Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 22:56, 23 kwi 2020

antracyt napisał(a)
Ale się prace szybko posuwają

Fajnie,że pogoda dopisuje to i prace się posuwają
Wiolka5_7 22:59, 23 kwi 2020

nicol21 napisał(a)
Wyjście na taras super sprawa. no i taras! Rok zleci szybciutko.
Fajnie pozabezpieczałaś rośliny coby panowie widzieli gdzie nie chodzić.

Super super
Zleci,oby zdrowie dopisało to wszystkie plany się zrealizuje

Te zabezpieczone nie ucierpiały,ale niektóre trawki i byliny podeptane...no ,ale cóż przy takiej demolce to nie ma szans,żeby ogród wyszedł bez szwanku
Wiolka5_7 23:02, 23 kwi 2020

Magleska napisał(a)
Wiola okno tarasowe w kuchni -to świetny pomysł ….teraz tylko tarasik do tego i można siedzieć i gapić się na piękny ogród
cieszę się z Tobą
wlasnie to wyjscie z kuchni mi bardzo pasuje,bo tak chciałam blisko z jedzeniem na taras czy do altany
Tarasik,nowe rabaty wokół niego i trawnik i nic wiecej mi nie trzeba

Wiolka5_7 23:04, 23 kwi 2020

mrokasia napisał(a)
Ooooo, coś podobnego szykuje się i u mnie - planujemy wybicie drzwi i okna z kuchni prosto do ogrodu. Fajna sprawa .

Pamiętam jak pisałaś Kasiu
Fajna sprawa na pewno
Wiolka5_7 23:04, 23 kwi 2020

Johanka77 napisał(a)

Doczytałam o wyjściu z kuchni. Suuuper!

No superr!
kasiek 07:41, 24 kwi 2020

O rany, u Ciebie też roboty - to nam się pogoda udała
Jak długo planują Ci robić? Masz tynk cały do zrobienia? Będę oglądać, masz ładny, nowoczesny domek o ładnej bryle, będzie na pewno ślicznie
Ja też okno wymieniałam na większe w kuchni, syf na zewnątrz i wewnątrz ale coś za coś Trzymam kciuki, z tymi kolorami to naprawdę jest trudno, na dużej powierzchni wszystko to inaczej się prezentuje...
AnnaCh 11:25, 24 kwi 2020

Wiola, umknął Ci chyba mój post, to powtórzę:
"Super, że robota idzie
Jak tam przy tych balkonach? Strasznie było?
Taras będzie cudny Bardzo fajnie, że udało się zmienić to okno
Ja czekam, nie znam dnia, ani godziny, fachowcy nie mają wolnego i mogą wpaść kiedykolwiek zrobić mi rozpierduchę, później mam porobić rzeczy, które trzeba w ramach rozpierduchy zrobić, np. rolety, a później wpadną też nie wiadomo kiedy to zatynkować "

Bardzo jestem zainteresowane tym obcinaniem balkonów, jak było? Cięliście aż do wieńca stropu, żeby uzupełnić styropianem, żeby nie było mostka termicznego?
Wiolka5_7 13:16, 24 kwi 2020

kasiek napisał(a)
O rany, u Ciebie też roboty - to nam się pogoda udała
Jak długo planują Ci robić? Masz tynk cały do zrobienia? Będę oglądać, masz ładny, nowoczesny domek o ładnej bryle, będzie na pewno ślicznie
Ja też okno wymieniałam na większe w kuchni, syf na zewnątrz i wewnątrz ale coś za coś Trzymam kciuki, z tymi kolorami to naprawdę jest trudno, na dużej powierzchni wszystko to inaczej się prezentuje...

To prawda Kasiu pogoda na remint idealna chociaż w weekend niech pada
Fakt demolka na całego
Potem jeszcze przychodzi glazurnik do balkonów i spawacz będzie spawał balustrady cieszę się ,bo zrobimy już na gotowo i nie będzie więcej racy bajzlu

Myślę,że w przyszłym tyg. skończą jak pogoda się nie popsuje

U nas to było dorobienie elektryki nad przyszłym tarasem, wymiana okna na drzwi, skrócenie balkonów, wykończenie ich od spodu, no i przygotowanie ścian i kładzenie tynku na całości...

Teraz właśnie trzeba takie rzeczy jak wymiana stolarki zrobić ... Fajnie,że będziesz miała większe okno
u mnie też ten biały pył, drugi dzień zmywam ... no właśnie coś za coś posprzątamy i będzie elegancko

Nawet mi nie mów o wybieraniu tych kolorów....ale serce mi ulżyło jak położyli na kawałku

Pozdrowionka
Wiolka5_7 13:24, 24 kwi 2020

AnnaCh napisał(a)
Wiola, umknął Ci chyba mój post, to powtórzę:
"Super, że robota idzie
Jak tam przy tych balkonach? Strasznie było?
Taras będzie cudny Bardzo fajnie, że udało się zmienić to okno
Ja czekam, nie znam dnia, ani godziny, fachowcy nie mają wolnego i mogą wpaść kiedykolwiek zrobić mi rozpierduchę, później mam porobić rzeczy, które trzeba w ramach rozpierduchy zrobić, np. rolety, a później wpadną też nie wiadomo kiedy to zatynkować "

Bardzo jestem zainteresowane tym obcinaniem balkonów, jak było? Cięliście aż do wieńca stropu, żeby uzupełnić styropianem, żeby nie było mostka termicznego?

Sorki Aniu ,fakt umknęło mi...,bo wpadłam szybko na O.

Powiem Ci ,że tak strasznie nie było...chałupa stoi jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu

No to u Ciebie też niezła rozpierducha się szykuje

Nie zalepiali styropianem ,tylko opianowali nierówności czy coś, przykleili siatkę na to tylko tak szerzej ....

pozdrowionka
Agi2006 21:31, 24 kwi 2020

Wiola odkryj rąbek tajemnicy. Może jakieś zdjęcia elewacji w trakcie....Bardzo jestem ciekawa tych Twoich szarości.