Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

BKosimkArt 20:16, 09 mar 2020

Muszę przyznać że kot to dobre rozwiązanie... chociaż jak mi wróble obżerały wszystkie drzewa z młodych przyrostów to nic nie robił.. leń
kasiek 20:17, 09 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Zobaczę jesienią ...
Narazie nie myślę o sadzeniu....,bo mam nerwa...
kota brak a sunia na stanie,ale na rabaty jej nie wpuszczam wlasnie teraz żeby nie podeptała cebulowych to ta franca znowu...eh....

Wyluzuj, tak już jest z ogrodniczkowaniem, jak nie wichura, powódź susza to gryzonie. U mnie werticylioza załatwiła już tyle drzew i wiem że dalej ją mam i będą ginąć drzewka. Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu a akurat na cebulowe tak
Wiolka5_7 20:21, 09 mar 2020

BKosimkArt napisał(a)
Muszę przyznać że kot to dobre rozwiązanie... chociaż jak mi wróble obżerały wszystkie drzewa z młodych przyrostów to nic nie robił.. leń

No właśnie u nas też był kiedyś taki leń...
Wiolka5_7 20:26, 09 mar 2020

kasiek napisał(a)

Wyluzuj, tak już jest z ogrodniczkowaniem, jak nie wichura, powódź susza to gryzonie. U mnie werticylioza załatwiła już tyle drzew i wiem że dalej ją mam i będą ginąć drzewka. Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu a akurat na cebulowe tak

Masz rację Kasiu... zawsze coś się dzieje...niestety taki los ogrodnika...
Może wykorzystam te doniczki po roslinach czosnki fajnie rosną to i tuliany będą
kawa8002 20:55, 09 mar 2020

Ja mam koty dwa, ale one mało pożyteczne są, bo ich z domu nie wypuszczam. W moim lesie wszystkie wcześniejsze ginęły. Jak miałam trzy ogromniaste psy, to żadnych szkodników nie było. W ubiegłym roku nornica też mi zjadła tulipany. Na jesieni sadziłam wszystkie cebule, nawet krokusy w doniczkach. Czosnki pojedynczo w tych małych- p9, krokusy też, ale po kilka sztuk. Część tulipanów w okrągłych 2-litrowych, a część w takich długich balkonowych. Póki co wszystko na miejscu, a dziur od tuneli też nie widać.
Wiolka5_7 21:00, 09 mar 2020

kawa8002 napisał(a)
Ja mam koty dwa, ale one mało pożyteczne są, bo ich z domu nie wypuszczam. W moim lesie wszystkie wcześniejsze ginęły. Jak miałam trzy ogromniaste psy, to żadnych szkodników nie było. W ubiegłym roku nornica też mi zjadła tulipany. Na jesieni sadziłam wszystkie cebule, nawet krokusy w doniczkach. Czosnki pojedynczo w tych małych- p9, krokusy też, ale po kilka sztuk. Część tulipanów w okrągłych 2-litrowych, a część w takich długich balkonowych. Póki co wszystko na miejscu, a dziur od tuneli też nie widać.

To miałaś łowne psy
No jak posadziłaś wszystko w doniczkach to nie ma obawy
Ja też będę musiała wszystko tak sadzić....
Helen 21:01, 09 mar 2020

Wiolka, no przykro strasznie.

U mnie w ogródku chodzi pewnie z pięć kotów od sąsiada. Owszem gryzoni i kretów nie mam, ale smród latem po nich niewąski. Więc nie wiem czy godne to jest pozazdroszczenia...
Wiolka5_7 21:16, 09 mar 2020

Helen napisał(a)
Wiolka, no przykro strasznie.

U mnie w ogródku chodzi pewnie z pięć kotów od sąsiada. Owszem gryzoni i kretów nie mam, ale smród latem po nich niewąski. Więc nie wiem czy godne to jest pozazdroszczenia...

ciekawe ile zostanie...
To nie wiadomo co gorsze właśnie...
Kasiolaaa 21:31, 09 mar 2020

Kochana jak ty masz pieknie w domu gust masz naprawde ❤
sylwia_slomc... 22:19, 09 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

W zeszłym sezonie walczyłam z kretem a teraz ta małpa....normalnie ręce opadają
Czosnki sadziłam w doniczkach ,a tulipanów mi się nie uśmiecha....pierwszy raz u mnie taka sytuacja...

Jak ja Cię dobrze rozumiem, u mnie coś wcina krokusom kwiatki