Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 18:40, 19 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Klona zostaw jak jest. Może odbije z pąków uspionych. Moje też w takim stanie po przymrozkach, czekam też czy odbiją!

Anitko, nie ruszam; dopiero co go kupiłam i pewnie ostre słońce mu zaszkodziło nie pomyślałam :/ przymrozki raczej nie, chowałam na noc.. ech. Jak nie urok to sraczka hihi
popcorn 18:43, 19 maj 2014

Kasia, piwonię kupiłam rok temu, ale dużą i kwitnącą. Pergola drewniana. Powojnik - sadzony w ubiegłym roku, zakwitnie po raz pierwszy pozdrawiam!!

Ewa, rabata się prostuje dzięki Tobie Buszowe rabaty... no comment Dzisiaj wywiozłam Dziewczynom cały bagażnik i przód zawalony chaboziami, mniejszy busz się robi Dynamiczne... nawet jak teraz powydaję roślinki, to jak się zrobi zapewne zapełnię je innym dobrem hihi
popcorn 20:17, 19 maj 2014

M skosił trawę za płotem, w większości, a ja z Młodą skakałyśmy na trampolinie. Podoba mi się taki podział ról Nawet na ławeczce posiedziałam, kontemplując trawnik do koszenia; ) (może jutro).

W sumie prace ogródkowe - na tę chwilę - zrobione, nie licząc większych, typu zdejmowanie trawnika, przestawianie kompostownika, dokańczanie rabaty. W tygodniu nawet nie chce mi się za to zabierać, wiedząc że za pół godziny Młoda do spania no i ciemno będzie. Komary zaczęły gryźć! Brr...
Kasya 21:01, 19 maj 2014

a ja ciagle mam trawnik nieskoszony

a dzisiaj padam juz calkiem i nawet fotek nie zrobilam
popcorn 21:32, 19 maj 2014

Ja też mam trawnik nie skoszony Ale to jakieś 40 minut pracy, jutro się wezmę
M kosił trawę kosą ręczną, za płotem - bo już była do pasa, kwitła, plus chwasty... nie chciałabym żeby się rozsiewały. Pozdrawiam!
popcorn 21:47, 19 maj 2014

Dziewczęta, czy któraś z okolicy, ma ochotę zamówić ze mną parę rzeczy? Mam na oku:

Funkia White Feather 1 Szt. (4226207237) kup teraz! 3,73 zł
PEONIA (Paeonia) Krinkled White *białe, pojedyncze kwiaty) 1 Kłącze kup teraz! 5,00 zł
Powojnik Całolisny 'Clematis' Integrifolia 1 szt.kup teraz! 5,98 zł
Śliczna Piwonia 'Paeonia' Itoh Bartzella (żółta) 1 szt.kup teraz! 25,00 zł

Wysyłka kurierem, zdąży dojść do piątku, jutro bym zamówiła. Jakby co, dajcie znać. Zamawiałam u nich w ubiegłym roku, ceny super, roślinki marne - po 1 kłączu, ale rosną i wszystkie przetrwały zimę i zwiększają masę. Za tę cenę poczekam

A mam ochotę zrobić hostowy zakątek przy tarasie, biała ładnie by go rozjaśniała - fajnie wygląda na korze.
Nikita 21:57, 19 maj 2014

Carola, w sobotę mogę przygarnąć wszystko co ci zawadza…czas pomyśleć o nowej rabatce w „szmaragdowym”.
Peonia – śliczna …biel aż po oczach bije. „Wyprostowana” rabatka już teraz prezentuje się ok…szybko ci poszła ta reorganizacja.
Na funkię White Feather 1szt. się zapisuję ! Podaj adres strony to może coś jeszcze wybiorę...a mają jakieś hosty jeszcze ?
Anita1978 22:22, 19 maj 2014

"M skosił trawę za płotem, w większości, a ja z Młodą skakałyśmy na trampolinie. Podoba mi się taki podział ról Nawet na ławeczce posiedziałam, kontemplując trawnik do koszenia; ) (może jutro)."

No nie wierzę ty nic nie robiłaś????

"A mam ochotę zrobić hostowy zakątek przy tarasie, biała ładnie by go rozjaśniała - fajnie wygląda na korze"- ta funkia bardzo kiepsko rośnie, powoli strasznie, mam ja 3 sezon i ma 5 malutkich listków....
grembosia 23:16, 19 maj 2014

Karola, pytałam u nas o te klosze ceramiczne, nie mają ich, nawet nie wiedzieli o czym mówię.
grembosia 23:19, 19 maj 2014

Bujnie wszystko u Ciebie, tyle dobra.
A te bielone pergolki- cały czas się nimi zachwycam...