Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:06, 04 sie 2014

Gosia, no cośty, mnie trudno urazić zresztą zwykle wiem kiedy jest średnio, ale cóż.. czasem długo tak jest, bo nie ma weny/opcji na zmianę
Buziam!
bociek 20:07, 04 sie 2014

Astry juz kwitna... Smutno mi sie zrobilo, bo to oznacza, ze jesien juz sie czai za rogiem Wiosna i lato tak szybko mijaja Echhhh....

I jeszcze zobaczylam wisienki z hortusiami Super to zestawienie wyglada, bez dwoch zdan
popcorn 20:42, 04 sie 2014

Kasiu, ja mam takie same odczucia I rozplenice zaczynają wytwarzać kotki. To znaczy że jesień za pasem, po niej zima, pół roku wycięte z życiorysu uch jak nie lubię

Umbry i limki to dobry duet, szkoda że nieostro mi wyszło ale wygląda fajnie, bratowa poprosiła o wrysowanie w projekt

Ciemno się zrobiło, zaczęło kropić.. dzisiaj ogarnęłam trochę podjazd, zgarnęłam większe chwasty, spryskałam całość plus chodnik przed domem przeciw chwastom. Wycięłam przekwitłe róże. Posiałam nasionka które kupiłam razem z werbeną hastata - ale werbeny nie, gdzieś wtryniłam Uporządkowałam zadoniczkowane roślinki, już niewiele mi tego zostało - trochę żurawek ciemnych, młodych sadzonek lawendy, pojedyncze trawki. Jak nie wykorzystam do jesieni mus rozdać, żeby się przez zimę nie zmarnowały. Zerwałam kolejne nadgnite śliwki i jabłka z drzewek, pozbierałam spady. Gruszek na drzewie wisi sztuk jeden a było naprawdę sporo...

Miałam ochotę trawnik skosić, ale nie bardzo jest co, tylko takie wąsy od chwastów wystają, trawa niespecjalnie rośnie. Sucho.
Luiza 23:27, 04 sie 2014

Też nie wiem gdzie schowałam hastatę...
alinak 23:39, 04 sie 2014

też mam wrażenie że do września to wszystkie jesienne już przekwitną . dzisiaj u Kondzia wypatrzyłam że marcinki zaczynają kwitnąć ..
Karolina na tego mieszkańca hoteliku dla owadów to uważaj bo moją szwagierkę taki "ugryzł "i efekt był gorszy jak od osy .oko miała jak by walkę stoczyła z Gołotą
paniprzyroda 23:48, 04 sie 2014

Nieźle się napracowałaś w ten upał... ale efekty widać Ogarniasz swój busz Popadało? U mnie wieczorem dopiero przeszła burza.
popcorn 08:07, 05 sie 2014

Kasiu, moją znalazłam Może dzisiaj wysieję!
Alinko, ja się zastanawiam czy zima zamierza przyjść w październiku w tym roku? Nieciekawie to wygląda :/ To miał być hotel dla owadów pożytecznych, a to paskudztwo gryzie? brr
Mariolko, u nas ani kropli. Ale to dobrze chyba, patrząc w TV - co burze potrafią narobić wolę podlać wodą z węża Dzisiaj zachmurzenie, czyżby zamierzało padać? hmm...

Busz ogarnięty troszeczkę, ale wiele lepiej już nie będzie - musiałabym wszystko wykopać i sadzić ponownie, a to jest nie do wykonania niestety

Na wiosnę umawiam się z firmą od nawadniania, może trawnik też by się wtedy udało zrobić - przeorać, wybronować i założyć od nowa

a na razie - do pracy! Miłego dnia!
agatanowa 08:11, 05 sie 2014

Karolinko, jesień nadchodzi, ale naszczeście mamy jeszcze letnie temperatury, co tu kryć, ja liczę na pogodną jesień oraz łagodną zimę, zaklinam pogodę Może się uda...

Postaram się dziś zrobic pewne zdjęcie i wkleić dziś/jutro

popcorn 08:15, 05 sie 2014

Agatko, na razie jeszcze lato; liczyłam na choć tydzień wolnego i wyjazd jeszcze w sierpniu, jak Młodą zabierzemy od Babci. Ale M ma jakiś projekt i nie może wziąć urlopu, a ja sama nie jadę co to ma być, słomiana wdowa? buu a liczyłam na kajaki i parę dni pod namiotem, Młoda się cieszyła... ech.
O zimie nie myślę nawet Może ten Meksyk uda mi się wyhaczyć (sam bilet, może być też Sri Lanka po Świętach tuż - to pojadę - pewnie znowu bez M

Ciekawe czego ta fotka
Margarete 13:53, 05 sie 2014

Ojej jakie zmiany u ciebie, nopwa rabata przy rózy i te nowe nasadzenia obok tarasu....fajnie że ujarzmiłas ten busz, teraz jak żurawki i hosty sie rozrosna to bedzie slicznie
Podziwiam twoje roże, tak obficie kwitna, tyle kolorów. Nasadzenia w donicach ładne, a kicia na tle tego wszystkiego prezentuje sie uroczo...aż sie chce do niej przytulac, chyba zniej taka zywa przytulanka wyrośnie co ? czy ma jakies "swoje" kocie humory ?