Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

Magleska 21:40, 29 kwi 2023

Basiu cykaj fotki z przyjemnością oglądam

fajny ten kącik na doniczki

wszędzie masz taki idealny porządeczek -lubię tak ,a jeszcze nie mam
basia3012 23:16, 29 kwi 2023

ewsyg napisał(a)
Basiu,oglądam zdjęcia Twojego ogrodu i nie mogę wyjść z podziwu, ależ Ty masz porządek. Roślinki posadzone równiutko w rzędzie. Czy Ty je sadziłaś od linijki? Pierwiosnki wyglądają ślicznie. Lubię je, ale nie lubię wycinać przekwitłych kwiatów.

Dziękuję Ewo. Ja nie usuwam przekwitłych kwiatów. Ale dlatego, że nie wiedziałam, że trzeba to robić. Wydaje mi się, że one radzą sobie i z nimi. Ale jeśli piszesz, że trzeba to spróbuję to w tym roku zrobić.
Jeśli sadzę roślinki w rządku to robię sobie kijek jako miarkę odległości. I wtedy raczej równo wychodzi.
basia3012 23:26, 29 kwi 2023

Magleska napisał(a)
Basiu cykaj fotki z przyjemnością oglądam

fajny ten kącik na doniczki

wszędzie masz taki idealny porządeczek -lubię tak ,a jeszcze nie mam

Będziesz miała Madziu porządek, wydaje się, że już go masz. Masz piękny warzywnik, wszystko wokół uporządkowane.
U mnie to malutki ogródeczek, łatwiej mi go ogarnąć.
basia3012 23:29, 29 kwi 2023

Mary napisał(a)
Ojoj. Biedne Shamrocki. Chyba przymrozek musiał im zaszkodzić.
Dbaj o siebie, Basiu.

No biedne, fakt. Nawet nie wiem kiedy tak po nich poszło. Chyba wczoraj albo przedwczoraj. Nie wiedziałam, że takie delikatne.
Dbam Mary o siebie, dbam. Dzięki za troskę.
basia3012 23:34, 29 kwi 2023

Muszelka napisał(a)
Wszędzie porządek jak talala
Masz ogrom pierwiosnków!

Dziękuję Muszelko.
sylwia_slomc... 10:28, 30 kwi 2023

Basiu Twoja kalina sztywnolistna to szczepiona na pniu jest czy sama jej tak koronę do góry wyprowadziłaś? Fajny pomysł z tymi kratkami dla powojników A sprawdza się przy wiosennym cięciu?
malgorzataka... 11:34, 30 kwi 2023

Basiu u siebie wstawiłam "Błękitnego Anioła"o którego pytałaś.
W skrzynkach na drabince planuję hosty bo będzie stała w cieniu a u mnie hosty w donicach w minionym sezonie spisały się perfekto.
Roocika 12:24, 30 kwi 2023

Basiu, bo przymrozki były, szkoda tych rodków. U mnie liście czosnkom klapnęły i nie wszystkie wstały.

basia3012 16:53, 30 kwi 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Basiu Twoja kalina sztywnolistna to szczepiona na pniu jest czy sama jej tak koronę do góry wyprowadziłaś? Fajny pomysł z tymi kratkami dla powojników A sprawdza się przy wiosennym cięciu?

Sylwio, kalinie przycinałam tylko boczne pędy aby odsłonić jej "nogi". Sama jakoś tak rosła.
A kratki na powojniki jakoś specjalnie nie utrudniają ich przycięcia. Wkładam rękę z sekatorem do środka i rach ciach i poszło.
Pozdrawiam ciepło. Przed chwila byłam u Ciebie, widziałam zdjęcia z woliery. Super ptaszorki i Ty je karmiąca.
basia3012 16:56, 30 kwi 2023

malgorzatakarpacz napisał(a)
Basiu u siebie wstawiłam "Błękitnego Anioła"o którego pytałaś.
W skrzynkach na drabince planuję hosty bo będzie stała w cieniu a u mnie hosty w donicach w minionym sezonie spisały się perfekto.

Przed chwilą kupiłam Madame Julia Cornevon. Pomyślałam, że będzie rósł przy hortensji Limelight i dobrze byłoby jakiś kontrastujący tam posadzić. I kupiłam. Zaraz tego anioła u Ciebie zobaczę.

Hosty w skrzyniach będą super się prezentowały. U mamy rosną w donicach i też ładnie zimują.