Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

AnnaMS 10:49, 03 cze 2019

Witaj Aneczko, nic nowego, ciągle pięknie ... Zazdroszczę kolorków
Fajną masz odmianę rumianów - złocieni przy dzbanie, nie są wysokie, ja mam te najzwyklejsze starej odmiany, są wysokie i delikatniejsze, znasz nazwę swoich ?
Doranma 12:16, 03 cze 2019

Zrobiłam sobie miła przerwę w pracy oglądając Twoje zdjęcia ☺ Wsztstko takie soczyste, kolorowe. Mogłabym teraz zamieszkać w ogrodzie, trudno się tym pięknem nasycić. U Ciebie wcześniej roślinki zakwitają, ja wciąż na róże czekam. Nie mogę się napatrzeć na rośliny na tle muru - niesamowity efekt!
anpi 20:37, 03 cze 2019

Agania napisał(a)
Kwiciecisty ogród zawsze miło się ogląda, masz bardzo efektowne orliki
te w różowym kolorku, czy ciemierniki wysadziłaś z donic do gruntu,
wiesz moje nadal w donicy i ładne są

Aganiu moje ciemierniki z Jasionki w donicy tylko pozowały do zdjęcia jak pokazywałam jakie kupiłam i zaraz poszły do gruntu W ogrodzie na razie stawiam na kwitnace,nie licząc dwóch rabatek przed domem
anpi 21:21, 03 cze 2019

AnnaMS napisał(a)
Witaj Aneczko, nic nowego, ciągle pięknie ... Zazdroszczę kolorków
Fajną masz odmianę rumianów - złocieni przy dzbanie, nie są wysokie, ja mam te najzwyklejsze starej odmiany, są wysokie i delikatniejsze, znasz nazwę swoich ?

Hej Aniu!Miło że zaglądasz, ja mam wszędzie tyły.Ogród woła o przycięcie bukszpanów , tapiarków i berberysów które mają być kulkami.Mam popodlewać co nieco pokrzywą i nawozami dedykowanymi powojnikom,czy hortensjom .Zrobić oprysk na młodziutki żywopłocik bukszpanowy bo chyba łapie jakiegoś grzyba.Posadzić nowe zakupy :hortensje you & meoraz prusznika.Ogórki czekają na plewienie.
A dziś jedynie mogłam niecałą godzinkę poświecić ogrodowi.Przerwałam marchewkę,przeplewiłam nieco ziołownik i podlałam doniczki...Jeszcze ogólny obchód, kilka fotek i tyle.
Aniu nie wiem jaka to odmiana złocieni,kupiona na ryneczku ,ale przypomnij mi jak będziesz u mnie, to ci kawałek odkopię.Miałam jeszcze takie fioletowe czy może raczej liliowe ,ale po zimie coś ich nie ma.

anabuko1 20:28, 04 cze 2019

anpi napisał(a)

Aganiu moje ciemierniki z Jasionki w donicy tylko pozowały do zdjęcia jak pokazywałam jakie kupiłam i zaraz poszły do gruntu W ogrodzie na razie stawiam na kwitnace,nie licząc dwóch rabatek przed domem

Piękne Aniu widoczki.
I aniołek sie cieszy z pierwszych truskawek
AnnaMS 23:55, 04 cze 2019

Aneczko, nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś pisząc "nic nowego" miałam na myśli "jak zawsze - pięknie" a tyły to i ja mam
Za złocienie dziękuję, możemy się wymienić jak nie masz tych wyższych
anpi 00:20, 05 cze 2019

Aniu MS,dobrze zrozumiałam Dzięki za komplementy!Mi chodziło że, miło że zaglądasz,bo ja mam we wszystkim tyły i nie mam czasu często zaglądać na forum,a jak już zaglądam,to mało piszę żeby na więcej wątków zajrzeć ,albo zaglądam późno i nie mam już siły myśleć i brak weny

AnnaMS 00:49, 05 cze 2019

Aniu, mam podobnie
Piękny maczek, ja swojego dzikuska zostawiłam przy mini sadku, szkoda było wyrwać ...
Mala_Mi 00:54, 05 cze 2019

A może to czyściec

Pięknie i kwitnąco
anpi 17:04, 05 cze 2019

Doranma napisał(a)
Zrobiłam sobie miła przerwę w pracy oglądając Twoje zdjęcia ☺ Wsztstko takie soczyste, kolorowe. Mogłabym teraz zamieszkać w ogrodzie, trudno się tym pięknem nasycić. U Ciebie wcześniej roślinki zakwitają, ja wciąż na róże czekam. Nie mogę się napatrzeć na rośliny na tle muru - niesamowity efekt!

To ja też przerwie wstawię jeszcze kilka ... Kremowe róże na murku teraz mają swój pokaz,mimo atakującej je rdzy i niezliczonej ilości mszyc maja sporo kwiatów.Czerwona NN i sympatia tez zaczynają.Również mogłabym nie wychodzić z ogrodu ...i jestem w o tyle lepszej sytuacji ,że mogę co raz choć na chwilkę do niego wyjść ,albo choć zerknąć przez okno