Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 21:35, 22 kwi 2020

sarenka napisał(a)

Z jakim rączka- drewnianą?
Moj się złamał niestety i nowy chce kupić

Tak ... marka Romanik czy jakoś tak
sarenka 21:49, 22 kwi 2020

Wiola,czy planujesz zrobić wizytówkę? Twój ogród jest często przedstawiany jako wzór, może się zdecydujesz pokazać zdjęcia w jednym miejscu?
Wiolka5_7 21:50, 22 kwi 2020

Iwonka napisał(a)

Masz prześlicznie Tak fajnie to wszystko posadziłaś, symetrycznie ale zróżnicowanie. I w dobrych odległościach. Zuch dziewczyna
Suzana jest obłędna, miejscówka jej pasuje Moja ma chyba z 5 lat, ale maluszek jeszcze, dwa razy przesadzana i musi być trzeci, mam nadzieję, że ostateczny Swoją ładnie podkrzesałaś. Tak samo ŚŚ możesz w przyszłości uformować, ma bardzo zgrabny dół. Już super wśród kulek wygląda.
Twoje nowe brzozy mają teraz kotki czy nie? Zastanawiałam się u Effci jak to z tymi odmianami jest.
Hakonkę masz już mocno wyrośniętą, ma dużo słoneczka, pięknie przyrasta. Uwielbiam tę trawę chyba najbardziej ze wszystkich niskich.
Czytam, że kolor trafiony. SUPER

Cieszę się ,że Ci się podoba Iwonko ,wielkie dzięki za pochwały
Część wjazdowa mi się bardzo podoba.... trawka też już rosnie

Susan ma pełko kwiatów ja co roku , uwielbiam ją ,też myślę,że w tym miejscu idealnie pasuje

Twoja też urosnie
Właśnie taki mam plan ,żeby Śś prowadzić tak jak Susan

Moim brzozom powoli pękają pąki dopiero...kotków nie mają

Hakonki właśnie te w słońcu są największe ja też je uwielbiam najbardziej

Kolor trafiony remont powoli do przodu....
Dzisiaj ochraniałam rosliny przed gruzem,bo balkon obcinali... tylko 3 tulipany straciło głowy

Wiolka5_7 21:51, 22 kwi 2020

sarenka napisał(a)
Wiola,czy planujesz zrobić wizytówkę? Twój ogród jest często przedstawiany jako wzór, może się zdecydujesz pokazać zdjęcia w jednym miejscu?

Zrobię w zimie jak będzie wiecej czasu
sarenka 07:14, 23 kwi 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Zrobię w zimie jak będzie wiecej czasu

Super

Wiola, jak masz chęć to może chciałabys mi pomóc w rozlokowaniu roślin na rabacie? Chciałam zrobić u siebie taki ząb jak Ty masz- szerzej, potem węższa część,ale źle to zaczęłam i wyszło w linii prostej i nie wiem czy taki kształt mi pasuje :/ Tam linia prosta będzie jak nóż do darni kupię. Przekopalam na głębokość wideł, poniżej jest glina chyba wszędzie. Ciężko bardzo się kopało
Wiolka5_7 07:17, 23 kwi 2020

A z całego remontu naibardziej cieszy mnie to....

W przyszłym roku może zrobimy taras, hurra !
A teraz jem śniadanko i lecę fachmanów pilnować Miłego dnia kochani...
Agi2006 07:29, 23 kwi 2020

Okno na świat. .... Z tego co pamiętam to wyjście z kuchni do ogrodu. Prawda? Wiola mam taki sam obrazek w kuchni na półce ☺
Iwonka 07:45, 23 kwi 2020

Okno stało się drzwiami I wychodzi się w kierunku tej pięknej rabaty... no czad! Elewacja cieszy, ale ta zapowiedź dosłownie otwiera kolejne możliwości, no SUPER Ładny taras to też moje marzenie, aż czuję twoją radość
Świetnie wygląda zabezpieczona rabata, tylko trzy tulipki to rewelacyjny wynik jak na takie prace. Trzymam kciuki za dalsze
Szkoda, że nie mieszkam bliżej, te wiadra po materiałach są rewelacyjne, właśnie ostatnie które mam kończy po latach swój żywot. Dobrze, że u Kasi krakowskiej szykuje się zmiana elewacji Uwielbiam je do wszelkich prac w ogrodzie. Tylko mało fotogeniczne są
Kim 09:27, 23 kwi 2020

Wioluś ,ale się dzieje u Ciebie roślinki chroń jak możesz zawsze przy takiej demolce coś ucierpi,choćby fachmani bardzo się starali

Tych drzwi na ogród to Ci zazdroszczę moje niespełnione marzenie wyobrażam sobie jak się cieszysz

Zuzka25 09:31, 23 kwi 2020

Niezła rewolucja u Ciebie Wiolu Oby szybko i sprawnie poszło