Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:30, 16 mar 2014

malgocha1960 napisał(a)
Czy ostróżki siałas bezpośrednio do gruntu?Ja dostałam nasionka granatowej,wysiałam sobie w domu,niedawno popikowałam i zastanawiam się czy w tym roku zdążą zakwitnąć?

hej Małgosiu! Ale fajnie że zaglądasz Siałam do skrzynek w ubiegłym roku i przeniosłam koło czerwca do gruntu. Może w tym roku zakwitnie? Twoja raczej zakwitnie w przyszłym roku, moim zdaniem.

Pozdrawiam!!
Gabrysia_ 11:34, 16 mar 2014

Karola...mój synek też kiedys prawie nic nie jadł i na wszystko miała wytłumaczenia typu:
...truskawka za czerwona
...banan obślizgły
...brzoskwinia ma włosy
....jabłko go łaskocze w zęby,no i jak tu takiemu dogodzisz?!
A teraz prawie wszystko je i jak mu o tym mówie to się śmieje,ma 16 lat
popcorn 11:43, 16 mar 2014

Gabrysiu, moja ma 7 i je niewiele pestkowych owoców, pomidory też beee... chociaż zupa pomidorowa, ketchup, spaghetti - pyyycha. Chyba musi dojrzeć do tego, może w tym roku wreszcie popróbuje. Bo nigdy w ustach nie miała, a nie lubi... wytłumaczenia Twojego syna wymiatają

Zanim te drzewka zaczną owocować tak na serio, mam nadzieję będzie wszystko jadła. I koledzy z okolicy będą przychodzić i będą wszyscy siedzieć na tych drzewach opychając się (ze mną tak było, w podstawówce

pozdrawiam!
Gabrysia_ 12:00, 16 mar 2014

Karola,z warzywami było to samo,teraz je!
Ale za to moja córka jest na etapie nie jedzenia warzyw,tylko kalafior jadalny,ale owoce uwielbia
Gabrysia_ 12:01, 16 mar 2014

Twoja pannica to już chyba 1 klasa?
popcorn 12:03, 16 mar 2014

To moja z kolei warzywa je prawie wszystkie, gotowane i surowe, za to z owocami kłopot... jada jedynie jabłka, gruszki, banany, arbuzy, pomarańcze, mandarynki, brzoskwinie i arbuzy (z puszki) i to chyba tyle...
Do szkoły idzie od września.

Pozdrawiam!!
Anita1978 21:04, 16 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Karola...mój synek też kiedys prawie nic nie jadł i na wszystko miała wytłumaczenia typu:
...truskawka za czerwona
...banan obślizgły
...brzoskwinia ma włosy
....jabłko go łaskocze w zęby,no i jak tu takiemu dogodzisz?!
A teraz prawie wszystko je i jak mu o tym mówie to się śmieje,ma 16 lat

Też mam takiego delikwenta,!
Jeden wegetarianin z przekonania, drugi jada niewiele produktów, wiele nawet nie próbował, ma specyficzny gust- kalmary, langusta ok, ziemniaki, masło, sos, i wiele innych ble! Mam nadzieje, że kiedyś mu przejdzie...bo młodszy to chyba do greenpeace kiedyś wstąpi
bacowa 06:38, 17 mar 2014

Karola, powiedz mi czy dobrze zrobię , muszę na miesiąc przesadzić hortki w inne miejsce,(zeby robotnicy nie zdewastowali) , a potem wsadzić je z powrotem tam gdzie są teraz. Chyba nic im nie będzie, jak sądzisz?

Dzisiaj zamówiłam 100 szt. buksików (Mała Mi) dała mi namiary, ależ się cieszę.

Posiałam trochę warzyw, czy nie za szybko ?, ale przykryłam agro.
Zrobiłam sadzonki Perowskiej , zobaczę co z tego wyjdzie ?

pozdrawiam
popcorn 07:10, 17 mar 2014

Anito, hihi, opowiadałaś o jednym -tym kandydacie do greenpeace. Ale że drugi powinien urodzić się w Azji, to nie wiedziałam

Ewo, nie ma wyjścia, myślę że jak przesadzisz je z dużą bryłą, to nic im nie będzie! Powodzenia!
Obwódki się szykują? Ale fajnie Ja też mam trochę warzyw w gruncie już, i to nie przykryte Marchewka, pietruszka, bób, grosze, sałata, cebulka. Na razie mrozu nie było, zresztą jeszcze nie wykiełkowały Mam tylko jeden krzaczek perovskii, nigdy nie próbowałam robić sadzonek, powodzenia! Pewnie się uda

Miłego dnia!
aksamitka 08:12, 17 mar 2014

popcarol napisał(a)
(...) Ja też mam trochę warzyw w gruncie już, i to nie przykryte Marchewka, pietruszka, bób, grosze, sałata, cebulka. Na razie mrozu nie było, zresztą jeszcze nie wykiełkowały (...)

Serio? Nie za wcześnie? My w pod koniec kwietnia siejemy warzywa. Chyba, że u Ciebie inny klimat. U nas dzisiaj ze 3 cm śniegu...