Jasiu, prześliczne masz te kępy ciemierników!! Moje jakoś słabo się rozrastają. Może to ten dolomit im muszę zapodać? Dziękuję za podpowiedź. Nigdy nie używałam dolomitu.
Aniu annawu moje ciemierniki też mają brązowe liście. Dzisiaj je wycięłam.
Aniu montewerde na wiosnę dostają wieloskładnikowy nawóz (np. polifoska) .
Basiu wiesz że ciemierniki nie lubią kwaśnego odczynu gleby.
Agnieszko miło mi, że zestawienie się podoba .
Marzeno , Ania ma rację to zdjęcia z ubiegłego roku. Ciemierniki mają dopiero pączki.
Joanko , trzeba mieć tylko cierpliwość
Moniko dolomit napewno im pomoże.
Dzisiaj było otwacie sezonu ogródkowego, dużo grabienia i przycinania.
Zaczynają kwitnąć krokusy,wawrzynek ma nabrzmiałe pąki i kwitnie kępa przebiśniegów.
Przyleciał motyl i wygrzewał się w słońcu. Obudziłam biedronkę , pospacerowała sobie i ponownie ukryła się.
Witaj Jasiu, jak Twój ogródek po zimie? Czy w tak dojrzałym ogrodzie robi się coś jeszcze oprócz prac pielęgnacyjnych - plewienia, nawożenia? Czy planujesz jakieś zmiany - przesadzanie, dosadzanie? Często zaglądam do Twojego ogrodu, ładne rośliny, ładne zdjęcia. Mam pytanie odnośnie nawożenia, wspomniałaś coś o polifosce. Czy używasz pod wszystkie rośliny i kiedy?
Pozdrawiam
Pozdrawiam wiosennie! W takim dużym ogrodzie jest pracy od ch....ry! Trzymaj się!
Marysiu dziękuję za wiosenne życzenia.
Haniu największym problemem jest brak czasu. Sobota powinna mieć 48 godzin !!! -a może i więcej.
Aldono ogród nie jest skończony. Obsadzam żywopłot z liściastych krzewów bylinami( nie chcę kosić trawę pod i za krzewami) .Używam do tego celu roślin , które sama rozmnażam.
Najchętnie nawożę byliny i krzewy polifoską, , do róż i hortensji stosuję specjalistyczne nawózy.
Sebku pierwsze wiosenne kwiaty są zawsze najpiękniejsze.
Zdjęcia jeszcze cieplutkie
Skoro ogród zapachów to wiosną nie może zabraknąć wawrzynka .