Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przedziwny Ogród

Przedziwny Ogród

AgataM 22:03, 24 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)
Jak malowniczo !!!tak wszystko pięknie kwitnie jakby upałów u Ciebie nie było !!!

Witaj Upały były długie i bardzo męczące. Zaczęły się od połowy kwietnia i długo, długo było bez kropli deszczu. Żeby utrzymać w jakiejś formie ogród musiałam wieczorem obficie wszystko podlewać. Zużyłam wszystką wodę z oczka, a muszę zaznaczyć, że oczko na wiosnę było pełne.

Kolory na drugom zdjęciu są takie jak w rzeczywistości. Bardzo intensywne
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam

AgataM 22:06, 24 wrz 2018

popcorn napisał(a)
Bujnie, kolorowo, aż się chce tam być
pozdrawiam!!!

Dziekuję

AgataM 22:15, 24 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)
Agatko wciąż pięknie i kolorowo.
Jak nam temperatury mocno spadną to liście zleca i kolory zmniejsza się bardzo. Szkoda. .
Na tym ostatnim zdjęciu to jeżówka czy cynia ?
Piękna

Na ostatnim zdjęciu to była cynia. Niby z jednej torebki, a każda inna.

Najbardziej nie lubię takiej pogody, gdy pojawiają się pierwsze przymrozki, liście lecą, pojawiają się mgły jesienne i wszystko jest już nijakie. Wtedy bym już wszystko po kolei wycinała i sprzątała. A przy takiej aurze jak jest teraz, będzie to bardzo szybko.
Pozdrawiam

AgataM 22:25, 24 wrz 2018

Rumianka napisał(a)
Dekoracje niby proste, a jakie strojne, najważniejsze jest właśnie to gustowne wyczucie, które masz w darze...

Dekoracje są bardzo proste. Najwięcej czasu zajmuje zebranie materiału zielonego: jarzębiny, kasztanów , żołędzi, gałęzi dzikiej róży, mchu i liści palki wodnej. Ok godziny..... Później jakoś zebrać w całość i już jest
Dziękuję serdecznie

Dorota123 22:50, 24 wrz 2018

m_gocha napisał(a)
Agatko super, że masz kogoś bliskiego w rodzinie kto podziela Twoje pasje, z kim możesz wspólnie coś tworzyć, doradzać się a w chwili doła ogrodowego (o ile się u Ciebie w ogóle pojawia) liczyć na wsparcie Zazdraszczam - tak pozytywnie i macham cieplutko do Ciebie i Dorotki
Też macham do Ciebie Gosiu
Dorota123 22:53, 24 wrz 2018

Jak tam zwywracało roślinki? U mnie sporo pochylonych, a szyszki z świerków chyba wszystkie obleciały.
AgataM 07:00, 25 wrz 2018

m_gocha napisał(a)
Agatko super, że masz kogoś bliskiego w rodzinie kto podziela Twoje pasje, z kim możesz wspólnie coś tworzyć, doradzać się a w chwili doła ogrodowego (o ile się u Ciebie w ogóle pojawia) liczyć na wsparcie Zazdraszczam - tak pozytywnie i macham cieplutko do Ciebie i Dorotki

To jest Dorotka z Mojego małego ogródeczka! Nasza ogrodowiskowa Artystką. Bardzo często rozmawiamy ze sobą o swoich pasjach.
I nie tylko o ogrodzie. Wymieniamy się pomysłami i doświadczeniami. Bardzo dobrze mam Prawda?

anabuko1 13:43, 25 wrz 2018

AgataM napisał(a)

Na ostatnim zdjęciu to była cynia. Niby z jednej torebki, a każda inna.

Najbardziej nie lubię takiej pogody, gdy pojawiają się pierwsze przymrozki, liście lecą, pojawiają się mgły jesienne i wszystko jest już nijakie. Wtedy bym już wszystko po kolei wycinała i sprzątała. A przy takiej aurze jak jest teraz, będzie to bardzo szybko.
Pozdrawiam

aha. .. to może ja na drugi rok spróbuję z tymi cyniami
Ja też nie lubię zimnych i tych pierwszych przymrozkow. Tych prac porzadkujących jest na początku dużo. I wykopywanie i zabieranie różnych roślin. A tu zimnica brrr !.
Pozdrawiam cieplutko
lojalna_ 19:10, 25 wrz 2018

Coś czuje ze cynie w prxyszlym roku będą robiły na ogrodowisku furodę . U mnie jest taki ogrod wystawowych a tam ciągną się metra mi cudowne są i tak wysokie ze zaskoczona byłam .
Waclaw 21:12, 25 wrz 2018

AgataM napisał(a)

Witaj Upały były długie i bardzo męczące. Zaczęły się od połowy kwietnia i długo, długo było bez kropli deszczu. Żeby utrzymać w jakiejś formie ogród musiałam wieczorem obficie wszystko podlewać. Zużyłam wszystką wodę z oczka, a muszę zaznaczyć, że oczko na wiosnę było pełne.

Kolory na drugom zdjęciu są takie jak w rzeczywistości. Bardzo intensywne
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam

Agato,
wciąż zachwycam się Twoim ogrodem. Pięknie
U mnie też rośliny wciąż żywe jednak moja kompozycja nieco chaotyczna.