Witaj Basiu Masz przepiękne clematisy.Te na ogrodzeniu bardzo mnie oczarowały. Kompozycje lilii i hortensji są bardzo gustowne. Ogólnie ,ogród nabrał masy
Gratuluję
Basiu, widziałam u Ciebie powojnik Arabella- a w necie znajduję czasem sprzeczne informacje na jego temat. U Ciebie pięknie kwitnie, ale u Ciebie wszystko kwitnie jak w pokazowym ogrodzie Powiesz mi coś na jego temat? Kłopotliwy? Bo czytam że on z jakiejś innej grupy powojników, a ja o nich mało wiem.
Basiu, o Arabelli napisałam Ci u Ciebie. Polecam go, nie jest kłopotliwy. Jedyna wada, że on nie pnie się po podporach, leży na murku, na roślinach i czymś jeszcze.
Basiu, posłuchałam Cię- kupiłam dwie Arabelle i jeszcze dwa inne Te Arabelle akurat fajnie, że się płożą raczej- może zarosną mi trochę tarasową kwieciem? albo dam je pod derenie, na pewno poszukam im miejsca, bardzo mi się u Ciebie spodobały- jak wszystko!
Basiu, jeszcze raz ja- ten biały co kupiłam, to Huldine, niestety na etykiecie nie ma więcej a nie słyszałam o takim- skojarzył mi się z magikiem Houdinim Czy masz u siebie może? Zastanawiam się jeszcze nad Comtessa de bouchaud..faktycznie ładny róż ma?
Basiu, Huldine nie mam, nie wiem jaki jest. Natomiast Comtesse de Bouchaud mam kilka sztuk. bardzo ładne, zdrowe, obficie kwitną. To jedyna odmiana z grupy wielkokwiatowych bo pozostałe to wszystkie powojniki włoskie.
Basiu, na str 370 znalazłam powojniki Comtesse de.... Jeśli zdjęcia pomogą w decyzji to zajrzyj tam.
Pięknie Ci dziękuję, że zadalas sobie trud aby ją dla mnie odnaleźć.Widzę, że jest warta grzechu zakupu Jutro jadę zwrócić brzozę więc wezmę Comtessę i może Solinę.U Ciebie i ona piękna! Masz taki bujny ogród, że z przyjemnością ogromną go zwiedzam.