Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:14, 08 lis 2013

Krysiu, woda się grzeje, jutro jedziemy po żwirek i roślinki, za tydzień wpuszczamy pierwsze rybki Już widzę Młodą z woreczkiem z rybkami w drodze do domu do zobaczenia jutro! buziaki!

k.
Krys 21:16, 08 lis 2013

popcarol napisał(a)
Krysiu, woda się grzeje, jutro jedziemy po żwirek i roślinki, za tydzień wpuszczamy pierwsze rybki Już widzę Młodą z woreczkiem z rybkami w drodze do domu do zobaczenia jutro! buziaki!

k.

Do zobaczenia
popcorn 11:42, 09 lis 2013

Róże posadzone Żwirek ze żwirowni przywieziony Roślinki akwariowe zakupione Teraz płukanie (jak Młoda wróci z basenu), układanie żwirku i kamieni, sadzenie roślinek Za tydzień najprzyjemniejsza część, czyli rybki

Jeszcze 2 nadprogramowo nabyte róże mi zostały, muszę gdzieś wcisnąć, ale to już jutro. Jak M z Młodą wrócą z basenu jedziemy do Teściów. I zabieramy kuzynów Młodej do nas na noc, oj będzie się działo Jutro ze starszym pojedziemy na giełdę akwarystyczną, obiecałam mu zakupy i nam może jeszcze jakąś roślinkę zakupimy.

Miłego dnia!
Krys 13:06, 09 lis 2013

popcarol napisał(a)
Róże posadzone Żwirek ze żwirowni przywieziony Roślinki akwariowe zakupione Teraz płukanie (jak Młoda wróci z basenu), układanie żwirku i kamieni, sadzenie roślinek Za tydzień najprzyjemniejsza część, czyli rybki

Jeszcze 2 nadprogramowo nabyte róże mi zostały, muszę gdzieś wcisnąć, ale to już jutro. Jak M z Młodą wrócą z basenu jedziemy do Teściów. I zabieramy kuzynów Młodej do nas na noc, oj będzie się działo Jutro ze starszym pojedziemy na giełdę akwarystyczną, obiecałam mu zakupy i nam może jeszcze jakąś roślinkę zakupimy.

Miłego dnia!

Karolina o którje będziesz u Teśców? o 17 ?
paniprzyroda 23:28, 09 lis 2013

Karolino, jestem na bieżąco, pozdrawiam prawie niedzielnie i kwiatek ode mnie.
popcorn 07:38, 10 lis 2013

Mariolu, cudna ta jeżóweczka, dziękuję! To Green Envy? Jeszcze jej nie kupiłam

Miłego dnia! Jak fajnie że jeszcze i jutro wolne
popcorn 08:33, 10 lis 2013

Zapowiada się kolejny piękny dzień, słonko świeci
Wczoraj zrobiłam sobie kuku, nowego żwirku nie wypłukałam i suma sumarum musiałam już przefiltrowaną, odstaną, ogrzaną wodę- 324 litry - wymienić Tamtą wodą podlewałam róże i Rh, pewnie na zdrowie Ale co się nanosiłam i naklęłam pod nosem to moje
Muł który przyniosłam z nowym żwirkiem (czy to był drobniutki piasek??) nie chciał opaść ani się odfiltrować i tak zmętnił wodę że nie było nic widać:/ Dopiero dzisiaj więc posadzimy roślinki
Po rybki za tydzień, jak się "dobre" bakterie namnożą

Dzisiaj muszę znaleźć miejsce 2 różom, no i może jeszcze coś pogrzebię - coś sobie znajdę
Miłego dnia!
popcorn 15:33, 10 lis 2013

Hmm... 3 godziny szwędałam się po ogródku... i w sumie coś zrobiłam? Posadziłam 2 ostatnie róże, z tej okazji musiałam wykopać 2 trawki, wsadziłam róże przed domem, a trawki przy różach obok czereśni. Tym sposobem mam róże wszędzie, gdzie tylko jest wystarczająco dużo światła. Muszę kiedyś policzyć te krzaki... lepiej wiosną, bo jak pomarzną to nie będę wiedziała ile
Wyobliłam obwódkę bukszpanową przed domem, wykroiłam kawałek trawnika (znowu pełna taczka), w to miejsce posadziłam różę okrywową (Stadt Rom) - jedyna czerwona z nowo kupionych, (nie lubię czerwonych róż, ale mam 2 okrywowe - te są akurat cudne + ostatnią piwonię od benex (rosła w doniczce do tej pory i przed zimą musiała znaleźć się w ziemi). Przed nimi przesadziłam bukszoanową obwódkę, a pomiędzy posadziłam ostatnie cebulki - gratis szafirki od benex + cebulice od Anity (anipla). Z cebulami koniec na ten rok, jupi!

Pozbierałam liście po kątach, kolejna taczka. Powiązałam trawy - rozplenice w kucyki (drucikiem), turzyce powiązałam w supełki. Fajnie to wygląda, ale foty może jutro - nie mam siły. Wyrwałam niedobitki mozgi (pojawia się tak gdzie kiedyś rosła a jej już nie chcę). Wyrwałam wiaderko chwastów "w międzyczasie" - nie wiadomo skąd. M umył samochód, wczoraj niesamowicie go ubrudziliśmy - robią S8 między Teściami a babcinym domkiem, drogi nie ma, jest błoto + cement, masakra W międzyczasie wyprało się drugie dzisiaj pranie - pogoda ładna, suszę na balkonie. Przesadziłam samosiejki przywrotników i kocimiętki między świeżo sadzone róże. Będzie żółto-niebiesko. Idę coś obejrzeć z M - Młoda została u Babci, do jutra.

Miłego!
bacowa 17:44, 10 lis 2013

O kurcze nie wiedziam że przywrotnik się rozsiewa, musowo jutro zaglądnąć, czy ja nie mam siewek.
Karola ciekawi mnie rabatka pod czereśnią, zrób jutro zdjęcia
pozdrawiam Ewa
popcorn 19:38, 10 lis 2013

Ewo, zrobię We wtorek może wyślę Ci tego przetacznika, już zmarniał (część nadziemna?) Co myślisz, jeszcze ciepło jest, można sadzić? Daj znać

Przywrotnik się wysiewa, miałam jeden, bez dzielenia mam z 6 spokojnie Poszukaj, na pewno znajdziesz siewki Pozdrawiam!!