Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 21:07, 06 maj 2018

MartaKozak napisał(a)
Fajna sasiadke masz

Tak, z sąsiadką czasami wymieniamy się roślinkami.Na taką jak jej olbrzymia dawno już miałam ochotę...(ale ona nazw nie zna)...a wystarczyło spytać czy dałaby mi choć z jedno kłącze...a dostałam dwie wielkie kępy okazało się, że chętnie się ich pozbędzie ,bo właziły jej już na chodniczek
anpi 21:51, 06 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
znajome widoki z tymi gazetami, też tak robiłam

Tą różę pnącą masz gigantyczną!

Różyczka w tamtym roku poczyniła długaśne przyrosty, pierwszy raz takie i nawet nie zmarzły mimo nieokrycia na zimę. Ale chyba odwdzięcza się za nawożenie i miedzian na wiosnę, bo zawsze borykała się z mączniakiem . Niestety po kwitnieniu(liczę na jej niezły pokaz) muszę ją przyciąć i przesadzić, bo nowy płot postawiony jest ok. metra dalej niż była siatka po której się pięła i teraz muszę ją przysunąć bliżej płotu. W 2016 i 2017 tak kwitła:
anpi 22:08, 06 maj 2018

ryska napisał(a)
Zakochałam się w Twoim białym płotku, mój biały płotek przy nim to najuboższa uboga krewna
Śliczności

Ja też się kiedyś w takim zakochałam...i moje marzenie się spełniło.Wiec pamiętaj, że marzenia sie spełniają ,trzeba je tylko czasem głośno wypowiedzieć
anpi 22:35, 06 maj 2018

Anitka napisał(a)
Klimatyczne miejsce, bardzo lubię białe elementy architektury w ogrodzie.

Dziękuję za dobre słowo,tym bardziej, że pisze to posiadaczka tak urokliwego ogrodu.Wprawdzie dopiero od niedawna go zgłębiam ,ale jestem nim zachwyconaPozdrawiam Anitko i zazdroszczę odwiedzin Rancza Sylwi
anpi 23:52, 06 maj 2018

nicol21 napisał(a)
Zaintrygowana zdjęciem z awatara przyszłam zobaczyć Twój wątek drzwi ogrodowe są super! Fajnie, że działasz dalej. Starodrzew dodaje uroku i dorosłości ogrodowi!
Może nei jestem fanką figurek ogrodowych to w odpowiedniej aranżacji jaką im zapewniasz wygląda to fajnie i w dodatku gra to z tym co masz w domu/co pokazałaś na zdjęciach. Artystyczna i cierpliwa dusza z Ciebie

Fajnie i kolorowo jest u Ciebie!
Sama robiłaś ten placyk w 5godzin...tylko!?! Wow!

Witam Nicol!Muszę w wolnej chwili prześledzić Twój wątek, wcześniej do Ciebie nie trafiłam.
Z tą cierpliwością u mnie to tak różnie,z jednej strony mam ją do różnego rodzaju dłubaniny np. miałam fazę na robienie kolczyków z półproduktów i siedziałam nad tym godzinami.Albo jakiś dekupaż,przemalowywanie mebli,czy szycie ...moja praca zawodowa też wymaga cierpliwości technicznejAle jeżeli coś zobaczę co mi się podoba i można to lub podobne zrobić samemu lub przy pomocy mojego RM,to moja cierpliwość gdzieś znika i nagle chcę mieć to już i szybko szukam sposobów jak to wykonać...,z czego... i żeby nie nadszarpnąć zbytnio budżetuWtedy zaczyna się przeszukiwanie piwnicy, strychu, komisów itd. i tworzenie.W domu mam wiele rzeczy własnoręcznie przerobionych.Np stary kredens przemalowałam i teraz zdobi taras(zdjęcie jesienią) A w domu zrobiłam świecznik z kwietnika dosufitowego,przemalowałam i wydekupażowałam i przemalowalam szafki w sypialni i taki np stołek
A propos placyku z kostki to akurat układanie męża i syna.Ja murowałam wcześniej obrzeża z kostki wkoło rabat,ale tym razem dałam im się wykazać

anpi 23:58, 06 maj 2018

Dyńki ozdobne i papryczki chili z mojego ogródka ,w tym roku dyńki też już posiałam
anpi 00:26, 07 maj 2018

anabuko1 napisał(a)

Myślałam,że w minionym tygodniu mi wyjdzie ten przyjazd do ciebie.Ale wiesz praca i szybko na działkę,Tydzień w kratkę z pracą i wolnymi, jakoś pozbierać się nie mogłam.
Ale coraz więcej i intensywnie myślę o tych odwiedzinach.
Jutro już maż zapowiedział,że po pracy nie zabiera i na Dębowy bo resztę ogórków trzeba dosiać.
Kącik biesiadny na pewno już ukończysz, cudny jest.
hosty i u mnie rosną i zaczynają pięknieć.
Tajgę posadziłaś ?? Moja jeszcze w doniczce
Twoja wiosna bardzo, bardzo urokliwa.
Pozdrawiam Anuś cieplutko
Komary też u ciebie tną ?

Aniu , Tajgę posadziłam.Jestem bardzo ciekawa jej kwiatu
Komary i mechy żrą rano i wieczorem...ciężki żywot ogrodnika!Deszczu brak, a zamiast...żar się leje z nieba...No w sobotę było chłodniej ,ale ja wtedy musiałam dom ogarnąć po remoncie salonu Także mój majówkowy plan nie w pełni wykonany w ogrodzie,upały mnie spowolniły
Ale chociaż rabatę z kałużą dla ptaszków wykonałam,na razie korzystają z niej tylko paw od Bogusi i ptaszki od Ciebie.
Była u mnie Bogusia z W.,wprawdzie dosłownie przelotem ,ale dotarła.Teraz czekam na Was
Agania 11:53, 07 maj 2018

Zdolną bestyjka z Ciebie...pięknie wyglądają odnowione mebelki jak z pod igły...ogrodem się napawam

Przywołuję deszcz
anpi 21:14, 08 maj 2018

Agania napisał(a)
Zdolną bestyjka z Ciebie...pięknie wyglądają odnowione mebelki jak z pod igły...ogrodem się napawam

Przywołuję deszcz

Dzięki
U nas ogród podlany ,samochód umyty ,to może będzie padać
anpi 21:22, 08 maj 2018

Pożegnanie tulipanków:

Ostatnie w majowym słonku...