebie na Twoja nowa rabate i powiem Ci że od razu lepeij mi sie kopie w tych chaszczach u mnie teraz u nas pogoda tragiczna przez te wiatry wiec spogladam tesknie na miejsce pod moj warzywnik ktory mialam do niedzieli przekopać. Jeszcze przyplatało sie u nas choróbsko i jedyne co to mogę podzialac w garazu i przygotować sobie deski pod skrzynie.
Jak myslisz czy skrzynie 2m×4m beda praktyczne czy lepiej zrobic 2m×2m? To bedzie moj pierwszy warzywnik i nie wiem jaki wymiar bedzie najlepszy

Cześć , sorki, że się wtrącam - ja mam skrzynie w warzywniku 1,5x3m. I tyle jest dla mnie w sam raz, choć czasem myślę, że 1,2 byłoby lepsze. 2m to chyba zdecydowanie za dużo...
kasiab 13:46, 11 lut 2020

galgAsia napisał(a)

Cześć , sorki, że się wtrącam - ja mam skrzynie w warzywniku 1,5x3m. I tyle jest dla mnie w sam raz, choć czasem myślę, że 1,2 byłoby lepsze. 2m to chyba zdecydowanie za dużo...

Ja bardzo lubie jak sie "wtracasz" bardzo Ci dziękuję Asiu. Jestem na bieżąco u Ciebie jednak czytam z ukrycia

Wiolu właśnie wiedzialam ze gdzies czytalam jakie powinny byc szerokie ale nie wiedzialam gdzie widzisz Ty na razie nie musisz nic robic bo najgorsza robota za Toba a ja wyboru nie man bo bez tego nie ruszę z miehsca