Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 16:10, 05 sie 2014

Anitko, dzięki, pozdrawiam!!
agatanowa 16:30, 05 sie 2014

popcarol napisał(a)
Hortka bezobsługowa, może nie zmarnuje... jak sobie sama poradzi będzie żyć o ile pies nie połamie

a obiecałaś już teściowej? bo Kasya tak dziwnie się czai...
popcorn 16:32, 05 sie 2014

hehe, nie, przyjeżdżajcie, mam 2 do wydania
ewakatowice 16:33, 05 sie 2014

popcarol napisał(a)
Tu niewiele widać - ostrość do bani

Wszystko rośnie jak szalone!
Nie tylko ogród ale jaki masz dorodny warzywnik.
Jakich nawozów używasz w ogrodzie?

Pryskałaś róże przeciw chorobom grzybowym?
popcorn 16:38, 05 sie 2014

hej Ewo!
nie, róż dawno nie pryskałam, w chyba w czerwcu na robale; czarna plamistość się zaczyna pojawiać, wypadałoby pryskać p/grzybom...

Wiosną kupiłam w centrali rolniczej 20 kilo polifoski czy czegoś w tym stylu, najdroższy najbardziej uniwersalny nawóz do warzyw, bezchlorowy. Rozsypałam go wszędzie tylko nie w warzywniku, warzyw nie nawożę żeby tego nie jeść później A wszystko inne rośnie całkiem dobrze spędziłam tam dobre pół godziny wypytując panią, chyba dobrze mi doradziła
Prócz tego mam jeszcze nawóz do kwasolubnych (borówki, rh, magnolia) i wiosną rozkładam obornik tu i ówdzie

pozdrawiam!
ewakatowice 16:47, 05 sie 2014

popcarol napisał(a)
hej Ewo!
nie, róż dawno nie pryskałam, w chyba w czerwcu na robale; czarna plamistość się zaczyna pojawiać, wypadałoby pryskać p/grzybom...

Wiosną kupiłam w centrali rolniczej 20 kilo polifoski czy czegoś w tym stylu, najdroższy najbardziej uniwersalny nawóz do warzyw, bezchlorowy. Rozsypałam go wszędzie tylko nie w warzywniku, warzyw nie nawożę żeby tego nie jeść później A wszystko inne rośnie całkiem dobrze spędziłam tam dobre pół godziny wypytując panią, chyba dobrze mi doradziła
Prócz tego mam jeszcze nawóz do kwasolubnych (borówki, rh, magnolia) i wiosną rozkładam obornik tu i ówdzie

pozdrawiam!

Czytałam, że przy aktualnej aurze to czarna plamistość atakuje różane piękności.
Na zdjęciach nie u Ciebie nie dopatrzyłam się, ale jest dopiero początek sierpnia.
Też zrobię opryski

Zapisałam i też zakupię nawóz a co, trzeba korzystać z doświadczenia

pozdrawiam !!!
popcorn 18:52, 05 sie 2014

Ewo, ten nawoz mam pierwszy sezon, ale chyba dziala, no i w koncu niczego nie spalilam nadmiarem hihi

Skosilam trawnik i zrobilam kanciki przed domem, wywiozlam taczke trawy z ziemia, mam dosc. Ide czytac na lezaczek
Aleksandra 21:15, 05 sie 2014

Tak, czarna plamistość atakuje i moje róże - ja już je opryskiwałam dwa razy. Niektóre odmiany mniej, niektóre bardziej - mam jednak taką jedną różę Sorento, jest pięknie czerwona, nie bleknie i nie choruje

Karolina, te Twoje hortensje - CUDOWNE!!!
popcorn 21:28, 05 sie 2014

Ola, jakie róże! Wow~ przyjrzałam się dzisiaj, mus pryskać, ale dzisiaj mi się nie chciało może jutro

pozdrawiam!!
Bogdzia 21:30, 05 sie 2014

Hortki masz prześliczne. Pozdrówka.