Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 09:24, 11 mar 2020

MartaCho napisał(a)
Właśnie miałam pytać o Wasze jeżówki, czy już życie pokazują, listki wypuszczają? bo moje na frontowej jeszcze nic i zaczynam się o nie martwić.

Spokojnie...moje jedne wypuszczają jakieś kiełki a drugie jeszcze....
Kasiolaaa 09:25, 11 mar 2020

Wiola i Ewa wystarczy zobaczyc u mnie z lata hortki co roku wysoko tne i mam 2 metrowe krzaki oraz duze kule kwiatowe przy tarasie
sylwik69 11:12, 11 mar 2020

Wiola czy Twoja ŚŚ miała już owoce? chodzi mi o to czy owoce przyciągają ptaki czy brudzą...myślę o tym drzewku blisko białej elewacji...
Wiolka5_7 11:21, 11 mar 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Wiola i Ewa wystarczy zobaczyc u mnie z lata hortki co roku wysoko tne i mam 2 metrowe krzaki oraz duze kule kwiatowe przy tarasie

To ciekawe,bo podobno jak się tnie wysoko to kwiaty nie są wielkie.... no i mają cienkie gałązki,które trzeba podwiązywać...
Moje miały kwiaty myślę,że ok 30 cm...
Wiadomo jedni lubią wyżej cięte a inni nisko....
Wiolka5_7 11:24, 11 mar 2020

sylwik69 napisał(a)
Wiola czy Twoja ŚŚ miała już owoce? chodzi mi o to czy owoce przyciągają ptaki czy brudzą...myślę o tym drzewku blisko białej elewacji...

Sylwia ja Śś kupiłam w zeszłym roku i nie miała owoców....więc jeszcze nie wiem jak to jest z tymi owocami...
W tym roku może się doczekam coś ,bo myślę,że zakwitnie trochę kwiecia
Anda 11:30, 11 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

To ciekawe,bo podobno jak się tnie wysoko to kwiaty nie są wielkie....

Potwierdzam z własnego doświadczenia, tylko, że całkiem małe też nie są
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 11:36, 11 mar 2020

Anda napisał(a)

Potwierdzam z własnego doświadczenia, tylko, że całkiem małe też nie są

Myślę,że każdy powinien ciąć wg swoich preferencji...
Ja na próbę w zeszłym roku jedną Limkę co mam w przedogródku ciachnęłam trochę wyżej i też mi ta opinia się sprawdziła....
Kwiatów było więcej,ale mniejsze ,no i gałązki cieńsze.....w tym roku znowu obcięłam nisko,bo wolę taką wersję
antracyt 18:30, 11 mar 2020

sylwik69 napisał(a)

Moja śś owocuje od kilku lat. Ptaków za bardzo nie przyciąga, ale może dlatego, że my jesteśmy szybsi Owoce są pyszne, nie brudzą. Moja jest bezodmianowa, nie wiem jak te szlachetniejsze.
Kasiolaaa 19:53, 11 mar 2020

u mnie jest zdjecie wstawione duze glowy ale oczywiscie czy tak czy tak to jest poprawnie ❤
Johanka77 23:22, 11 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja też lubię
Nie takie złe te teściowe