Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:23, 20 maj 2014

Lilie coś zjadło czerwone żuczki, paskudy :/

Strasznie rozcapierzony buksik, stożkiem był - jeszcze wczesną wiosną Tniemy w czerwcu??

Nowe przyrosty na Inversie

Bób kwitnie

Ubiegłoroczne naparstnice, własnoręcznie wyhodowane z nasion zakwitną - po raz pierwszy, ciekawe jaki kolor?

Od Kasi

Miłego wieczoru!
Kasya 22:24, 20 maj 2014

u mnie tez nie padalo...jeszcze
za to jak wyszlam z domu ok 20.00 to zobaczylam na drodze dzika ze stadem maluszkow, bardzo malutkich ,,,co najmniej 7 szt
Uciekly w krzaki

ten obelisk zielony...jak go oceniasz ? bo sie zastanawiam nad takim
Mala_Mi 23:31, 20 maj 2014

Kasya.. obelisk jest do niczego... śrubki rdzewieją, rozkręcają sie i po 2 latach jest do wyrzucenia
Mala_Mi 23:39, 20 maj 2014

Sorki Karla za pinię o obelisku, ale nie jest to na całe życie.. miałam taki.. i niestety.. rozpadł sie szybko.

Współczuję gradu, miałam też go w sobotę . dziad jeden..

Fotek nigdy dość, bo fajnie sie czyta pismo obrazkowe.

Orliki pełne powtarzają cechy..... przynajmniej u mnie

Ostrogowiec, Cie zachwyca.. a mnie nie Na liście do eksmisji.. ostatnia szansa w tym roku.

Bodziszek wspaniały jest wspaniały..

A zmiany na rabatach.... prawie jak u mnie
Mala_Mi 23:42, 20 maj 2014

Lilie mogą jeść ślimaki.. i opuchlaki... czerwona paskuda - poskrzypka wyjada tylko środki w lilii.. a to są pożarte liście.. w ząbki...
U mnie ślimaki zjadły lilii od cholery.. nie zostało sie nic.. dziś dostały niebieski suplement diety.. nerwa na nie miałam strasznego.
popcorn 06:42, 21 maj 2014

Kasia, dziki! Ale fajnie! Nie niszczą Ci niczego? Masz szczelne ogrodzenie? W lesie ok, ale u siebie na działce bym nie chciała
Obelisk zielony był tani i tymczasowy, na razie jest jeszcze cały, kupiłam ich parę pod fasolę.

Aniu, nie ma się o co obrażać, sama prawda. Stoi bo stoi Jak padnie, kupie nowe, może tym razem mocniejsze. Chciałabym kowala dorwać, żeby mi pergolę pod wisterię zrobił, obelisków też kilka by mi się przydało... ale kowali jak na lekarstwo :/

A co jest nie tak z liśćmi ostrogowców? Moje są w porządku, nic ich - na razie - nie je
Na zdjęciu widać czerwonego żarłoka na tej lilii, tylko je widuję ciągle na nich, łobuzy jedne:/ Może dzisiaj się zbiorę żeby spryskać paskudy...
Niebieski suplement diety - dobre

Buziaki na dobry dzień!!
Kasya 09:01, 21 maj 2014

popcarol napisał(a)
Kasia, dziki! Ale fajnie! Nie niszczą Ci niczego? Masz szczelne ogrodzenie? W lesie ok, ale u siebie na działce bym nie chciała
Obelisk zielony był tani i tymczasowy, na razie jest jeszcze cały, kupiłam ich parę pod fasolę.

Buziaki na dobry dzień!!

nie mam szczelnego ogrodzenia bo jeszcze mam nie zrobione
troche sie boje czy kiedys nie wleza...

kiedys w nocy przez okno widzialam 7 duzych jak paradowaly droga w swietle latarni

szkoda ze obelisk byle jaki...ale moze tymczasowo sie sprawdzi...zawsze cos,
popcorn 09:12, 21 maj 2014

Kasia, no to trochę strach po zmroku wynieść śmieci? hihi no ale fajnie, bo las blisko i dzieciom można dzikie zwierzaki pokazać, nie tylko w zoo...

Jak będziesz kupować pergolki, to żeby nie były z rurek - niestety w sieci tylko takie są (chyba), a z pełnych prętów. Najlepiej samemu zespawać choćby takie pręty do zbrojeń.. jeśli ma Ci kto zespawać..

pozdrawiam!!

paczka od benexa przyszła, rozpakowuję
agniecha973 11:01, 21 maj 2014

I jaka jakość kłączy? Co warto kupić?
popcorn 11:04, 21 maj 2014

hej Aga! Wieczorkiem dam znać! Na pierwszy rzut oka - rozbebeszyłam paczkę, nie osobne pakuneczki - coś zielonego w każdej jest. Taniutko, sezonowa wyprzedaż, myślę że warto. Kupiłam 3 piwonie, 2 ciemierniki, irysy, orlików mnóstwo Wieczorkiem, jak je posadzę, dam znać co i jak

pozdrawiam!