Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

anpi 01:52, 18 paź 2020

Basiu, bardzo elegancko masz na tarasie! Szafka bajer!!! Masz jej zbliżenie, muszę się trochę cofnąć i poszukać.
A tą "czarną"lilię Landini kupiłam tam gdzie polecała Dorotka U Ciebie te białe pięknie wyglądają.
Basiu patrząc na ostatnie zdjęcia, widać jakiś cień w centralnej części zdjęcia, może trzeba przetrzeć obiektyw? Czy mi się już mieni w oczach o tej porze? Spadam spać!
gogo 01:56, 18 paź 2020

Basiu, piękna jesień u Ciebie, z wrzosami i przebarwiającymi się liśćmi drzew i krzewów, a liliami znowu się zachwycam
Cebul to masz chyba kilogramy, wiosną będzie szał.
U mnie hakonki też marnie rosną, a u Ciebie ogromne i na dodatek kwitną i to w donicy.
Odgapię i swoje dam do skrzynek. W
Zaczęła chodzić po mnie drabina na poziomki

basia3012 01:57, 18 paź 2020

anpi napisał(a)
Basiu, bardzo elegancko masz na tarasie! Szafka bajer!!! Masz jej zbliżenie, muszę się trochę cofnąć i poszukać.
A tą "czarną"lilię Landini kupiłam tam gdzie polecała Dorotka U Ciebie te białe pięknie wyglądają.
Basiu patrząc na ostatnie zdjęcia, widać jakiś cień w centralnej części zdjęcia, może trzeba przetrzeć obiektyw? Czy mi się już mieni w oczach o tej porze? Spadam spać!

Aniu, dzięki za odwiedziny. Ten mój aparat to trochę zamókł od deszczu. Położyłam go kilka dni temu na grzejniku, taki otwarty na wszystkie strony. I chyba co można to wyparowało. Ale masz oko.
Ta lilia to u mnie jest bordowa. Poszukam jej zdjęcia to porównasz czy taka jak u Ciebie.
basia3012 02:03, 18 paź 2020

Aniu, czy Twoja też taka jest?

Roocika 10:27, 18 paź 2020

Bardzo mi się podobają kwiaty lilii
basia3012 20:54, 18 paź 2020

gogo napisał(a)
Basiu, piękna jesień u Ciebie, z wrzosami i przebarwiającymi się liśćmi drzew i krzewów, a liliami znowu się zachwycam
Cebul to masz chyba kilogramy, wiosną będzie szał.
U mnie hakonki też marnie rosną, a u Ciebie ogromne i na dodatek kwitną i to w donicy.
Odgapię i swoje dam do skrzynek. W
Zaczęła chodzić po mnie drabina na poziomki

Cieszę się z Twoich odwiedzin Grażynko. Na rabaty wysadziłam w tym roku trochę lilii, czosnki ozdobne i tulipany. Tulipanów to nie dokupywałam. To są te, które spotkałam na swojej drodze podczas letnich przesadzanek. A te cebule tulipanów w skrzynce to są takie raczej małe cebulki, które mogą nie kwitnąć. Nie posadziłam więc ich na rabatach tylko w dwóch skrzynkach. Bardzo gęsto, prawie obok siebie. Myślę, że mogą być wiosną same liście. Ale to się okaże.
Hakonki rosły na rabacie ale one rozrastały się coraz bardziej w głąb rabaty. Zostały więc ograniczone donicą. I już teraz będzie spokój.
Wiesz, ja jestem Grażynko taka nierasowa ogrodniczka. Zrobiłam takie rabaty dla bardziej wygodnych i leniwych niż dla pracusiów. Takie, wydaje mi się minimum. Po prostu mam mało czasu na ogród. Chociaż, przyznaję się, że lubię pracować w ogrodzie. Ale na pierwszym miejscu są dzieci i wnuki.
basia3012 20:56, 18 paź 2020

Roocika napisał(a)
Bardzo mi się podobają kwiaty lilii

Mnie Asiu też. I ich zapach. W domu może być za intensywny ale w ogrodzie jest bardzo przyjemny.
anabuko1 21:38, 18 paź 2020

basia3012 napisał(a)

Pięknie. Po prostu pięknie.
I u mnie lilie jeszcze kwitną. Fajna to taka niespodzianka.
Kwitnące lilie w październiku. Ja je kupiłam i sdziałamw lipcu.
A ty swoje kiedy sadziłaś ??
Pozdrawiam Basieńko
basia3012 21:41, 18 paź 2020

anabuko1 napisał(a)

Pięknie. Po prostu pięknie.
I u mnie lilie jeszcze kwitną. Fajna to taka niespodzianka.
Kwitnące lilie w październiku. Ja je kupiłam i sdziałamw lipcu.
A ty swoje kiedy sadziłaś ??
Pozdrawiam Basieńko

Dzięki Aniu. Sadziłyśmy więc chyba razem bo ja też w lipcu.
basia3012 21:42, 18 paź 2020

Dzisiejszy spacer po ogrodzie.