Gabik jeżówki śliczne Mnie jak zwykle zachwycają hortensje... czy ten Rensun (mniejszy odpowiednik Vanilki, jak piszesz) duży rośnie? Chodzi mi nie tylko o wysokość, ale i szerokość. Miłego dnia
Julka, nie wiem. Jest u mnie drugi rok, rozrósł się troszkę, nie jest to zdecydowana różnica.
W zeszłym roku przyszedł z rozwijającymi się kwiatami, i po wsadzeniu do ziemi wszystkie zrzucił. Może też wzrost mu upośledziło.
W opisie ma chyba do 1,5 m wysokości na metr szerokości, ale wiesz, jak to z opisami.
Widziałam opisy od metra do trzech.
Myślę, że w przyszły roku powinno być widać jego możliwości.
Gabi, skąd wzięłaś krzesła w kolorze identycznym jak donice??? Pięknie u Ciebie!
Moja kłosówka też zrobiła się okropna z tymi sterczącymi kłosami, rozlazła się na boki i zbrązowiała, więc ją ciachnęłam do zera i teraz ładnie odbija. Bociek ma rację, że trzeba ją ciąć, żeby była ładna.
Julka, nie chcesz ogrodowych ze względu na wygląd, czy przemarzanie?
Bo moja Endless Summer zgodnie z reklamą zakwitła na tegorocznych. Przepięknie.
Ta biała na moich zdjęciach, przy buku - ona przemarzła do ziemi i pięknie kwitnie.
No właśnie na przemarzanie, jakoś tak podchodzę do nich jak do jeża Niby rosną u mnie...no zaczynają, bo są z własnego chowu, ale zimy jeszcze nie miały w ogrodzie...ta będzię pierwszą, więc sprawdzę jak przetrwają u mnie.
Idę szukać Twojej, bo mi gdzieś umknęła...hm to ta, którą widać na zdjęciu wyżej?