Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

Pszczelarnia 09:40, 28 sie 2012

Jeżówki pocieszne - jak trawy podrosną to one będą jak na prerii się prezentować.
JulkAd 11:35, 28 sie 2012

Gabik jeżówki śliczne Mnie jak zwykle zachwycają hortensje... czy ten Rensun (mniejszy odpowiednik Vanilki, jak piszesz) duży rośnie? Chodzi mi nie tylko o wysokość, ale i szerokość. Miłego dnia
GabiK 11:41, 28 sie 2012

Julka, nie wiem. Jest u mnie drugi rok, rozrósł się troszkę, nie jest to zdecydowana różnica.
W zeszłym roku przyszedł z rozwijającymi się kwiatami, i po wsadzeniu do ziemi wszystkie zrzucił. Może też wzrost mu upośledziło.
W opisie ma chyba do 1,5 m wysokości na metr szerokości, ale wiesz, jak to z opisami.
Widziałam opisy od metra do trzech.

Myślę, że w przyszły roku powinno być widać jego możliwości.
Domi 12:15, 28 sie 2012

bociek napisał(a)

Tars obledny Bez dwoch zdan, z charakterem

A rosliny rozrosly sie jak szalone. Jest cudownie. Skrzynia z rancikiem wymiata. Bosko.

Szkoda klosowki, ja ze swojej jestem zadowolona, ale chyba jestem jedna z niewielu. Klosowke trzeba ciac, zeby nie robila sie brzydka. Co posadzilas w jej miejsce???

Ostnice szaleja, sa wybitne Podobnie jak zurawki. W ogole, cud, miod i orzeszki w czekoladzie

Ucalowania dla malego Elfika, polaskocz ja ode mnie

Usciski

Gabi, skąd wzięłaś krzesła w kolorze identycznym jak donice??? Pięknie u Ciebie!
Moja kłosówka też zrobiła się okropna z tymi sterczącymi kłosami, rozlazła się na boki i zbrązowiała, więc ją ciachnęłam do zera i teraz ładnie odbija. Bociek ma rację, że trzeba ją ciąć, żeby była ładna.
JulkAd 12:41, 28 sie 2012

GabiK napisał(a)
Julka, nie wiem. Jest u mnie drugi rok, rozrósł się troszkę, nie jest to zdecydowana różnica.
W zeszłym roku przyszedł z rozwijającymi się kwiatami, i po wsadzeniu do ziemi wszystkie zrzucił. Może też wzrost mu upośledziło.
W opisie ma chyba do 1,5 m wysokości na metr szerokości, ale wiesz, jak to z opisami.
Widziałam opisy od metra do trzech.

Myślę, że w przyszły roku powinno być widać jego możliwości.

No to poczekam, aż Ci urośnie, ja potrzebuję czegoś małego tak jak hortensje ogrodowe po dwóch trzech latach, no ale ogrodowych nie chcę
GabiK 12:51, 28 sie 2012

Julka, nie chcesz ogrodowych ze względu na wygląd, czy przemarzanie?
Bo moja Endless Summer zgodnie z reklamą zakwitła na tegorocznych. Przepięknie.
Ta biała na moich zdjęciach, przy buku - ona przemarzła do ziemi i pięknie kwitnie.
JulkAd 13:50, 28 sie 2012

GabiK napisał(a)
Julka, nie chcesz ogrodowych ze względu na wygląd, czy przemarzanie?
Bo moja Endless Summer zgodnie z reklamą zakwitła na tegorocznych. Przepięknie.
Ta biała na moich zdjęciach, przy buku - ona przemarzła do ziemi i pięknie kwitnie.

No właśnie na przemarzanie, jakoś tak podchodzę do nich jak do jeża Niby rosną u mnie...no zaczynają, bo są z własnego chowu, ale zimy jeszcze nie miały w ogrodzie...ta będzię pierwszą, więc sprawdzę jak przetrwają u mnie.

Idę szukać Twojej, bo mi gdzieś umknęła...hm to ta, którą widać na zdjęciu wyżej?
GabiK 14:14, 28 sie 2012

Tak Julka to ta. Na innych zdjęciach też się przewijała.
JulkAd 15:49, 28 sie 2012

GabiK napisał(a)
Tak Julka to ta. Na innych zdjęciach też się przewijała.

No fakt śliczna, zatem przesadzę tą którą mam, ale chyba dopiero wiosną, a taraz będę chuchać na nią
GabiK 15:57, 28 sie 2012

Julka, ale Ty masz chyba zwykłą? To jest specjalna odmiana. Chuchanie nic nie zmieni.