Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 18:41, 02 sie 2014

Floks od Krys

Limka

Busz winoroślowy nad trawiastą

Poszerzana o żurawki i irysy rabata z Grahamkami doczekała się kory

Grahamki
popcorn 18:43, 02 sie 2014

Za domem:

Nowa rabata z borówkami i żurawkami

Nic nie widać...
Juzia 18:51, 02 sie 2014

Porządki przy tarasie robisz?

Jarzmianka ładna...o ile to jarzmianka i ta ostatnia róża mnie zainteresowała. Jaka to?

Pomiziaj kotkę

Juzia 18:52, 02 sie 2014

No jakieś słabe te zdjęcia

Ale kancik dostrzegłam!
Kasya 19:35, 02 sie 2014

ale masz duzo hortek... i jakie ladne
jakie odmiany ?
Ozz 20:25, 02 sie 2014

Lubię jak rośliny piękne przeplatają się też z pożytecznymi
Ciekawe czy kot będzie też ,,pożyteczny" i złapie kiedyś jakąś mysz!
popcorn 21:13, 02 sie 2014

Justynko, przy tarasie odchwaściłam tydzień temu i trochę posadziłam. Czekam na M żeby mi wyciął bez i skończę sadzenie. Korę - przyczepkę - zamówię na wiosnę, bo jakieś mega ilości potrzebuję, a na wiosnę znowu trzeba będzie kupić Więc na razie parę worków i wystarczy na te kilka miesięcy. Ostatnia róża, żółta, to Graham Thomas (pnąca).
Tak, jarzmianka też była. Muszę obczaić ten aparat, bo wyszłam i nacykałam, a niewyraźne wyszły, buu :/

Kasia, mam głównie Limki, 2x Renhy Vanille Fraise, 1x Magical Candle, 1 Kyushu (na jesień do Teściowej) i 1 nie pamiętam odmiany...

Ozz, ja lubię jak coś można skubnąć w ogródku. W sezonie chodzę ciągle najedzona hihi Kot na razie łapie - skutecznie - owady. Żaby obwąchuje, jaszczurek nie umie dogonić. Łapiąc motyle skacze z rozpędu w krzaki jeżówek - to musi boleć hihi

Rabatka borówkowa skończona, podlana. Jutro zabieram się za okolice tarasu. Zostanie mi parę zadoniczkowanych żurawek ciemnych, jakieś trawki.. do zimy muszę wydać
Idę robić sałatkę z ogórków, dostałam super przepis od sąsiadki, wraz ze słoiczkiem do spróbowania. Na sam zapach dostałam ślinotoku
Rano zaprawiłam 10 litrowych słoików kiszonych i stwierdziłam że zdecydowanie wystarczy.
renatamama3 22:26, 02 sie 2014

U mnie 9 słoików małosolnych i kilka pół litrowych w zaprawie curry i wystarczy,zrobię jeszcze kilka dżemów z mirabelek i 4 słoiki papryki z cukinią na leczo i tyle ewentualnie jabłka na szalotkę i to wszystko.Robiłam jeszcze dżemy wiśniowe.pozdrawiam
popcorn 22:31, 02 sie 2014

Renatko, ja nie zamierzałam w ogóle ogórków robić, ale dostałam pełną siatę takich swojskich, to żal było Teściowej oddać hihi chociaż trochę i tak mi zostało... Teraz zasoliłam 2 kg ogórków z cebulką i zrobiłam octową zalewę, jutro do tego marchewka tarta i natka pietruszki. Ale taką sałatkę trzeba gotować w słoikach, a tego nie lubię :/ na szczęście nie powinno tego być dużo
Paprykę w occie zrobię, bo lubię i cukinię tylko jeśli będę miała nadprodukcję. I tyle

pozdrawiam!
Madzenka 23:29, 02 sie 2014

Karolina jakie zmiany!! , pieknie działasz.