Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:30, 15 paź 2013

Jesień...

popcorn 08:35, 15 paź 2013

NN od Kordesa - co to??

popcorn 08:37, 15 paź 2013

Buksiki i lawendy się chyba przyjęły, muszę je jakoś przezimować.. w piwnicy u Teściowej chyba

Wczorajsze zakupy posadzone:

miłego dnia!
renatamama3 09:01, 15 paź 2013

Karola,posadzone ,została mi po posadzenia paczka hiacyntów ,paczka tulipanów i trochę krokusów od sąsiadki.Chyba już w tym roku nic nie kupię hi hi ,no może 3 róże jeszcze.
popcorn 09:02, 15 paź 2013

Renatko, ja już stopuję, ale siatę cebulowych mam do posadzenia sporą

miłego dnia!
Margarete 09:49, 15 paź 2013

Hej
wpadłam do ciebie - poczytałam o zakupach, pooglądałam.
ja nie dzwoniłam do ciebie przed twoja wizytą na giełdzie bo odpusciłam sobie juz tegoroczne zakupy traw. Troche duzo kasy wydałam generalnie na ogród juz a jeszcze mam inne plany, teraz wydatki na znicze, kwiety, potem mam zamówionego stolarza do domu bo bedziemy robic szafę... itd.
Wiosna kupie sobie nowe trawki, na razie msi zostac tak jak jest.

Twoja jesien tez ładna, kolorowa, a róże kwitną ci jakby nic sobie z tej jesieni nie robiły..

Jak to wszystko zrobisz na przodzie, co ci Danusia poradziła, przeniesiesz warzywniak i jeszcze wiosna rozstawisz swoje podpory do róż, to będziesz miała pieknie... już sobie wyobrażam.
popcorn 09:53, 15 paź 2013

hej Małgosiu! no zobaczymy co wyjdzie z tego wszystkiego miejsca wiecej by mi sie przydało nie wiem czy nie wydzierżawimy od gościa po prostu tego kawałka za płotem, ogrodzę sobie i zrobię jak chce. A sprzeda kiedy będzie gotowy

Jak Ci pisałam - trawek były śladowe ilości, wykupiłam praktycznie wszystkie, chciałam hakone i miskanty ML, ale nikt nie miał wiosna może?

pozdrawiam!!
Milka 15:31, 15 paź 2013

jesień, ale jaka! tyle jeszcze kwitnie!
nowe zakupy świetne a co do twojego przedszkola, przytnij ciut z góry lawendę, aby potem szybciej sie rozgałęziała
z róży owoców, robisz dżemy?
popcorn 15:34, 15 paź 2013

hej Irenko!
oj chciałabym żeby jeszcze trochę wszystko kwitło.. ech Lawendę ciachnę wiosną, teraz się boję że mi odbije i zmarznie? Jak myślisz?

Z owoców róży w tym roku ma być wino, Teść kupił sprzęt, po przymrozkach zbierzemy część owoców (reszta dla ptaszków na zimę). Dżemu nie robię, to praca dla kopciuszka chyba, wybieranie tych nasion... a wino z całych owoców można robić

pozdrawiam!!
Milka 16:46, 15 paź 2013

Winko będzie pyszne ja robiłam z tymi nasionami
a co do lawendy, moje sadzonki tydzień temu ucięłam lekko z góry nozyczkami
a mój nie robi wina z winogron, a takie pyszne było, no niestety walczy z domkiem