Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

grembosia 02:05, 17 paź 2013

Karola ma gumowy ogród
Madzenka 06:26, 17 paź 2013

grembosia napisał(a)
Karola ma gumowy ogród

A zima musi być łagodna bo chcemy te piekne róźe podziwiać w 2014
Anita1978 07:11, 17 paź 2013

Są 2 wersje co do zimy ( jak zwykle): ma być ostra albo łagodna można więc sobie wybrać
ewa004 08:05, 17 paź 2013

Ja wybieram łagodną ,ale żeby było dużo śniegu ...ale tak nie za dużo .....i na Święta śnieg i lekki mrozik
No ja to wybieram
popcorn 11:18, 17 paź 2013

Ewo, podpisuję sie pod Twoimi życzeniami jak dla mnie nie zimnej niż minus 5 i nie więcej śniegu niż po kolana
Generalnie byłoby dobrze gdyby mi te nowe róże nie wymarzły od razu pierwszej zimy... ech! Gdzie ta emerytura, czy na Kostaryce hodują róże??

Gumowy... ech poszerzyć muszę rabatę od sąsiada, powciskam tam jeszcze róże Rabatę robiłam latem, rośliny malutkie, coś jeszcze wejdzie

miłego! Słonko wystaje zza chmur powoli, może dzisiaj mi się uda posadzić jakieś cebule??
popcorn 18:37, 17 paź 2013

Posadziłam 17 czosnków wielkich - Gladiator (fioletowych) i białych Mount Everest - w rzędzie wzdłuż płotu, za hortensjami limelight. Przed nimi w koszyczkach wykopane tulipany biało-czerwone - miałam je wzdłuż podjazdu do tej pory. Dookoła bukszpanowych kulek, między trawami, posadziłam żonkile - weszły 32 sztuki. Obok róż posadziłam 12 tulipanów pełnych -tych dziwactw z Holandii (zobaczymy co mi wyrośnie). I 20 szachownic Uva vulpis - takie cudne dzwoneczki

I skończyły mi się koszyczki i płaskie doniczki jutro muszę dokupić, bo nornice się mają u nas świetnie
Obcięłam pozostałe hosty - padłe liście i zrobiło się ciemno. Może jutro znowu powalczę
Bogdzia 19:24, 17 paź 2013

popcarol napisał(a)
Posadziłam 17 czosnków wielkich - Gladiator (fioletowych) i białych Mount Everest - w rzędzie wzdłuż płotu, za hortensjami limelight. Przed nimi w koszyczkach wykopane tulipany biało-czerwone - miałam je wzdłuż podjazdu do tej pory. Dookoła bukszpanowych kulek, między trawami, posadziłam żonkile - weszły 32 sztuki. Obok róż posadziłam 12 tulipanów pełnych -tych dziwactw z Holandii (zobaczymy co mi wyrośnie). I 20 szachownic Uva vulpis - takie cudne dzwoneczki

I skończyły mi się koszyczki i płaskie doniczki jutro muszę dokupić, bo nornice się mają u nas świetnie
Obcięłam pozostałe hosty - padłe liście i zrobiło się ciemno. Może jutro znowu powalczę

Ja tez sadziłam ale tylko tulipany , jutro reszta czyli krokusy i zimowity. Kiedys sadziłam do koszyków ale zrezygnowałam bo nornice i tak od góry wchodziły i wyjadały a tulipany gorzej rosły bo korzonki na tym tworzywie sie zatrzymywały i tylko nieliczne sięgały poza koszyk. Trudno częsc cebulek na pewno zjedzą ale reszta moze będzie. Pozdrówka Karola.
popcorn 21:01, 17 paź 2013

Hej Bożenko! Ja dlatego sadzę w koszykach i doniczkach, bo potem trudniej mi poszatkować cebule, bo ciągle coś przesadzam i dosadzam. Nornice też są problemem.. masz rację, raz zauważyłam że skubańce od góry weszły do koszyka i wyjadły wszystkie cebule no cóż ale straty mam mniejsze, no i lubię cebulowe w takich "bukietach"

Zostało mi 20 kilka czosnków, trochę papuzich tulipanów, 3 paczki fioletowych, sporo narcyzów... krokusy miałam dokupić ale chyba sobie daruję już.
Bogdzia 21:08, 17 paź 2013

popcarol napisał(a)
Hej Bożenko! Ja dlatego sadzę w koszykach i doniczkach, bo potem trudniej mi poszatkować cebule, bo ciągle coś przesadzam i dosadzam. Nornice też są problemem.. masz rację, raz zauważyłam że skubańce od góry weszły do koszyka i wyjadły wszystkie cebule no cóż ale straty mam mniejsze, no i lubię cebulowe w takich "bukietach"

Zostało mi 20 kilka czosnków, trochę papuzich tulipanów, 3 paczki fioletowych, sporo narcyzów... krokusy miałam dokupić ale chyba sobie daruję już.

Masz rację w przyszłym roku też trzeba coś kupic i posadzic.
popcorn 21:12, 17 paź 2013

dokładnie buziaki!