Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:33, 31 lip 2013

Irenko, dziękuję! Dżungla rośnie

Kyushu:

Bukszpanowe przedszkole:

Żurawinki:

Za domem:

Żurawkowe sadzonki wczorajsze:

White Meidiland na patyku:

Werbenki z winoroślą

GabiK 14:34, 31 lip 2013

Dlaczego ja sobie nie udziabałam kawałka dąbrówki u Ciebie? Ślicznie wygląda i mogłaby pod hostami rosnąć. Czy ona zachowuje liście na zimę?
Moje hortensje też mają trochę takich małych kwiatków. Mówisz, że trzeba je bezlitośniej ciąć?
Milka 14:37, 31 lip 2013

dostałam werbeny od Sebka i 2 sadzonki w Warszawie, mam nadzieję, ze zakwitną, bo tak posiałam taka z nasion, przyjęłą się, rośnie jak szalona, ale co to będzie, do końca nie wiem
Anita1978 14:37, 31 lip 2013

popcarol napisał(a)

Okrywowa NN kwitnie bez przerwy:

Wydaje mi się , że to The fairy
popcorn 14:41, 31 lip 2013

Gabrysiu, no szkoda że nie wzięłaś. Następnym razem mogę Ci nawet w doniczkę wsadzić
Po tej zimie miała rawie nietknięte liście, za to ciemne jak noc
Z hortensjami tak mi się wydaje, ta moja nowa ma tylko nowe tegoroczne 1,3 metrowe pędy zakończone wielkimi kwiatami. A moje krzaki jakieś beznadziejne, z mnóstwem drobnych kwiatostanów. Do bani.

Irenko, do zimy (jeszcze) daleko, Twoja werbena pewnie zakwitnie!

Anito
, też mi się tak wydaje; choć tę kupiłam jako NN, a mam też The Fairy (jeśli wierzyć metce) - ale ma mniejsze i pełniejsze kwiatki... i sama nie wiem...
Anita1978 14:42, 31 lip 2013

Hmmmm, jak będę u ciebie to oblukam
popcorn 14:43, 31 lip 2013

Fajnie
Margarete 16:16, 31 lip 2013

Hej, Karolcia,
twój eden rose sliczny, mój jest o jeden etap wcześniej, to znaczy rozwija sie nieco z pąka ale nie tak jak u ciebie, bo ja najpierw zadołowałam te róże co razem pod hala kupowałysmy i dopiero za jakis miesiąc od zakupu sadziłam gdy kawałek rabaty był zrobiony. I tak bardzo ci dziekuje że mnie namówiłaś, wtedy kupiłysmy razem eden rose i ja jeszcze kupiłam ingrid bergman która rozwkitła sie na cąłego i obe slicznie wygladaja.
A czemu chcesz sie pozbyc tych dwóch róż , ? tej małej i tej pomarańczowow-czerwonej, taki trudny do nazwania kolor ? ładnie ci przeciez kwitną....
Jak juz embargo na wklejanie zdjęć zostało zniesione to ja swoje róże też obfoce i wrzucę może dzis wieczorem.
popcorn 16:32, 31 lip 2013

Małgosiu, koniecznie pokaż swoje róże

Pomarańczową i czerwoną eksmituję do Teściowej, bo mi kolor nie podchodzi; cała rabata kwitnie na biało/różowo/fioletowo, a te róże nie... dalej są jeszcze rudbekie, ale te niebawem wyrwę, więc ich żółty kolor nie będzie przeszkadzał

Buziaki, wracam do odtrawnikowania pasa wzdłuż betonowego płotu sąsiada.. obsadzę go hortensjami i trawami, nie będzie tak straszył - może
Anita1978 16:37, 31 lip 2013

Margarete napisał(a)
Hej, Karolcia,
twój eden rose sliczny, mój jest o jeden etap wcześniej, to znaczy rozwija sie nieco z pąka ale nie tak jak u ciebie, bo ja najpierw zadołowałam te róże co razem pod hala kupowałysmy i dopiero za jakis miesiąc od zakupu sadziłam gdy kawałek rabaty był zrobiony. I tak bardzo ci dziekuje że mnie namówiłaś, wtedy kupiłysmy razem eden rose i ja jeszcze kupiłam ingrid bergman która rozwkitła sie na cąłego i obe slicznie wygladaja.
A czemu chcesz sie pozbyc tych dwóch róż , ? tej małej i tej pomarańczowow-czerwonej, taki trudny do nazwania kolor ? ładnie ci przeciez kwitną....
Jak juz embargo na wklejanie zdjęć zostało zniesione to ja swoje róże też obfoce i wrzucę może dzis wieczorem.

No w końcu!