Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Monic 20:43, 12 maj 2012

Jasiu, niezwykły widok tych poduch floksowych
Bogdzia 20:55, 12 maj 2012

Bardzo mi przykro że ta zima i Tobie dokuczyła. Ja tez mam sporo strat ale nic na to się nie poradzi. Piękne masz różowe sasanki a ta peonia krzewiasta- cudo. Wstążeczke czerwona zawiąż bo wyjątkowo piekna. Bardzo mnie zdziwiło że nawet dwa razy ją nawozisz bo wszędzie piszą żeby wogóle nie nawozic że nie zdążą zdrewniec przed zimą a tu takie cudo u Ciebie.U mnie nie chcą rosnąc i już przestałam je kupowac. Poduchy floksowe piekne ale obok przecudne iryski o kolorze niespotykanym. Twój ogród był cudny i nie mam wątpliwosci ze taki pozostanie, ale roślin szkoda.Pozdrawiam serdecznie.
agniecha973 21:20, 12 maj 2012

Dziękuję za wykład o piwoniach. Jak trafi się coś co mi się spodoba, kupię i będę próbować. Jest nadzieja na powodzenie.
popcorn 21:22, 12 maj 2012

Poziomka napisał(a)

Na pocieszenie kwitnie ocalała piwonia drzewiasta.

Przepiękne!!
Zainwestowałam w ub sezonie w 5 sadzonek, 2 duże i 3 mniejsze, żadna nie przetrwała zimy mimo okrycia Zazdroszczę!
pozdrawiam
Poziomka 21:29, 12 maj 2012

Monic floks w przedogródku jest wiekowy, natomiast te poduchy przed ogrodzeniem mają dwa sezony i przywędrowały do mnie z ogródka pewnego Elfika

Bogdziu zanim doczytałam w literaturze, że peonie krzewiaste należy raz nawozić to nawoziłam je pierwszy raz wczesną wiosną, drugi raz po kwitnieniu. Później już nie, więc miały dużo czasu na zdrewnienie.

Bogdzia 21:31, 12 maj 2012

Dzięki za wyjasnienia i piękne zdjęcia pieknych irysków.
Poziomka 21:53, 12 maj 2012

popcarol napisał(a)

Na pocieszenie kwitnie ocalała piwonia drzewiasta.

Przepiękne!!
Zainwestowałam w ub sezonie w 5 sadzonek, 2 duże i 3 mniejsze, żadna nie przetrwała zimy mimo okrycia Zazdroszczę!
pozdrawiam

Ja tak mam z pierwiosnkami kandelabrowymi (Primula bulleyana), dwa razy je zdobywałam i mimo okrycia nigdy nie przetrwały zimy.

Niestety nie w moim ogrodzie

akanta 23:03, 12 maj 2012

..mmm..piekne tło ceglanego muru,róże,hosty,pnącza,dzwonki,piwonie -piękne kompozycje a Hortensja kosmata - niesamowita!.Zdobylam ją ubieglego roku jesienią ,prztrwała zime i ciekawa jestem ile w tym roku urosnie i po jakim czasie zakwitnie.Cudne klimaty w Twoim ogrodzie!Pozdrawiam.
Pszczelarnia 21:27, 13 maj 2012

Poziomko, jak się nazywa odmiana hosty o zielono-cytrynowym kolorze (z przedogródka). Kępy modraka szkoda, bardzo szkoda. Ale wróci i to jest radosna wiadomość. Ja mam piwonię krzewiastą i chyba za głęboko i na przewiewie posadzona, bo nie kwitnie. Można ją przesadzić (u mnie rośnie 3 lata) po 15. sierpnia?
EwaG 21:27, 24 maj 2012

Poziomka napisał(a)

Niestety nie w moim ogrodzie

Poziomko a ten widok to skąd pochodzi. Piękne są te rodgersje.