Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

magda_sowinska 19:52, 25 lip 2014

popcarol napisał(a)
Magda, witaj! Chyba założę nowy wątek, bo lubię busz, a na początku było łyso... i kasy na roślinki było żal.. i puchy były i chwasty! pozdrawiam!

za to teraz Masz tonę roślinek łaaaadnie
a moge przy okazji zapytac czy klasc wloknine miedzy roslinki? Możesz wyżyć się pomysłowo u mnie ja teraz mam puchy, kasy żal i inwazję chwastów
agatanowa 22:23, 25 lip 2014

popcarol napisał(a)

Tu Szekspir jeszcze - spalone słońcem i ciut świeższe kwiatki

Cy

No piękny! I OLBRZYMI
agatanowa 22:28, 25 lip 2014

popcarol napisał(a)
Kot, proszę bardzo

I dziś

Ale z niej prawdziwy kocurek, pieszczoch i piecuszek rośnie. Tak w kazdym razie wygląda. Czy to mylne? Jaki ma charakterek? Choć moze za wcześnie o tym pisac.

Aha, Karolka, ale mi się wstrzeliłąś z tymi sadzonkami, ziemia mokra i do tego co dzień deszczyk je podlewa Stoją na sztorc, trochę dzwonki takie zmarnowane, ale to chyba im transport najbardziej zaszkodził po prostu
as226 00:34, 26 lip 2014

popcarol napisał(a)
Schneewittchen

Zawilec japoński

Jeżówki

Aronia

The Mary Rose

Baby masquerade

Pink Fairy od Bogdzi

Witam, któryś zaraz już goszczę w Twoim pięknym ogrodzie to zostawię słówko. Ogród bajeczny, taki na bogato. Ilość róż niesamowita. Bardzo ładna ta pierwsza róża w tym wpisie, a jeżówki to dosłownie, jak z obrazka. Pozdrawiam, zapisuje do obserwowanych i będę się wpraszać
popcorn 14:30, 26 lip 2014

Magda, zajrzę później ( w poniedziałek)- po piątkowej burzy nie mam internetu, teraz korzystam gościnnie:/ i nie umiem naprawić, czekam na M... ech. Włókninę mam tylko pod żwirkiem, pod hortensjami - bo tam nic nie ruszam. W bylinówce nie ma racji bytu, bo roślinki się rozrastają, no i co jakiś czas się przesadza, dzieli, rozsadza itp...

Agatko, polecam Szekspira, chociaż czarną plamistość dość łatwo łapie:/ Kotka - leń, zastanawia się czy warto wstać, nawet jak jej macham zabawką przed nosem. Czasem szaleje - w końcu to jeszcze kociak, ale głównie śpi
Cieszę się że roślinki ok, niech rosną!

Asia, zapraszam! pozdrawiam!

Wczoraj rozpoczęłam walkę z rabatą kulkową. Miejsce po kompostowniku zagrabiłam, kompost porozrzucałam na rabatach. Powoli odchwaszczam i wykopuję rośliny w stornę tarasu. Może do końca weekendu skończę Posadziłam już 6 bukszpanów (5 kulek i 1 stożek). Jadę za chwilę do szkółki po katalpę - chyba katalpę.. chya ze będzie coś żółtolistnego, wysoko szczepionego. I wracamy do pracy

agatanowa 14:35, 26 lip 2014

popcarol napisał(a)

Wczoraj rozpoczęłam walkę z rabatą kulkową. Miejsce po kompostowniku zagrabiłam, kompost porozrzucałam na rabatach. Powoli odchwaszczam i wykopuję rośliny w stornę tarasu. Może do końca weekendu skończę Posadziłam już 6 bukszpanów (5 kulek i 1 stożek). Jadę za chwilę do szkółki po katalpę - chyba katalpę.. chya ze będzie coś żółtolistnego, wysoko szczepionego. I wracamy do pracy

wow! Ale z Ciebie demon pracy

Karol, wiedziałam, że ilości róż nie doszacowałaś, bo ok. 20 krzaków (krzaczynków) to mam ja

Kocurka rośnie na prawdziwego, miłego domowego kota. Byle fochów nie robiła i pazurem nie odpowiadała, albo gryzieniem. Tego życzę
paniprzyroda 07:28, 27 lip 2014

Karola, rzeczywiście czas na zmianę nazwy wątku. Twój ogród pięknieje i róże, taka ilość?!! Jestem pod wrażeniem i trawię, gdzie je upchnęłaś. Ja już mam coraz mniej miejsca na róże w nowym, dosadzę jeszcze kilka sztuk, ale do setki nie dobiję, bo ich po prostu fizycznie nie zmieszczę. Przy takiej ilości jest co robić, nie wspominając o kopczykowaniu. Wczoraj kupiłam kilka różyczek, pan twierdzi, że kopczykuje trocinami, podobno się sprawdza. Buziaki.
bacowa 07:52, 27 lip 2014

Karola pozdrawiam
Krys 14:53, 27 lip 2014

http://www.nasze.fm/news,16210 nie wiedziałam wczsniej ,teraz przeczytałam a może i dobrze przy moim strasznym niedoczasie pozdrawiam
Madzenka 18:23, 27 lip 2014

Mam nadzieję , że net wróci i zobaczymy efekty Twojej pracy.